De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe kun je Geloven? 1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe kun je Geloven? 1."— Transcript van de presentatie:

1 Hoe kun je Geloven? 1

2 Hoe kun je geloven? 3 belangrijke woorden: Zekerheid Vertrouwen
Relatie Hoe kan ik geloven? 2

3 Hoe kun jij nou in God geloven?
Weet je wel zeker dat het waar is? Is geloven domweg vertrouwen? Wat is geloven eigenlijk? Hoe kan ik geloven? 3

4 Geloven en zekerheid Wat is zeker? Vastheid, beslistheid, stelligheid
Wat is geloven? Vertrouwen dat iets waar is De Bijbel: Geloven is zeker zijn van de dingen waar je op hoopt, ervan overtuigd zijn dat wat je niet ziet, toch bestaat. Hebreeën 11: 1 Waar bewijzen tekortschieten brengt geloof zekerheid Hoe kan ik geloven?

5 Wat is geloven? God komt naar ons toe … en wil een relatie met ons
Geloven is een relatie met God aangaan, ontvangen en een nieuw leven beginnen Geloven is een groeiproces! Hoe kan ik geloven? 5

6 Wat heb je nodig om een relatie aan te gaan?
Verstand Wil Gevoel Hoe kan ik geloven? 6

7 Wil jij zeker zijn van het geloof? Waarom wil je zeker zijn?
Omdat ik niet meer wil twijfelen; Omdat ik geloofwaardiger wil overkomen in gesprekken met anderen; Omdat het geloof de basis van mijn leven is en ik het wel zo prettig vind als die basis een beetje zeker is; Omdat ik er dan meer naar zou kunnen leven Omdat ik bang ben voor de dood. God wil dat we zekerheid hebben over onze relatie met Hem Hoe kan ik geloven?

8 Waarom ik geloof? Gods Woord (bijbel) Heilige Geest Jezus

9 Zekerheid door Gods Woord
“Dit alles schrijf ik u omdat u moet weten dat u eeuwig leven hebt, u die gelooft in de naam van de Zoon van God.” 1 Johannes 5:13 “Ik sta voor de deur en klop. Als iemand Mij hoort en opendoet, zal Ik bij hem binnenkomen” Openbaring 3:20 “Ik ben bij jullie, alle dagen, tot aan het einde van de wereld” Matteüs 28:20 “Werp al je zorgen op Hem en Hij zal je rust geven” 1 Petrus 5:7 Geloof is het aannemen van Gods beloften en de moed hebben eruit te leven Hoe kan ik geloven?

10 Zekerheid in Jezus Baseer je leven op Jezus en op wat Hij gedaan heeft
God houdt van ons en gaf zijn Zoon Johannes 3:16 Hij droeg onze zonden Petrus 2:24 We kunnen zeker zijn van Gods vergeving Romeinen 8:1 Het hangt niet af van wat jij bereikt of gaat bereiken NIET: Als ik nou een goede christen geworden ben dan ga ik… Hoe kan ik geloven?

11 Geloven en vertrouwen Blondin (1824 tot 1874) Koorddanser en acrobaat
335 meter lange kabel 50 meter boven Niagara waterval Hoe kan ik geloven?

12 Zekerheid door de Geest
In ieder die gelooft in Jezus als redder, woont de Heilige Geest. Veranderingen in karakter en relaties (van binnenuit) Een boom produceert geen vrucht, maar draagt vrucht Vruchten rijpen altijd langzaam Ervaring, overtuiging Romeinen 8:15,16 Christus wordt een levende realiteit, het uitbouwen van je relatie geeft meer zekerheid Hoe kan ik geloven?

13 God verwacht geen geloofszekerheid van jou, maar Hij wil het je geven als antwoord op wat jij tegen Hem zegt! “Meteen riep de vader van het kind uit: ‘Ik geloof! Kom mijn ongeloof te hulp.” Marcus 9:24

14 Valkuilen Denk niet dat je zekerheid krijgt als je God op afstand houdt en sceptisch blijft. Denk niet dat je je zekerheid kunt halen uit het volledig kennen van God (alles weten, precies weten hoe Hij is) Denk niet dat je zekerheid afhangt van je gevoel Denk niet dat je pas zeker kunt zijn wanneer je een bepaald soort christen bent (zekerheid baseren op het geloof van een ander) Hoe kan ik geloven?

15 Hoe kan ik geloven? Neem Gods beloften aan Baseer je leven op Jezus
Heilige Geest verandert ons


Download ppt "Hoe kun je Geloven? 1."

Verwante presentaties


Ads door Google