Welkom. Even voorstellen. Wie is Silvo Steenkamer?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
sociale media: de nieuwe realiteit
Advertisements

Welkom in groep 8.
De Ark volop in beweging!
Sturen op delen = vermenigvuldigen
Welkom op de informatieavond van groep 7!
Informatieavond 22 april 2013
De Biezenhof een BAS-school? een BAS-school?. Voorgeschiedenis n maart tot september 2010: Waar willen we naar toe? n september 2010: Presentatie BAS.
Schoolcijfers, een tweede natuur
De Kor f Openbare basisschool Montessori Welkom.
hoe gaan we om met verschillen in leercapaciteit
Welkom!.
Zorgroute basisschool Dijkerhoek.
Informatie avond groep 8
Welkom in groep.
Welkom.
Meervoudige intelligentie
SAMEN AAN ZET Opbrengstgericht werken voor docenten.
samenhang Resultaten Processen Persoon Wat het oplevert Wat je doet:
SAMEN AAN ZET Workshop voor leidinggevenden én docenten.
Informatie avond groep 8
Het cito-leerlingvolgsysteem
De Krullevaar Wat is een goede school ?.
Welkom in groep 6.
ZELFEVALUATIE van EUROPESE PROJECTEN
Van doelen naar reflectie
Presentatie op Flitsbijeenkomst ICO Taal & Rekenen
Verlengde Instructie Groepen 3.
Saltoschool De Bergen De school voor kinderen groot en klein!
WELKOM.
Pass’t Montessorionderwijs ?
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
Groepsplannen evalueren Dirk van Dijkschool Linda Pereboom
Informatieavond Start uur Welkom in groep 6.
Informatie-avond groep 1-2 September 2014
Persoonlijk ontwikkeling Plan Deniz Engin
Rebound Rivierenland Agenda: Voorstellen Dag op de Rebound
Stappenplan Samenvatten
De dag van het solliciteren Blok 1
Welkom in groep 5.
Onze doelen en visie in beeld
Welkom op de informatieavond van groep 7
Welkom in groep 7C. Even voorstellen… Eva Cornelis Ouders van groep 7c Hulptroepen klassenouders kriebelteam Overige activiteiten.
Welkom in Groep 8!. Informatieavond groep 8  Welkom en toelichting over de avond  Uitleg: de Zilverberg en leren door betrokkenheid.  Het onderwijs.
Hoe volgen wij de kinderen?
Houtens : welkom, begroeting en ontmoeting
Informatie-avond Dinsdag 15 september 2015 WELKOM Agenda: 1 e deel Inloop: uur Algemene gedeelte: uur Informatie Weekend Academie:
Studieloopbaancoaching Kwartaal 2 week 1
WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3-4. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Janneke voor de klas. Op woensdag en donderdag.
en het leerlingvolgsysteem
Informatie avond groep 8 Welkom en toelichting op de avond Welkom en toelichting op de avond De Zilverberg en opbrengstgericht werken De Zilverberg en.
Infoavond groep 7 en Agenda Welkom Hoe werken wij in groep 6, 7 en 8? Wie ondersteunen? Methodes zijn straks vrij in te zien. Vragen?
Welkom in groep 8. Waar gaan we het over hebben? Wie zijn wij? Hoe ziet onze dag er uit? Wat leren we in groep 8 Afspraken bij de gymles Huiswerk Voor.
Ouderavond Slim Fit unit 5 t/m 8. Inhoud / programma van deze ouderavond Hoe zag onze proefweek eruit? Wat houdt Slim Fit in voor unit 5 t/m 8? Enkele.
Conferentie Doorlopende Leerlijnen Taal en Rekenen, de referentieniveaus in de praktijk parallelsessie 1 nr. 2 Overdracht po-vo in de praktijk.
Toelichting inspectierapport. Agenda Inleiding/welkom Waar kijkt de inspectie naar? Hoe verder? Nog te beantwoorden vragen.
Informatie avond groep 8 Welkom en toelichting op de avond Welkom en toelichting op de avond De Zilverberg en opbrengstgericht werken De Zilverberg en.
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
“Van Wieg tot Werk” “Van Wieg tot Werk”. Basisscholen gemeente Brunssum Onder het schoolbestuur van Movare zijn er 9 scholen; m.n. Meander, Koningin Beatrix/Treebeek,
Welkom op onze thema-avond
FOTO Siersteenlaan FOTO Maresiusstraat Siersteenlaan Maresiusstraat EZ Groningen 9746 BJ Groningen tel: tel:
Ouderavond Mandegoud Maandag 11 maart. Doel van de avond Ouders informeren over oordeel Inspectie van het Onderwijs Ouders informeren over Plan van Aanpak.
InformatieavondInformatieavond Groep 6 schooljaar
De zorg op onze school Presentatie over de zorg met als uitgangspunt de 1-zorgroute. Petra Vinkestijn IB-er Burg. Westerbeek van Eertenschool Varik.
Welkom in groep 5MR Informatieavond 12 september 2016.
Informatieavond groep dinsdag 5 september 2017
Netwerk IB WSNS Tilburg
Ouderavond groep 8 Schooljaar 2017/2018
Welkom Informatie presentatie groep 8 Door: Fenny & Koen.
Welkom in onze groep! We hebben er zin in!
Hoe volgen wij onze kinderen?
Transcript van de presentatie:

