De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat,
Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen als in een zee van licht. Ik denk dan stiekem bij mezelf, zo moest het altijd zijn: Een zee van licht waar je ook gaat En nergens donkere pijn. Het licht van Jezus in de straat, op school, op elk plein. In alle steden, klein en groot zou het dan vrede zijn! De grote vraag dus, waar het om gaat, ontwijken heeft geen zin, hoe krijgen we dit zuivere licht de hele wereld in? Hoe wandelt het naar stad en land, naar mensen groot en klein, hoe wandelt het de huizen in, om er voorgoed te zijn? Ik heb er over nagedacht En heb mijn antwoord klaar, Het licht komt er door jou en mij, Wij zijn die wandelaar. De Paaskaars brandt, het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, dat licht nooit meer verdwijnt.

4 Christelijk Zoutkamper Vrouwenkoor
Organist: Sj. de Wind. Christelijk Zoutkamper Vrouwenkoor

5 Je kunt het geloven of niet, maar…. Jezus verrees uit het graf
Je kunt het geloven of niet, maar…. Jezus verrees uit het graf! En tot op de dag van vandaag hangt dáár je bestaansrecht vanaf. Een gloednieuwe schepping brak aan, de Zoon werd het levend bericht. De dood was niet langer het eind, het heil bleek niet blijvend ontwricht. Gods plan met de mens werd een feit, de macht van het kwaad was geveld, ‘t geloof kreeg een nieuw fundament, ‘t verbroken geluk werd hersteld. Je kunt het geloven of niet, maar als je eenvoudig aanvaardt dat Jezus de levende Heer, Zich nóg als Gods Zoon openbaart, dan weet je: er is zoveel méér dan enkel het Paasfeest van ‘toen’! Dan kom je Hem tegen, ook nu, dan zie je Hem wonderen doen. Dan hoor je Zijn stem die je roept en ga je voor altijd verstaan dat Hij, Die de dood overwon met jou ook die kant uit wil gaan. Dan is er een Hand die je leidt en die mag je grijpen, voorgoed, dan loop je, zelfs dwars door de nacht, toch feilloos Gods Licht tegemoet! Wie zo Jezus’ liefde ervaart en ‘t opstandingswonder beleeft. die weet dat het Paasfeest nog steeds het zicht op de hemel hergeeft. Wie Jezus niet zoekt in het graf ontdekt nóg de realiteiteit Van ‘t stralend geloof in een Heer, Die lééft, Die vergeeft en … bevrijdt!

6

7 Ik zeg het allen, dat Hij leeft dat Hij is opgestaan, dat met zijn Geest Hij ons omgeeft waar wij ook staan of gaan ‘t Is feest omdat Hij bij ons is de Heer die eeuwig leeft en die in zijn verrijzenis alles herschapen heeft.

8

9

10

11 Dank U Heer. Dat Hij kind wilde worden, vernederd en klein
Dank U Heer! Dat Hij kind wilde worden, vernederd en klein. Dat Hij slaaf wilde worden, terwijl Hij koning kon zijn. Dat Hij de beker wou drinken tot de rand toe gevuld. Dat Hij het kruis wilde dragen, voor mijn zonde en schuld. Dat Hij stierf aan het kruishout tot in het graf wilde gaan Dat Hij ten derde dage, ook weer is opgestaan. Ik zal het nooit begrijpen, hoe ik het ook probeer. Daarom kniel ik en stamel: dank, o, dank U mijn Heer!

12

13


Download ppt "het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen."

Verwante presentaties


Ads door Google