De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Maak een tentoonstelling

Verwante presentaties


Presentatie over: "Maak een tentoonstelling"— Transcript van de presentatie:

1 Maak een tentoonstelling

2 Wat ga je doen en wat leer je?
Je gaat in het museum van Singer Laren een tentoonstelling maken compleet met tekstbordjes en publiciteitsmateriaal. Door dit project leer je over de verschillende beroepen die er in een museum zijn en hoe tentoonstellingen gemaakt worden. Binnenkort zullen we naar het museum gaan, maar vandaag bereiden we ons in de klas voor.

3 Wat is dat eigenlijk een museum?
Voordat we het museum bezoeken is het belangrijk iets meer te weten over het museum. Wat is dat eigenlijk een museum? Een museum is een gebouw waar je bijzondere dingen kunt zien. Kan jij bedenken wat je in een museum zou kunnen zien? Bijvoorbeeld: treinen mode klokken

4 Wat denk je dat er te zien is in Singer Laren?
In Singer Laren kan je kunstwerken bekijken. Deze zijn verzameld door het echtpaar William en Anna Singer Nu weten jullie gelijk waarom het museum zo heet. Een paar foto’s uit het familie album van de Singers:

5 Inderdaad, hij was schilder!
Anna en William kwamen uit Amerika naar Laren. Hier lieten ze in 1911 een huis bouwen. Op deze foto zie je William, als je goed kijkt kan je zijn beroep raden … Inderdaad, hij was schilder! In 1956, toen William was overleden, richtte Anna een museum en theater op. Samen heet dat nu …. Singer Laren!

6 Anna en William hielden erg van kunst
Anna en William hielden erg van kunst. Daarom begonnen ze met het verzamelen ervan. Hun verzameling werd later uitgebreid. Hier zie je een paar afbeeldingen van schilderijen uit de collectie van het museum.

7 Kijk nog eens goed naar de afbeeldingen van de schilderijen.
Zien jullie overeenkomsten? Kan je er een thema bij bedenken dat ook goed past bij een tentoonstelling van deze schilderijen?

8

9 Kan je de beroepen raden bij de volgende uitspraken?
Je weet nu al meer over Singer Laren en de collectie maar wie helpen er eigenlijk allemaal mee bij het maken van een tentoonstelling? Kan je de beroepen raden bij de volgende uitspraken?

10 “Ik zorg voor de onderhoud van het museum doe reparaties in het museumgebouw en help bij het opbouwen en inrichten van een tentoonstelling” Beroep: techniek “Ik ontwerp de tentoonstelling, richt de zalen in en maak de tekstbordjes” Beroep: inrichting (vormgeving) “Ik zorg dat er wordt gepubliceerd over de tentoonstellingen, stuur informatie naar de pers en zorg dat er uitnodigingen worden gestuurd voor de opening van een tentoonstelling”. Beroep: publiciteit “Ik werk niet bij een museum, maar schrijf over de tentoonstellingen. Vaak komen mijn stukken in kranten en tijdschriften.” Beroep: journalist (pers)

11 “Ik zorg ervoor dat kinderen van alles kunnen leren in een museum”
Beroep: educatie “Jij betaalt mij zodat je naar de tentoonstelling kan” Beroep: kassamedewerker “Ik let op dat er niets stuk gaat en dat er geen kunstwerken verdwijnen. Ook maak ik graag een babbeltje met de bezoeker”. Beroep: suppoost “Ik mag bepalen welk tentoonstelling er komt en ik werk met iedereen in het museum samen.” Beroep: museumdirecteur Zijn we nog iets vergeten?

12 Jullie weten nu meer over de organisatie van een museum en jullie hebben kennis gemaakt met
Singer Laren. Tot snel in het museum! SUCCES!


Download ppt "Maak een tentoonstelling"

Verwante presentaties


Ads door Google