De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!"— Transcript van de presentatie:

1 Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Kenmerken van God woordenspin Dit mogen kenmerken en woorden zijn die jij zelf zo ervaart en hebt, of die je hoort bij familieleden, vrienden, je kerk, of vanuit andere culturen die je hebt bezocht. Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!

2 In de Bijbel staan veel beelden die God omschrijven.
Welk beeld spreekt je aan? Waarom spreekt dit beeld jou aan? Welke ervaring heb jij met deze kant van God?

3 God is onzichtbaar

4 Toen sprak de HEER: ‘Er is een plaats op de rots waar
Mozes ‘Laat mij toch uw majesteit zien?’ Toen sprak de HEER: ‘Er is een plaats op de rots waar je dicht bij mij kunt komen staan. Als dan mijn majesteit voor je langs gaat, zal ik je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weghaal, zul je mij van achteren zien; mijn gezicht mag niemand zien.’” Mozes stelt een vraag, God geeft antwoord. Wat zegt dit over het karakter van God?

5 Matteüs 7 7 Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. 8 Want ieder die vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan. 9 Is er iemand onder jullie die zijn kind, als het om een brood vraagt, een steen zou geven? 10 Of een slang, als het om een vis vraagt? 11 Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je kinderen al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal jullie Vader in de hemel dan het goede geven aan wie hem daarom vragen. 12 Behandel anderen dus steeds zoals je zou willen dat ze jullie behandelen.  Wat probeert Jezus hier volgens jou duidelijk te maken? Wat zegt dit over het karakter van God als Vader? In de tekst wordt gesproken over het goede dat aan de Vader wordt gevraagd. Noem eens voorbeelden van ‘het goede’ dat je aan God zou kunnen vragen?

6 Gods eigenschappen Er is één God Hij is geest (niet zichtbaar)
Hij is en was altijd (eeuwig) Zonder begin en zonder einde Onveranderlijk Trouw Almachtig Volkomen wijs Rechtvaardig Liefde

7 Illustratie van een eigenschap van God!
Denk even terug aan het toneelstukje met de vraag: WAT ZIE JE? Geen zin Boos Moe Chagrijnig Onbeleefd Saai Wat zie je echt? Niet kijkend naar het uiterlijk maar naar het innerlijk (een van de eigenschappen van God)!!!

8 De komende lessen Wie is Jezus?
Waarom is Jezus gestorven aan het kruis? Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof? De Bijbel lezen: waarom en hoe? Bidden: waarom en hoe? Hoe leidt God ons leven? Wie is de Heilige Geest? Wat doet de Heilige Geest? Hoe kan ik het kwade weerstaan? Geneest God vandaag de dag nog? Waarom is er de kerk? Wat is het doel van mijn leven?


Download ppt "Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!"

Verwante presentaties


Ads door Google