De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kerstviering kleuterbouw

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kerstviering kleuterbouw"— Transcript van de presentatie:

1 Kerstviering kleuterbouw
23 december 2011 Groep 1a, 1b, 1/2, 2a en 2b

2 Lied allen: Dit is de dag 
Dit is de dag, dit is de dag Die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees daarom blij, wees daarom blij En zing verheugd, en zing verheugd. Dit is de dag die de Heer ons geeft, Wees daarom blij en zing verheugd! Dit is de dag, dit is de dag Die de Heer ons geeft.

3 Verlanglichtjes en gebed
Vier kleine kaarsjes Verlanglichtjes van kerst Het is voor jou en mij het kerstfeest dichterbij steek ze aan, ze mogen branden gaan. Nu meteen, kaarsje een Goed idee, kaarsje twee Kijk ik zie kaarsje drie. Veel plezier kaarsje vier.

4 Maria krijgt een boodschap

5 Lied 2b: wees niet bang maria 
God zal met je zijn. Want je mag de moeder zijn Van de Zoon van God…  Wees niet bang, Maria, God komt heel dichtbij. Wees niet bang Maria, Het is wonderlijk en blij, Hij is de Zoon van God. Hij is de Messias, Koning van Sjaloom. Net als ieder kindje Komt Hij heel gewoon. Hij is de Verlosser, Jaar op jaar beloofd, Jezus is de Redder Voor wie in Zijn naam gelooft. Hij is de Zoon van God.

6 Koning geeft opdracht

7 Volkstelling

8 Op reis

9 Lied 1b:sjok, liep het ezeltje 
Sjok, sjok, sjok liep het ezeltje  helemaal naar Bethlehem  Sjok, sjok, sjok liep het ezeltje  helemaal naar Bethlehem  O Maria was zo moe  ze deed af en toe haar oogjes toe  Sjok, Sjok, Sjok  Sjok, sjok, sjok liep het ezeltje  Jozef zocht naar onderdak  Sjok, sjok, sjok liep het ezeltje  Jozef zocht naar onderdak  maar ze zeiden het spijt ons zeer,  we hebben helaas geen slaapplaats meer.  Sjok, sjok, sjok liep het ezeltje,  want het rook een warme stal  Sjok, sjok, sjok liep het ezeltje  want het rook een warme stal  Daar en wie had dat gedacht  werd jezus geboren in die nacht

10 Waar is een plekje?

11

12 Op reis

13 In de stal dan maar…

14 Lied allen: Heel gewoon
Heel gewoon, heel gewoon, Niemand had het zo verwacht, Geen paleis of een dure woning, Wie had dat ooit gedacht? Door te worden als een kind, heel eenvoudig, Door te worden als een kind, heel klein Kon Hij onze Koning worden Kon Hij de Redder zijn!

15 In de stal

16

17 Lied 1a: Kom naar de stal 
Kom naar de stal Kom naar de stal En vind het wonder Kom naar de stal Kom naar de stal En vind het kind Want daar is Hij Die net zo klein Die net zo klein als wij Wilde zijn Kom naar de stal Kom naar de stal En vind het leven Kom naar de stal Kom naar de stal En vind het licht Want daar is Hij Die net zo klein Die net zo klein als wij Wilde zijn

18 Hij is geboren!

19 De herders in het veld

20 De herders schrikken…

21 De engelen

22 Lied 1/2:gloria Gloria, gloria voor de allerhoogste Heer'
. 'Ze zongen gloria, gloria, voor het kindje-e klein en teer Gloria, gloria voor de allerhoogste Heer'

23 Op weg naar Bethelem

24 De herders komen in de stal

25 Lied 1/2:zeg eens herder
Zeg eens herder waar kom jij vandaan? Ik heb eens gekeken in een oude stal Daar zag ik een wonder dat 'k vertellen zal. Zeg eens herder wat heb jij gezien? 'k Zag een os en ezel bij de voederbak, het was er koud en donker, tocht kwam door het dak Zeg eens herder wat zag jij nog meer? Ja ik zag een kindje, huilend van de kou En daarbij stond Jozef, die het warmen wou. Zeg eens herder zag je soms nog meer? 'k Zag toen dat Maria 't kind in d'armen nam, os en ezel keken en ook een klein lam.

26 De Wijzen zien een ster

27 De Wijzen gaan op reis

28 De Wijzen met hun kado’s

29 De Wijzen volgen de ster

30 De Wijzen bij de koning

31 Lied 2a: Tinkeltinkelting
Tinkeltinkelting o zo hoog en ver, Kleine ster, Is er een koning geboren? Tinkeltinkelting, kleine schitteraar, weet je waar die koning is geboren? In een paleisje of in een kasteel, of soms hier in de buurt waar ik met mijn vriendjes speel? Kleine schitteraar, mooier dan gewoon, waar is Hij geboren? Staat daar ook een troon? Daar in Betlehem, in die kleine stal. Zie je het al? Daar is die koning geboren. Tinkeltinkelting, dank U lieve Heer. Dank U Heer, dat U voor mijn bent geboren.

32 De Wijzen komen in de stal

33 Lied allen: als je veel van iemand houdt
Als je veel van iemand houdt Geef je 't mooiste wat je hebt Da's heel gewoon Omdat God van mensen houdt Gaf Hij 't mooiste wat Hij had Zijn eigen Zoon Refr. Hoe ik ook denk hoe ik ook denk Een mooier geschenk ken ik niet Hoe ik ook denk hoe ik ook denk Een mooier geschenk ken ik niet Als je veel van iemand houdt Geef je 't mooiste wat je hebt Da's heel gewoon En de wijzen brachten goud Mirre en wierook voor het kind Als eerbetoon refr. Als je veel van iemand houdt Geef je 't mooiste wat je hebt Da's heel gewoon En als jij de Heer vertrouwt Leg je leven in Zijn hand Hij is Gods Zoon refr.


Download ppt "Kerstviering kleuterbouw"

Verwante presentaties


Ads door Google