Welkom. Even voorstellen. Wie is Silvo Steenkamer? Wat is de Norbertusschool? Wie ben je en wat doe je hier? Opbrengstgericht werken, hoe krijg je het voor elkaar

Situatie Norbertusschool op 6 januari 2010 Dalend leerlingaantal tegenover een explosieve groei van een andere school in het dorp. Laatste jaren was duidelijke profilering noodzakelijk. Sterke ontwikkeling op gebied van sociaal emotionele ontwikkeling (leefstijl), wereldoriëntatie (topondernemers), klassendoorbrekend leren (op gebied van technisch lezen, crea en techniek). Erg laag uitstroomniveau. Opbrengstgericht werken, hoe krijg je het voor elkaar Inspectiebezoek op 10 januari.

Plan van aanpak, met als doel de eindopbrengsten te verhogen. Eerste analyse van alle gegevens door Cora v.d. Berg (Coreducatie). Analyse van gegevens, klassenbezoeken, gesprekken met leerkrachten en directie. Vaststellen van de sterke punten. Vaststellen van de tekortkomingen. Opbrengstgericht werken, hoe krijg je het voor elkaar

Hoofdpunten uit het plan van aanpak. Toets op een of andere manier wat kinderen al weten, kennen en kunnen. Stel duidelijke doelen en deel ze met de kinderen. Ga aan de gang. Geef hulp aan de kinderen die het nodig hebben (groepsplan). Opbrengstgericht werken, hoe krijg je het voor elkaar Controleer of je doelen bereikt zijn. Zorg voor regelmatige remediëring voor de groep die de doelen niet bereikt heeft.

Opbrengstgericht werken, hoe krijg je het voor elkaar

Een paar uitgangspunten: Notitie van de inspectie: iedereen kan rekenen, iedereen kan lezen, dus geen individuele handelingsplannen tot groep 6. Doelen: haal ze van internet. Je methodeschrijver heeft ze vast wel overzichtelijk op zijn site staan. Lestijden: Uit diverse notities kun je halen hoeveel tijd je aan een vakgebied moet besteden. Maak hier een rooster mee. Opbrengstgericht werken, hoe krijg je het voor elkaar Wacht niet op je Cito-volgsysteem toets, maar meet tussendoor en handel naar de bevindingen. Controleer of hetgeen Cito in januari en juni toetst ook daadwerkelijk aan bod is geweest.

Enkele documenten die gebruikt worden: Kwaliteitskaart taal Urenverdeling per vakgebied Jaarplanning Groepsplan Opbrengstgericht werken, hoe krijg je het voor elkaar

Meten is weten. Opbrengstgericht werken, hoe krijg je het voor elkaar

Wat doet de directeur? Begeleiding van leerkrachten d.m.v. Klassenbezoek. Individuele gesprekken. agenda teamvergadering. inschakelen externe hulp. Coachen. Analyseren van toetsgegevens op groepsniveau (met IB-er en leerkracht) Analyseren van toetsgegevens op schoolniveau. Opbrengstgericht werken, hoe krijg je het voor elkaar

Ervaringen tot nog toe. Alle leerkrachten hebben de doelen duidelijk voor ogen en handelen daar naar. Duidelijkheid in roosters en programma, zodat het makkelijker wordt keuzes te maken. Sommigen ervaren al die planningen als een dwangbuis. Er moeten veel dingen gebeuren die nieuw zijn en dat geeft werkdruk. Opbrengstgericht werken, hoe krijg je het voor elkaar Leerkrachten leggen verantwoording af en daarmee is de vrijblijvendheid verdwenen. Eerste resultaten zijn bemoedigend. Het eerste echte eikpunt ligt in februari. (vergelijkingsmogelijkheden)

Vragen / discussiepunten?. Aan mij of aan je collega’s Opbrengstgericht werken, hoe krijg je het voor elkaar