De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Dag 6

4 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken gevuld met cadeautjes. Het was wel weer heel gezellig. En we hebben een heleboel mooie tekeningen gekregen en heel veel lekkers voor het paardje. Kijk maar eens wat een leuke tekening we hebben gekregen van Lotte uit Valkenburg. En zo waren er nog veel meer. Helaas kan ik ze jullie niet allemaal laten zien. Maar we hangen ze overal in het Pietenhuis op.

5 Het ging ook nog bijna mis ‘s nachts. Het was namelijk aan het vriezen en de daken waren heel erg glad. Bovendien was het heel erg donker. Pietje Precies liep voorop met daar achteraan Sinterklaas. “Ja Sinterklaas, komt U maar”, zei Pietje Precies. “ Zo nu gaan we springen naar het volgende dak… één, twee…”. “Ja maar Piet”, riep Sinterklaas. Wacht even. Stop. Sto…hop”, schreeuwde Sinterklaas. Maar het was al te laat. “ Drie… auw… hellup”, riep Pietje Precies. En toen we keken lag Pietje Precies gevouwen om een schoorsteen.

6 Gelukkig had hij niets gebroken en waren de cadeautjes nog heel. Hij had alleen een beetje een dikkere neus…hihihi. “Maar Pietje Precies, hoe kon dit nou gebeuren?”, vroeg Sinterklaas. “ Geen idee Sinterklaas… maar die schoorsteen stond er andere jaren niet!! “ Nou Piet, dan heb je het toch mis. Deze schoorsteen staat er al net zo lang als het huis zelf. Het volgende huis heeft geen schoorsteen!! Misschien moeten we langzaam een nieuwe naam voor je verzinnen? Want nu ben je toch echt niet… Precies”. Daarna lagen wij allemaal in een deuk en Pietje Precies keek heel beteuterd.

7 Pietje Precies had sowieso zijn dag niet. Huispiet had namelijk bedacht dat we spelletjes gingen oefenen. Zodat we als we bij jullie op bezoek komen leuke spelletjes met jullie kunnen doen. Huispiet vertelde dat we verstoppertje gingen doen. Maar Pietje Precies snapte niet wat de bedoeling was. Toen werd Huispiet heel erg boos op hem en zei dat hij zich ergens heel goed moest verstoppen en niet meer terug mocht komen. Nou toen keek Pietje Precies wel heel erg bedroefd. 1…2…3…4…5…6…7…8…9…10. Wie niet weg is… is gezien!

8 Oh ja… ik zou jullie nog vertellen hoe de reis verder ging. Nou we zijn weer heel lang aan boord geweest en zijn weer over een andere oceaan gevaren. Kijk maar. Hier zijn we onder andere op bezoek geweest in China en in Maleisië. Natuurlijk had ik mijn cameraatje weer in de aanslag en heb een paar foto’s gemaakt.

9 In China hebben we kennis gemaakt met hele lieve kinderen. Het was heel erg leuk voor ons om te zien waar Winky geboren is. Kennen jullie Winky nog? Zij is het Chinese meisje wat een aantal jaren geleden op het paard van Sinterklaas mocht rijden. We hebben daar kennis gemaakt met haar familie. Haar oom heeft in China een restaurant. Daar hebben we heerlijk gegeten. Dat was nog best wel even lastig hoor! Want ze eten daar niet met mes en vork maar met stokjes.

10 De oom van Winky had aan iedereen verteld dat wij in de stad waren. En hij had een verrassing voor ons geregeld. Toen wij over het plein liepen kwamen er ineens een heleboel blije kinderen aangerend.

11 Ook in Maleisië werden we heel gastvrij ontvangen. Samen met de kinderen hebben we een heel leuk Sinterklaasfeest gevierd. We hebben ook nog genoten van het mooie land en zelfs met scootertjes en een jeep rond gecrost.

12 We vonden het ook allemaal heel erg jammer toen we weer moesten vertrekken. Maar Hoofdpiet had ons beloofd dat we nog heel veel mooie landen gingen bezoeken. Toen we uiteindelijk met de Stoomboot weer wilden vertrekken werden we uitgezwaaid door alle kinderen. Nou toen moest ik toch wel even een traantje wegpinken. Zo nu moet ik weer gaan stoppen voor vandaag. Denken jullie eraan om te kijken of jullie in het nieuwe Grote Boek staan? Want wij moeten toch echt dringend verder met het inpakken van de cadeautjes voor Pakjesavond. Lieve groetjes van mij en tot vrijdag!!


Download ppt "Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken."

Verwante presentaties


Ads door Google