De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Studieloopbaancoaching Kwartaal 2 week 1

Verwante presentaties


Presentatie over: "Studieloopbaancoaching Kwartaal 2 week 1"— Transcript van de presentatie:

1 Studieloopbaancoaching Kwartaal 2 week 1

2 Inleiding kwartaal 2 Bijeenkomsten SLC: week 1,3,7 en 9 Tijdens dit kwartaal gaan we terugblikken op kwartaal 1. Hoe heb je kwartaal 1 ervaren? Wat heb je geleerd van je eigen studievaardigheden Hoe leer jij het beste? En hoe ga je dus kwartaal 2 aanpakken? Evaluatie kwartaal 1 door jaarraadsleden (week 3) Week 5 voortgangsgesprekken Je gaat dit kwartaal aan de slag met de opdrachten: - Mijn studievaardigheden (opdracht 4.5) - Mijn beroepshouding (opdracht 4.6)

3 Inhoud week 1 Presentielijst Uitwisselen van ervaringen 1e kwartaal + toetsweek Studievaardigheden: Hoe leer jij het beste? Wat is jouw leerstijl? Leerstijlentest Planning individuele gesprekken Gelezen voor deze bijeenkomst: Greep krijgen op je studieloopbaan

4 Planning individuele gesprekken
Dinsdag 25 november Naam student Lokaal uur uur uur 13.30 – uur 14.00 – uur 14.20 – uur

5 Hoe hebben jullie gewerkt aan de SLC portfolio- opdrachten kwartaal 1?
Curriculum Vitae Hoe ik mij heb ontwikkeld tot de persoon die ik nu ben Mijn kwaliteiten en mijn ontwikkelpunten Mijn leerdoelen m.b.t. feedback geven en ontvangen Lukte het iedereen om zelfstandig aan deze opdrachten te werken? Wat vinden jullie van de opdrachten tot nu toe?

6 Hoe verliep de toetsweek?

7 Leerstijlen Hoe leer jij?
Vind je het fijn om eerst met de theorie aan de slag te gaan ? of heb je een voorkeur voor praktische voorbeelden? En wat voor begeleiding vind jij het prettigst? Waarschijnlijk hebben jullie hier ook op de MBO al veel aandacht aan besteedt. Toch gaan we hier nu weer mee aan de slag…. Waarom is het belangrijk om hier aandacht aan te blijven besteden? Je wilt leren zeilen. Hoe pak je het aan? Ik stap direct in de boot en probeer hoe je moet zeilen Ik blijf eerst op de kant staan en kijk hoe een ander het doet Ik kijk eerst in een boek hoe je moet zeilen Ik vraag iemand om het mij voor te doen en doe het na

8 Is de ene leerstijl beter dan de andere?
Leerstijlen Er bestaan allerlei leerstijlentesten, zoals o.a. die van David Kolb Is de ene leerstijl beter dan de andere?

9 Is er bij peuters ook al sprake van verschillende leerstijlen?
Wordt er binnen de opleiding PEM voldoende rekening gehouden met de verschillende leerstijlen van studenten? En hoe leren kinderen? Is er bij peuters ook al sprake van verschillende leerstijlen? Zo ja, hoe merk je dat en op welke manier houden jullie hier binnen je werk rekening mee?

10 Opdracht: Mijn studievaardigheden

11

12 Week 5: Voortgangsgesprekken
Hoe bereiden jullie je voor op de voortgangsgesprekken?

13 Sinterklaas? Gaan we nog wat doen?

14 Dobbelspel + High tea?? Iedereen koopt twee cadeautjes
voor ongeveer 2 Euro per stuk (ingepakt meenemen) + Iedereen neemt iets lekkers mee

15 Tot zover de 1e bijeenkomst…
Volgende keer: week 3


Download ppt "Studieloopbaancoaching Kwartaal 2 week 1"

Verwante presentaties


Ads door Google