De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom op de Julianaschool

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom op de Julianaschool"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom op de Julianaschool

2 Adaptief onderwijs op de Julianaschool

3 Wat is adaptief onderwijs ?
“Onderwijs waarbij leerkrachten binnen een gegeven context hun onderwijs zoveel mogelijk afstemmen op de verschillen tussen hun leerlingen, opdat de door de school vastgestelde doelen bereikt worden.” Dus……..onderwijs op maat!

4 Wat zie ik daarvan op school ?

5 In de kleutergroepen….. Instroom:
Wennen is heel belangrijk! Materialen en hoeken ontdekken. Regels en afspraken worden aangeleerd. Alles wat die dag gebeurt staat op de dagritmekaarten. Sleutelhanger gebruik leren.

6 Groep 1: Alles wat je in de instroomgroep hebt geleerd blijven oefenen! Veel aandacht voor omgaan met elkaar. (leren samen spelen) Zelf een puzzel kiezen en goed kijken welke aan de beurt is. Leren omgaan met uitgestelde aandacht.

7 Groep 2: Natuurlijk blijven oefenen wat in de vorige groepen geleerd is. Leren plannen van werkjes, als het lukt ook zelf bijhouden wat gedaan is. In januari gaan we schrijven.

8 Groep 3: Naast werken ook tijd voor het spelen in de hoeken.
Aandacht voor de totale ontwikkeling, denk bijvoorbeeld ook aan motoriek, drama, enz. Nog steeds een teken voor uitgestelde aandacht. Zelfstandig werken; in het taakuur.

9 We beginnen de dag in de kring……

10 Groep 4: Leren wanneer je hulp nodig hebt en wanneer je het zelf kan.
Langere tijd zelfstandig werken. Meer taken tijdens het zelfstandig werken. Weektaak voor als je klaar bent.

11 Trots zijn op je werk!

12 Groep 5: Het zelfstandig werken wordt verder uitgebreid naar een dagtaak. Wanneer de lesstof het toelaat, kunnen kinderen zelf bepalen wat de volgorde van hun werk is. Het dagschema wordt duidelijk aangegeven, kinderen kunnen het altijd gebruiken bij hun planning. Op aangegeven tijden wordt uitleg gegeven. Teveel fouten? Even melden bij de juf of meester en samen kijken hoe het kwam.

13 Een time timer kan helpen bij het plannen van je werk.
Klassikale uitleg hoort er ook bij.

14 Groep 6: Werken met een dagtaak wordt nog verder uitgebreid.
Alle afspraken van vorige groepen blijven hetzelfde, bijvoorbeeld wachten met een vraag tot de juf of meester bij je is met een ronde lopen, zelf plannen van het werk en heel belangrijk…..goed leren nakijken. Steeds beter weten wat je kan en waar je hulp bij nodig hebt.

15 Zelf leren zoeken naar informatie..

16 Groep 7: Er wordt steeds meer gewerkt met een dagtaak. (bijna de hele week) Verschillende vormen van samenwerken worden verder uitgebreid. Feedback leren geven en ontvangen helpen bij het reflecteren. Ook in deze groep…………zelfstandig mag wanneer aangegeven, samen met de juf of meester wanneer dat prettiger is.

17 Een muziekles!

18 Groep 8: Iedere dag van de week een dagtaak.
De momenten van uitleg (of bespreken) worden aangegeven. Nadruk op eigen verantwoordelijkheid. Huiswerk op maat. Presenteren.

19 Een verkeersles!

20 Ieder kind is uniek!

21 Ieder kind eigen lesstof?
Wanneer het nodig is wel! Extra werk wanneer het kan. Niet meer van hetzelfde, maar diversiteit. Minder als dat beter is. Vooral inzetten op die succeservaring! Inzetten op eigen creativiteit. Eigen leerlijn als dat nodig is.

22 Adaptief onderwijs op de Julianaschool………..

23 is samen op weg naar ontwikkeling !


Download ppt "Welkom op de Julianaschool"

Verwante presentaties


Ads door Google