Met welk van de communicatie middelen zou jij op onderstaande situatie reageren? Dat gaat dus mis: je zult veel te later thuis zijn dan afgesproken.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

Stichting ROEP 23 februari 2011
Gezegend wie op God vertrouwt
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Evangelie der genade Vragen :
Vanavond hebben we als thema: INTERNET
Fair Play Eerlijk spelen
Discipelschap.
Presentatie Muziek en zang Paul Wilbur.
Welkom in de samenkomst
Denken en dienen Romeinen 12-15
Wie is wijs en verstandig?
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
Welkom.
Maar wat zeg jij?.
Wat maakt het leven zinvol?
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Zingen Vers 1 Neem mijn leven, laat het, Heer,
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
Psalm 25.
De tong.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Waarom 'Spreuken'? 20 oktober 2013 Den Haag.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Groot geloof 1.
Zondag 26 mei 2013 Zoetermeer 1. opschrift Psalm 20: bede om overwinning van de koning Hij geve u naar uw hart, en doe al uw plannen in vervulling gaan.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Jozua 24: 15 Maar ik en mijn huis, wij zullen de HERE dienen!
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Godsdienst 1 1.
WELKOM OP TOV!.
Het contactspel 6 tieners tekenen en uitbeelden! De rest van de tieners geven antwoord, bij elk goed antwoord verdienen hun 2 letters en uiteindelijk.
WELKOM TOV’ERS.
Who cares?!. 14 Als het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hier bij, en eet van het brood, en doop uw bete in den azijn. Zo zat zij neder aan.
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Lev. 10:1-2 En de zonen van Aäron, Nadab en Abihu, namen ieder zijn vuurpan, deden daar vuur in en legden daar reukwerk op; zo brachten zij vreemd vuur.
Op de Berg van God “Ik zal je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weg haal,
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Verlangen naar licht.
Als ik, omringd door tegenspoed, Bezwijken moet,
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Preek Jakobus 2:
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
De doop in de Heilige Geest
Welkom op TOV! Thema voor vanavond: Getuigen Enthousiast zijn over Jezus.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?
(Bijbelteksten uit de HSV, tenzij anders aangegeven)
Transcript van de presentatie:

Met welk van de communicatie middelen zou jij op onderstaande situatie reageren? Dat gaat dus mis: je zult veel te later thuis zijn dan afgesproken

Je zit in een giga dip en je hebt er behoefte aan om tegen iemand aan te praten.

Je hebt je vreselijk geergerd op school. Een leraar kan heel veel maken maar dit dus niet! Je laat het er dan ook niet bij zitten. Je besluit om het hem duidelijk te ma

Je beste vriend(in) ziet erg tegen zijn examens op. Je wilt hem of haar even bemoedigen

Oeps, spannend, hij/zij is helemaal te gek: vlinders in je buik, je hoofd in de wolken. Maar hoe maak je hem/haar dat duidelijk?

Je oma is jarig. Je moet haar natuurlijk feliciteren

Wow, lekker een avondje vrij: geen schoolzaken, geen huiswerk, gewoon lekker bijkletsen.

Flink bonje gehad met je ouders. ‘t Liep gewoon uit de hand. Je ziet achteraf wel in dat jij het toch ook niet helemaal zuiver gespeeld hebt. Maar hoe maak je hen dat duidelijk?

Je nichtje kan door ziekte een tijd niet naar school. Rot voor haar natuurlijk. Je wilt daarom even laten merken dat je haar niet bent vergeet.

Balen, je hebt gewoon echt een probleem. Iets wat je ook niet voor jezelf kunt houd. Je moet het een keer aan iemand kwijt. Je besluit kontakt op te nemen met je jeugdouderling. Maar hoe doe je dat?

Communicatie middel zelf Humeur zender Humeur ontvanger Soort boodschap Hoe iets gezegd wordt: Relatie tussen zender en ontvanger Factoren die communicatie beinvloeden

‘Voor wie zijn Spreuken geschreven?

Spreuken 12:5-9 5 De gedachten van de rechtvaardigen zijn een en al recht, de wijze raadgevingen van de goddelozen zijn bedrog. 6 De woorden van de goddelozen loeren op bloed, maar de mond van de oprechten zal hen redden. 7 De goddelozen worden omvergeworpen, zodat zij er niet meer zijn, maar het huis van de rechtvaardigen zal blijven staan. 8 Naar de mate van zijn verstand wordt iemand geprezen, maar wie verkeerd van hart is, zal tot verachting worden. 9 Beter af is wie zichzelf geringschat, maar een knecht heeft, dan wie zich groot voordoet, maar gebrek heeft aan brood.

En Spreuken 12 vers In de overtreding van de lippen ligt een kwade valstrik, maar de rechtvaardige ontkomt aan de benauwdheid. 14 Door de vrucht van zijn mond wordt iemand met goed verzadigd, en wat mensenhanden verdienen, keert bij hem terug.terug 15 De weg van de dwaas is juist in zijn eigen ogen, maar wie naar raad luistert, is wijs. 16 De toorn van de dwaas wordt dezelfde dag bekend, maar wie schrander is, bedekt schande. 17 Wie waarheid voortbrengt, maakt gerechtigheid bekend, maar een valse getuige bedrog.

En Spreuken 12 vers Er zijn er die als met dolksteken praten, ondoordacht, maar de tong van de wijzen betekent genezing. 19 Een waarachtige lip houdt voor eeuwig stand, maar een valse tong slechts voor een ogenblik. 20 Bedrog is in het hart van wie kwaad smeden, maar wie vrede aanraden, hebben blijdschap. 21 De rechtvaardige zal geen enkel leed overkomen, maar de goddelozen zullen door onheil overstelpt worden. 22 Valse lippen zijn voor de HEERE een gruwel, maar wie betrouwbaar handelen, zijn Hem welgevallig. 23 Een schrander mens houdt kennis bedekt, maar het hart van de dwazen roept dwaasheid uit.

Op jezelf? Eigen voordeel Anderen beschadigd Niet alleen jezelf maar ook anderen Woorden mogen werken als medicijn Op God? Op wie ben jij gericht?

Zingen Ps. 141 : 3 Zet, Heer’, een wacht voor mijne lippen, behoed de deuren van mijn mond, opdat ik mij tot genen stond iets onbedachtzaams laat ontglippen.

OTH 235 Neem mijn leven, laat het, Heer Neem mijn leven, laat het, Heer, toegewijd zijn aan uw eer. Maak mijn uren en mijn tijd tot uw lof en dienst bereid. Neem mijn stem, opdat mijn lied U, mijn Koning, hulde bied’. Maak, o Heer, mijn lippen rein, dat zij uw getuigen zijn

Volgende week start de inleiding om half 8. We gaan sporten dus sport kleren en schoenen mee aub en zorg ervoor dat je voor half 8 in elim bent. Gebedspunten Mededelingen: