2 Petrus 1:21 21 want nooit is profetie voortgekomen uit de wil van een mens, maar, door de Heilige Geest gedreven, hebben mensen van Godswege gesproken.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom op TOV! Bekering.
Advertisements

1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Herrie met Harry…? Introductie Eerlijk en open Doe er je voordeel mee
1 De HERE zeide tot mij: Ga weder heen, bemin een vrouw, (die zich door een ander laat beminnen en overspelig is), gelijk de HERE de Israëlieten bemint,
gekocht maar terzijde gesteld
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Het gelijk van Neturei Karta.... Na duizenden jaren ‘van de kaart’ verdwenen te zijn, is in de 20-ste eeuw een groot deel van de Oud- Testamentische wereld.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Het dak eraf Marcus21-12.
15 juni 2014 Den Haag 1. De Bijbel... geschreven  door feilbare mensen  door kinderen van hun tijd  in verloop van duizenden jaren  op talloze plaatsen.
Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
De allergrootste liefde
Leer ons zo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen.
Bestemming God eren ….
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
Paulus en Israël Romeinen Uitverkiezing, een beladen onderwerp.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
de krijgsgevangen vrouw
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
Op die dag 1 Op die dag ging Jezus het huis uit Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
6 oktober 2013 Den Haag 1. tijd: ± 60 AD plaats: Caesarea 2.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
Wie is mijn naaste? Lucas
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Kom Hoger#32 Wees blij: je bent rijk!
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Godsdienst 1 1.
WELKOM OP TOV!.
Avondsluiti ng Ruth 4: Lezen  13 Alzo nam Boaz Ruth, en zij werd hem ter vrouwe, en hij ging tot haar in; en de HEERE gaf haar, dat zij zwanger.
Welkom op TOV!.
Welkom in de samenkomst
Welkom in de samenkomst
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
10 aug Zoetermeer. de context...  Paulus' derde 'zendingsreis' (Hand – ) > ± AD.  Lucas' verslag als reisgenoot van Paulus:
Psalmen 40:6-8 David profeteert naar de Messias 6In slachtoffer en spijsoffer hebt Gij géén behagen, (Gij hebt mij geopende oren gegeven),
13 juni 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 7:1 1. 1Korinthe 7 1 Wat nu de punten betreft, waarover gij mij geschreven hebt, het is goed voor een mens niet.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
1 donderdag 20 juni 2013 vanaf Hebreeen 5 10 donderdag 20 juni 2013 vanaf Hebreeen 5 10.
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Strijd tegen de zonde?.
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
De koninklijke weg De koninklijke weg
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
Welkom in deze kerkdienst
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
De gezouten waarheid.
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
We lezen Deuteronomium 18: De preek gaat over Deuteronomium 18: 15 ‘Luister naar hen/Hém! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger:
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
Transcript van de presentatie:

2 Petrus 1:21 21 want nooit is profetie voortgekomen uit de wil van een mens, maar, door de Heilige Geest gedreven, hebben mensen van Godswege gesproken.

Matteüs 7:7-8 7Bidt en u zal gegeven worden; zoekt en gij zult vinden; klopt en u zal opengedaan worden. 8 Want een ieder, die bidt, ontvangt, en wie zoekt, vindt, en wie klopt, hem zal opengedaan worden.

Jesaja 55:7 7 De goddeloze verlate zijn weg en de ongerechtige man zijn gedachten en hij bekere zich tot JHWH, dan zal Hij zich over hem ontfermen; en tot onze God, want Hij vergeeft veelvuldig.

Jeremia 29: Dan zult gij Mij aanroepen en heengaan en tot Mij bidden, en Ik zal naar u horen; 13 dan zult gij Mij zoeken en vinden, wanneer gij naar Mij vraagt met uw ganse hart. 14 Dan zal Ik Mij door u laten vinden, luidt het woord van JHWH, en in uw lot een keer brengen; dan zal Ik u verzamelen uit alle volkeren en van alle plaatsen waarheen Ik u verstoten heb, …

1 Koningen 12:28 28 Toen overlegde de koning (Jerobeam) en maakte twee gouden kalveren, en zeide tot het volk: Het is te veel voor u om op te trekken naar Jeruzalem. Dit zijn uw goden, o Israel, die u uit het land Egypte hebben geleid.

Matteüs 24:6-7 6Ook zult gij horen van oorlogen en van geruchten van oorlogen. Ziet toe, weest niet verontrust; want dat moet geschieden, maar het einde is het nog niet.

Deuteronomium 27:15 15 Vervloekt is de man, die een gesneden of gegoten beeld maakt, een gruwel voor JHWH, het maaksel der handen van een werkman, en dit in het verborgene opstelt. En het gehele volk zal antwoorden: Amen.