De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wie is wijs en verstandig?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wie is wijs en verstandig?"— Transcript van de presentatie:

1 Wie is wijs en verstandig?

2 Jacobus 3:13-18 13 Wie van u kan wijs en verstandig genoemd worden? Laat hij het daadwerkelijk bewijzen door een onberispelijk leven en door wijze zachtmoedigheid. 14 Maar als u zich laat beheersen door bittere jaloezie of egoïsme, kunt u beter niet zo hoog van de toren blazen; u zou de waarheid geweld aandoen. 15 Dat soort wijsheid komt niet van boven; ze is aards, ongeestelijk, demonisch. 16 Waar jaloezie en egoïsme heersen, vieren wanorde en allerlei kwaad hoogtij.

3 Jacobus 3:13-18 17 De wijsheid van boven daarentegen is vóór alles zuiver, en verder vredelievend, mild en meegaand; ze is rijk aan ontferming en brengt niets dan goede vruchten voort, ze is onpartijdig en oprecht. 18 Waar in vrede wordt gezaaid, brengt gerechtigheid haar vruchten voort voor hen die vrede stichten.

4 13 Wie van u kan wijs en verstandig genoemd worden
13 Wie van u kan wijs en verstandig genoemd worden? Laat hij het daadwerkelijk bewijzen door een onberispelijk leven en door wijze zachtmoedigheid. Echte wijsheid blijkt uit je manier van leven. Jac.2:14-26: Echt geloof blijkt uit je daden. Jac.1 - Wijsheid in beproevingen

5 14 Maar als u zich laat beheersen door bittere jaloezie of egoïsme, kunt u beter niet zo hoog van de toren blazen; u zou de waarheid geweld aandoen.

6 Jaloezie

7 Egoïsme

8 15 Dat soort wijsheid komt niet van boven; ze is aards, ongeestelijk, demonisch.

9 16 Waar jaloezie en egoïsme heersen, vieren wanorde en allerlei kwaad hoogtij.

10 De wijsheid van boven daarentegen is
vóór alles zuiver, en verder vredelievend, mild en meegaand; ze is rijk aan ontferming en brengt niets dan goede vruchten voort, ze is onpartijdig en oprecht.

11 18 Waar in vrede wordt gezaaid, brengt gerechtigheid haar vruchten voort voor hen die vrede stichten.

12 Wanorde & allerlei kwaad Aards Ongeestelijk Demonisch Bittere jaloezie Egoïsme Wijsheid van beneden

13 Wanorde & allerlei kwaad Aards Ongeestelijk Demonisch Bittere jaloezie Egoïsme Wijsheid van beneden
Wijsheid van boven Onberispelijk leven Wijze zachtmoedigheid Zuiver, vredelievend, mild Meegaand, ontferming, Onpartijdig, oprecht Vrede en gerechtigheid

14 Hoe kom je aan de wijsheid van boven?
5 En als iemand van u in wijsheid tekortschiet, laat hij die dan vragen aan God, Die aan ieder overvloedig geeft en geen verwijten maakt, en ze zal hem gegeven worden. Maar laat hij er in geloof om vragen en daarbij niet twijfelen.

15 Uit welke bron put jij? Ben je aan-gesloten op de bron Jezus Christus?

16 Vragen Wat zijn de kenmerken van ‘wijsheid van beneden’ en ‘wijsheid van boven’? Wat herken je daarvan in je eigen leven? Brengt mijn functioneren in de gemeente spanning en onrust voort of draagt het bij tot vrede? Hoe kom je aan wijsheid van boven, en hoe functioneert dat in je eigen leven? Hoe kun je (meer) aangesloten blijven op de ‘bron’ Jezus Christus? Wat kunnen wij daarin voor elkaar betekenen? Hoe ga je dit gedeelte uit Jacobus in praktijk brengen?


Download ppt "Wie is wijs en verstandig?"

Verwante presentaties


Ads door Google