De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Meervoudige intelligentie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Meervoudige intelligentie"— Transcript van de presentatie:

1 Meervoudige intelligentie
De inzet van de experimentenpot op de Juliana van Stolbergschool

2 Nog een heel eind voor de boeg
Waarom deze dia? Deze dia is tekenend voor de situatie van ons. Voor je mee mag doen met een wedstrijd heb je al heel wat geoefend. Op het moment dat je starten mag, heb je eigenlijk nog niks bereikt.

3 Het voortraject Bezoek aan Denemarken met directeuren en IB van het CPOV. We hebben daar veel gezien: mooie en minder mooie dingen, maar ook…MI.

4 Terug in Nederland De indrukken bezinken Je bespreekt het met elkaar
Wat kunnen wij ermee? Wat is goed voor onze kinderen? Hoe kunnen zij zich optimaal ontwikkelen?

5 Terug op school We informeren de collega’s over hetgeen we gezien hebben. Ze worden uitgedaagd om te experimenteren met opdrachten volgens MI.

6 De experimenteerfase Collega’s bedenken allerlei opdrachten voor de kinderen, maar ze hebben nog niet naar de kinderen gekeken. Voor sommige kinderen is het een openbaring en voor anderen abracadabra Hoe pak je dat aan? Bouw- en teamvergaderingen

7 Op klassenbezoek Het MT vroeg: Als we op klassenbezoek komen, willen we iets van MI zien in je les.

8 De tijd vordert en dan… Collega’s komen met de vraag: We willen er meer van weten en zien. We gaan met elkaar naar Villa Knap in Heelsum en hebben daar een inspirerende dag.

9 Als de nood het hoogst is, is..
Het CPOV bestaat 10 jaar en we gaan met z’n allen naar De Efteling. We maken daar kennis met Marco Bastmeijer en 4x Wijzer.

10 Nee, geen Tita Tovenaar ..maar wel een manier om MI op een gestructureerde wijze in te voeren en ermee te werken. Sinds februari van dit jaar zijn we begonnen met een traject voor de invoering van MI o.l.v. Marco. Vier jaar zullen we ermee bezig zijn.

11 En nu verder Op de studiedag hebben de collega’s gewerkt aan hun onderwerp en plan om te gaan werken met MI. De bouwen van de verschillende locaties doen dat gezamenlijk, zodat ze elkaar kunnen helpen en versterken. In de weken na de meivakantie wordt er gewerkt in de groep en Marco komt op klassenbezoek. In juni is er weer een studiemorgen, waar de collega’s met hun vragen terecht kunnen en Marco bespreekt wat hij heeft gezien.

12 Onze manier van werken. Ook hier gaat het volgens de weg van de geleidelijkheid. De ervaring leert dat dit zorgt voor breed gedragen vernieuwing met grote inzet. We starten met één vak één uur per middag. Later wordt dat uitgebreid als het de collega’s meer eigen is.

13 Valkuilen

14 ….zijn er ook Wie bewaakt de kwaliteit van het onderwijs? Doordat collega’s zelf de vragen maken, kan er leerstof ‘verdwijnen’. Het MT moet, in samenspraak met de collega’s een lijst opstellen van zaken die zeker aan de orde moeten komen. Denk hierbij aan topo, basiskennis geschiedenis en natuuronderwijs.

15 Nog een lange weg te gaan
maar we zien het goede van MI en hebben er zin in. Ieder kind komt steeds meer tot zijn/ haar recht en samen halen we de finish. We zijn niet allemaal kampioen, maar voelen ons wel zo.


Download ppt "Meervoudige intelligentie"

Verwante presentaties


Ads door Google