De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom op TOV!

2 bidden

3 Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’

4 Hoe belangrijk is God voelen/ervaren? Is het Nodig voor je geloof? Veilig GEliefd blij zeker tevreden gelukkig heilig warm bang klein Boeiuh!.................... Geloof = voelen/ervaren?

5 Handelingen 17 22 En Paulus, die midden op de Areopagus stond, zei: Mannen van Athene! Ik merk dat u in alle opzichten zeer godsdienstig bent. 23 Want toen ik de stad doorging en uw heiligdommen bekeek, trof ik ook een altaar aan waarop het opschrift stond: AAN EEN ONBEKENDE GOD. Deze dan, Die u dient zonder dat u Hem kent, verkondig ik u. 24 De God Die de wereld gemaakt heeft en alles wat daarin is, Deze, Die een Heere van de hemel en van de aarde is, woont niet in tempels die met handen gemaakt zijn.

6 Handelingen 17 26 En Hij maakte uit één bloed heel het menselijke geslacht om op heel de aardbodem te wonen; en Hij heeft de hun van tevoren toegemeten tijden bepaald, en de grenzen van hun woongebied, 27 opdat zij de Heere zouden zoeken, of zij Hem misschien al tastend zouden mogen vinden, hoewel Hij niet ver is van ieder van ons.

7 Handelingen 17 29 Wij nu, die van Gods geslacht zijn, moeten niet denken dat de Godheid gelijk is aan goud, zilver of steen, een product van de kunstzinnigheid en gedachten van een mens. 30 God dan verkondigt, met voorbijzien van de tijden van de onwetendheid, nu overal aan alle mensen dat zij zich moeten bekeren, 31 en wel omdat Hij een dag vastgesteld heeft, waarop Hij de wereld rechtvaardig zal oordelen door een Man Die Hij daartoe aangesteld heeft. Daarvan heeft Hij aan allen het bewijs geleverd door Hem uit de doden te doen opstaan.

8 Wat lezen we? • Streven naar gevoel/ervaring, kan ‘afgod’ worden: je maakt een bepaald beeld van God, eigen ideeën over hoe Hij moet zijn (vers 23/24: heiligdommen/altaren/tempels die zelf gemaakt zijn). • God is niet te vangen in bepaalde gevoelens of ervaringen, daar is Hij veel te groot voor (vers 29: wij nu, die van Gods geslacht zijn, moeten niet denken dat de Godheid gelijk is aan … gedachten van een mens) • God heeft alles gemaakt, daarom is Hij heel dichtbij en ís Hij er gewoon, ook al voel je Hem niet of past het niet in jouw beeld/gevoel

9 Wat lezen we? • God wil dat we Hem zoeken (vers 27: opdat zij de Heere zouden zoeken) En we weten: wie zoekt, die vindt! (Mattheus 7:8/Lukas 11:10)

10 Handelingen 17 26 En Hij maakte uit één bloed heel het menselijke geslacht om op heel de aardbodem te wonen; en Hij heeft de hun van tevoren toegemeten tijden bepaald, en de grenzen van hun woongebied, 27 opdat zij de Heere zouden zoeken, of zij Hem misschien al tastend zouden mogen vinden, hoewel Hij niet ver is van ieder van ons.

11 Wat lezen we? • God wil dat we Hem zoeken (vers 27: opdat zij de Heere zouden zoeken) En we weten: wie zoekt, die vindt! (Mattheus 7:8/Lukas 11:10) • Hij roept ons op tot geloof (niet tot gevoel) (vers 30: God verkondigt overal aan alle mensen dat zij zich moeten bekeren)

12 Is gevoel dan verkeerd? Nee! • God heeft ons geschapen mét gevoel. • Denk bijvoorbeeld maar aan de vrucht van de Geest: liefde, blijdschap, vrede, geduld… • We kunnen echter niet afgaan op gevoel. Het is onbetrouwbaar omdat het door meer zaken wordt beïnvloed en soms tegen de Bijbel in gaat. • Bijvoorbeeld: je voelt je alleen. Je bent echter nooit alleen, de Bijbel zegt: ‘Ik zal u beslist niet loslaten en Ik zal u beslist niet verlaten’ (Hebreeen 13:5)

13 (heils)feiten I Geloof I GEvoel Zoek God, richt je leven op Hem en Zijn Woord, geloof ‘gewoon’ dat het waar is, en vertrouw dat Hij zich op die manier en op Zijn tijd zal laten ervaren!

14 Geloven = ‘Zeker weten en vast vertrouwen’ (H.C. op basis van Bijbel) ook als je Hem niet ervaart en soms zelfs dwars tegen je gevoel in.

15

16 Psalm 2:7 Welzalig zij, die, naar Zijn reine leer, In Hem hun heil, hun hoogst geluk beschouwen; Die Sions Vorst erkennen voor hun HEER; Welzalig zij, die vast op Hem betrou-wen

17 Als een hert dat verlangt naar water, Zo verlangt mijn ziel naar U. U alleen kunt mijn hart vervullen, Mijn aanbidding is voor U. U alleen bent mijn Kracht, mijn Schild. Aan U alleen geef ik mij geheel. U alleen kunt mijn hart vervullen, Mijn aanbidding is voor U.

18 Mededelingen • Volgende week: babyshow


Download ppt "Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’"

Verwante presentaties


Ads door Google