De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kerstmis.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kerstmis."— Transcript van de presentatie:

1 Kerstmis

2 Inhoud Wat is kerst? Het kerstverhaal Wie was Jezus? De Kerstman

3 Het Kerstverhaal In de zesde maand zond God de engel Gabriël naar de stad Nazaret in Galilea, naar een meisje dat was getrouwd aan een man die Jozef heette, een afstammeling van David. Het meisje heette Maria. Gabriël ging haar huis binnen en zei: "Gegroet Maria, je bent begenadigd, de Heer is met je." Ze schrok hevig bij het horen van zijn woorden en vroeg zich af wat die begroeting te betekenen had. Maar de engel zei tegen haar: "Wees niet bang, Maria, God heeft je zijn gunst geschonken. Luister, je zult zwanger worden en een zoon krijgen, en je moet hem Jezus noemen. In die tijd kondigde de keizer Augustus aan dat alle mensen in het land zich moesten laten inschrijven in hun geboorteland. Jozef en Maria moesten naar Betlehem. Maria was toen al zwanger. Ze gingen reizen met een ezel. Ze gingen op zoek naar een slaap plaats maar alle hotels waren al vol. De hotel eigenaar zei dat er verderop een schuur was. Ze gingen op zoek naar de schuur en vonden het. Die nacht op 25 December werd Jezus geboren in een kribbe. Ergens op een weiland lagen er 3 herders op het gras. Opeens kwam er een engel uit de lucht. En een vertelde de herders dat er een kind is geboren dat vrede op aarde zal brengen en dat ze de grote ster moesten volgen.

4 Wat is Kerst? Kerst bestaat uit een paar feestdagen. Op deze feestdagen vieren we de geboorte van Jezus Christus. Deze man zou de zoon van god zijn geweest en zou mensen vrede beloven.

5 Het kerstverhaal (vervolg)
Toen de engel weg was keken de herders elkaar verbaasd aan. Zou er echt een kindje zijn geboren? Vroegen de herders zich af. Ze volgden de grote ster die hun de weg zou wijzen naar Jezus. Ze kwamen later aan bij een stal. Ze gingen rustig naar binnen en keken bewonderend naar het babytje. Toen Moesten ze weer snel weg want ze moesten op de schapen weer gaan passen. Jozef en Maria bleven nog steeds verwonderend naar het kindje kijken.

6 Wie was Jezus Christus? Jezus Christus zou de zoon van god zijn geweest. Hij zal vrede beloven aan Alle mensen die in god geloofden. Jezus kon mensen genezen met een handdruk Of gewoon al hij iemand aanraakte. God zei tegen Jezus dat hij tegen alle Mensen moest zeggen dat er een beter rijk kwam. Dat lukte niet. Jezus werd Aan een kruis gehangen en is dood gegaan. Hij is in een grot begraven en is naar weken opgestaan uit de dood. Zo liet hij nog steeds mensen in hem laten geloven

7 De Kerstman De Kerstman brengt elke 25 december pakjes rond en zet ze dan onder de Kerstboom. Hij woont op de Noordpool en komt op kerst met zijn arrenslee naar alle landen waar ze kerst vieren. Voor de arrenslee rijden rendieren de arrenslee voort. De hoofd rendieren is Rudolf. Rudolf heeft een rode neus. De hulpjes van de Kerstman zijn elfjes zij helpen de Kerstman met cadeautjes inpakken.

8 Dit was onze prestentatie.
Mischa en Ilse


Download ppt "Kerstmis."

Verwante presentaties


Ads door Google