De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Laatste zondag van het kerkelijk jaar

Verwante presentaties


Presentatie over: "Laatste zondag van het kerkelijk jaar"— Transcript van de presentatie:

1 Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Thema: Een parel in Gods Hand Voorganger: Ds. Peter Elzinga

2 Gedicht: “Een parel in Gods hand
Jij bent zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol! Jesaja 43:4a Je bent een parel in Gods hand, dus: uiterst kostbaar in zijn ogen. Bij alles wat je overkomt blijft Hij met je bestaan bewogen. Hij houdt je vast, al zal je dat misschien niet altijd zo direct ervaren. Juist daarom bid ik dat Hij zich opnieuw aan je zal openbaren, zodat je met een rustig hart je aan Zijn zorg kunt toevertrouwen. Hij weet per slot wat jij als mens aan angst en pijn nog kunt verstouwen. Zolang je vanuit dat besef je toekomst door Hem laat bepalen zal Hij gewoon van dag tot dag het beste uit je blijven halen. Hij zal er tastbaar voor je zijn om je ook hier doorheen te dragen. Je mag het –kwetsbaar als je bent- ook nu met die belofte wagen Bijbellezingen: Matteüs 13: Openbaringen 21:

3 - Wie is de koopman? - Wat is de parel?
overdenking - Wie is de koopman? - Wat is de parel?

4 “Ik zal er zijn” een lied van Sela
Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige Naam.  Verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan.  Waar ik ben, bent U: wat een kostbaar geheim.  Uw naam is ‘Ik ben’ en ‘Ik zal er zijn’. Een boog in de wolken als teken van trouw, staat boven mijn leven, zegt: Ik ben bij jou! In tijden van vreugde, maar ook van verdriet, ben ik bij U veilig, U die mij ziet. De toekomst is zeker, ja eindeloos goed. Als ik eens moet sterven, als ik U ontmoet: dan droogt U mijn tranen, U noemt zelfs mijn naam. U blijft bij mij Jezus, laat mij niet gaan. ‘Ik ben die Ik ben’ is uw eeuwige naam.  Onnoembaar aanwezig deelt U mijn bestaan.  Hoe adembenemend, ontroerend dichtbij: uw naam is ‘Ik ben’, en ‘Ik zal er zijn’. O Naam aller namen, aan U alle eer. Niets kan mij ooit scheiden van Jezus mijn Heer: Geen dood en geen leven, geen moeite of pijn. Ik zal eeuwig zingen, dicht bij U zijn.

5 we gedenken de namen van de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden
Een kaars voor zr. Arendina de Jong – Boers “De mensen van voorbij, zijn in het licht, zijn vrij” Een kaars voor zr. Trientje Hoeksema – Vredevoogd “De Heer is mijn Herder” Een kaars voor zr. Dieuwerke Groendijk – Dam “Abba Vader, U alleen, U behoor ik toe” Een kaars voor allen die ons lief en dierbaar waren en die hier niet bij name zijn genoemd, en de laatste kaars voor allen dichtbij en ver weg die het afgelopen jaar zijn overleden door geweld, honger en natuurrampen.

6 De krans is onderbroken, maar toch verbonden door gouddraden
De krans is onderbroken, maar toch verbonden door gouddraden. De verbintenis van mensen wordt soms ook onderbroken, we moeten onze geliefden loslaten, maar door God mogen we ons toch met hen verbonden weten.

7 “Woorden van troost” Stil maar mijn kind, Ik weet van je verdriet. Huil nu maar uit: je hoeft niet flink te wezen. Het zal wel duren, voor je wonden zijn genezen; Ik weet het. Stil maar mijn kind, Ik weet wat je behoeft: woorden van troost, die om geen uitleg vragen, een arm die steunt en die je last helpt dragen, een hart dat mee huilt om wat jou bedroeft. Stil maar mijn kind, de nacht gaat weer voorbij, Ik strooi het licht uit, waar je voeten lopen, Ik doe de dichte deur weer voor je open, Ik ben er altijd, vertrouw maar op mij. Stil maar mijn kind, Ik geef je troost en moed, meer dan een moeder aan haar kind kan geven. Je naam staat in mijn handpalmen geschreven. Vertrouw op Mij. Je Vader.

8


Download ppt "Laatste zondag van het kerkelijk jaar"

Verwante presentaties


Ads door Google