De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatie avond Groep 4\5

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatie avond Groep 4\5"— Transcript van de presentatie:

1 Informatie avond Groep 4\5
Welkom Informatie avond Groep 4\5

2 Informatieavond groep 4/5
Waarom een heterogene groep 4/5? Samenwerken op niveau. Sociaal emotionele aspect Zelfstandigheid bevorderen. Meerwaarde Uitdagende leeromgeving Gezond leerklimaat Goede sfeer

3 Informatie avond Groep 4/5
Verschil tussen groep 4 en groep 5 Andere schooltijden Meer vakken Meer leerstof (Rek. Tot 1000, januari 10000) Tempo ligt hoger

4 Informatie avond Groep 4/5
2 meesters, 2 juffen Veel overleg Zelfde regels Vraag/opmerking kan bij de deur Gesprek, afspraak maken Op tijd op school Op tijd naar bed Denk aan een drinkbeker Meer verantwoording Fietssleutel in bakje.

5 Informatie avond Groep 4/5
Elke dag: rekenen,taal,spelling 2x per week begrijpend lezen 1x per week aardrijkskunde,natuuronderwijs,verkeer 3x per week schrijven 1x per week gymnastiek

6 Informatie avond Groep 4/5
Elke dag kring Vertellen Trefwoord/zingen Vertelbeurt/Spreekbeurt Boekbespreking Actualiteit

7 Informatie avond Groep 4/5
Zelfstandig werken Arbeid naar keuze Eigen leertijd Dag en weektaken

8 Uitdagende leeromgeving:
De kinderen leren en concentreren zich het best als ze beschikking hebben over materialen die hen uitdagen om te onderzoeken en opdrachten te doen, zodat ze leren van hetgeen ze zelfstandig gemaakt hebben.

9 De kieskast is hier een onderdeel van.
De kinderen kunnen op bepaalde tijdstippen zelf kiezen uit verschillende leer- en ontwikkelingsmaterialen en opdrachtkaarten. Ze mogen op dat moment zelf bepalen wat ze willen leren. Deze kasten zijn ingedeeld op meervoudige intelligentie.

10 Ontdekhoeken: Hier komen materialen/opdrachten te liggen die uitnodigen tot ontdekkend leren. Zoals magnetisme, elektriciteit, bouw- en constructie materialen, spiegels, ruimtelijke vormen, drijven en zinken, meten en wegen, seizoensgebonden materialen, poëzie enz. Deze materialen/opdrachten zijn in samenhang met de kieskast.

11 Zelfstandig werken en samenwerken:
Met zelfstandige leertaken/opdrachten kunnen de kinderen in twee of meertallen samenwerken en coöperatief bezig zijn. Ze leren van elkaar en met elkaar, twee weten meer dan één. De leerresultaten van wat we lezen, horen en zien bij elkaar is 60%. Die van dialoog, zelf ervaren en uitleggen aan anderen overstijgt de 80%!

12 Niet alleen taal of geschiedenis komt dan aan de orde, maar ook onderdelen uit de uitdagende leeromgeving. De leerlingen gaan echt zelfstandig aan het werk: ze kiezen zelf de volgorde en bepalen zelf bij welke onderdelen ze willen samenwerken. De leerkracht is dan veel minder de instructeur, maar is steeds meer begeleider, coach en mentor.

13 Informatie avond groep 4/5
Dank voor uw aandacht


Download ppt "Informatie avond Groep 4\5"

Verwante presentaties


Ads door Google