De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

(Bijbelteksten uit de HSV, tenzij anders aangegeven)

Verwante presentaties


Presentatie over: "(Bijbelteksten uit de HSV, tenzij anders aangegeven)"— Transcript van de presentatie:

1 (Bijbelteksten uit de HSV, tenzij anders aangegeven)
Verkondiging VEG Geldermalsen 3 februari 2019 Robert van Doorn (Bijbelteksten uit de HSV, tenzij anders aangegeven)

2 Spreuken 16 vers 6 Door goedertierenheid en trouw wordt een misdaad verzoend, en door de vreze des HEEREN keert men zich af van het kwade.

3 Gods recept voor een tov leven
Word verzoend! Keer je af!

4 Spreuken 1 vers 1-7 1 De spreuken van Salomo, de zoon van David, de koning van Israël, 2 om bekend te worden met wijsheid en vermaning, om woorden vol inzicht te begrijpen, 3 om vermaning die inzicht biedt, aan te nemen, gerechtigheid, recht en billijkheid, 4 om aan onverstandigen schranderheid te geven, aan een jongeman kennis en bedachtzaamheid. 5 Wie wijs is, zal horen en inzicht vermeerderen, en wie verstandig is, zal wijze raad verwerven 6 om een spreuk en een spreekwoord te begrijpen, woorden van wijzen en hun raadsels. 7 De vreze des HEEREN is het beginsel van de kennis, dwazen verachten wijsheid en vermaning.

5 Spreuken 16 vers 1-6 1 Een mens heeft overleggingen in het hart, maar het antwoord van de tong komt van de HEERE. 2 Al zijn wegen zijn iemand zuiver in zijn eigen ogen, maar de HEERE toetst de geesten. 3 Wentel uw werken op de HEERE, en uw plannen zullen bevestigd worden. 4 De HEERE heeft alles gemaakt omwille van Zichzelf, ja, zelfs de goddeloze voor de dag van het onheil. 5 Al wie hooghartig is, is voor de HEERE een gruwel. Hand op hand: hij zal niet voor onschuldig gehouden worden. 6 Door goedertierenheid en trouw wordt een misdaad verzoend, en door de vreze des HEEREN keert men zich af van het kwade.

6 Spreuken Kernvraag: hoe krijg je een tov leven?
5 belangrijke lessen uit het boek als geheel: Gods wil is praktisch Leven naar Gods wil maakt gelukkig Leven naar Gods wil is nuttig Leven naar Gods wil gaat niet vanzelf Leven naar Gods wil is mogelijk

7 Hebreeën 4 vers 12 De woorden van de levende God zijn krachtig. Ze dringen diep door in ons hart, nog dieper dan een scherp zwaard. Want God weet wat ons van binnen bezighoudt. En Hij beoordeelt onze gedachten en verlangens (Bijbel in gewone taal)

8 Openbaring 3 vers 1 en 17 Over Sardis: 1. ….Ik ken uw werken en weet dat u de naam hebt dat u leeft, maar u bent dood. Over Laodicea: 17. U zegt: ik ben rijk en steeds rijker geworden en heb aan niets gebrek, maar u weet niet dat juist u ellendig, beklagenswaardig, arm, blind en naakt bent.

9 Openbaring 3 vers 3a Denk aan het moment dat jullie het goede nieuws over Mij voor het eerst hoorden en begrepen. Houd daaraan vast en verander je leven. (Bijbel in gewone taal)

10 Spreuken 16 vers 6 Door goedertierenheid en trouw wordt een misdaad verzoend, en door de vreze des HEEREN keert men zich af van het kwade.

11 Door goedertierenheid en trouw wordt een misdaad verzoend,

12 en door de vreze des HEEREN keert men zich af van het kwade.

13 Gods recept voor een tov leven
Dagelijkse dosis ‘verzoening door Gods goedertierenheid en trouw’ >>> Word verzoend! Dagelijkse dosis ‘afkering van het kwade door de vreze des Heeren’ >>> Keer je af!


Download ppt "(Bijbelteksten uit de HSV, tenzij anders aangegeven)"

Verwante presentaties


Ads door Google