De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Op zoek naar licht Mensen komen binnen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Op zoek naar licht Mensen komen binnen."— Transcript van de presentatie:

1 Op zoek naar licht Mensen komen binnen

2 Als de musical begint.

3 Deze dia tijdens de preek.

4 Deze dia tijdens de preek.

5 Deze dia tijdens de preek.

6 Deze dia tijdens de preek.

7 Licht zoeken Is er wel licht in een aarde vol donker? Is er een ster in een hemel zo grauw? Waar vind je licht als de duisternis fluistert: ‘Zoek niet naar licht. Niemand heeft dat voor jou!’

8 Licht, licht! Niemand kan zonder. Ik zoek je op. Licht, licht werkt als een wonder: donker voelt lichter; het geeft je weer zicht.

9 Vind je het licht in de lach van een kind? In een lied over hoop en in woorden van troost? in delen en geven, in helpende handen, een vrolijk bericht?

10 Licht, licht! Niemand kan zonder. Ik zoek je op. Licht, licht werkt als een wonder: donker voelt lichter; het geeft je weer zicht.

11 Is er wel licht in een aarde vol donker? Is er een ster in een hemel zo grauw? Waar vind je licht als de duisternis fluistert: ‘Zoek niet naar licht. Niemand heeft dat voor jou!’

12 1

13 1

14 Ik heb twinkels in mijn oog. Daarom houd ik voor een licht bericht
Ik ga lachen. Ik ga stralen. Ik heb twinkels in mijn oog. Daarom houd ik voor een licht bericht een sterretje omhoog, een sterretje omhoog!

15 1

16

17 Op weg naar het licht Sterren, sterren, sterren, sterren, Sterren in de nacht! Die flonkerende lichtjes vertellen een verhaal. Wat staat er in de sterren? Wat belooft dat allemaal?

18 Vrede op aarde? Eind aan geweld? De wijzen zoeken een geheim dat de hemel hun vertelt. Want kijk, daar aan de hemel tussen al die sterren in, staat opeens een heel bijzondere, waard om te bewonderen. Wijst die op een nieuw begin?

19 Sterren, sterren, sterren, sterren,
Sterren in de nacht! De wijzen uit het oosten zien meer dan licht alleen. Ze komen in beweging, maar waar brengt dat licht hen heen? Vrede op aarde? Eind aan geweld? De wijzen zoeken een geheim dat de hemel hun vertelt.

20 Want kijk, daar aan de hemel gaat die ene ster hen voor. En de wijzen trekken in de nacht aangewakkerd, onverwacht ook voor ons een lichtend spoor. Sterren, sterren, sterren, sterren.

21 1

22

23

24 Nu daagt het in het oosten
Nu daagt het in het oosten, het licht schijnt overal: Hij komt de volken troosten, die eeuwig heersen zal.

25 Vlot doorklikken

26

27 1

28 O little town of Bethlehem
O little town of Bethlehem, how still we see thee lie! Above thy deep and dreamless sleep the silent stars go by. Yet in thy dark streets shineth the everlasting light; the hopes and fears of all the years are met in thee tonight.

29 1

30 1

31 Stille Nacht Stille nacht, heilige nacht! Davids Zoon, lang verwacht, die miljoenen eens zaligen zal, wordt geboren in Betlehems stal, Hij, der schepselen Heer, Hij, der schepselen Heer.

32 1

33 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Betlehem! Ziet nu de vorst der englen hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden die Koning.

34 1

35 Wijzen uit het oosten Wijzen uit het oosten, uit zo verren land, zij zochten onze Here met offerand. Ze offerden ootmoediglijk mirr’, wierook ende goud te eren van dat kinde, dat alle ding behoudt. Kyriëleis.

36 1

37 Voor als het donker is Dit is een lied van licht voor als het donker is. Zing dit lied als je bang bent of alleen. Zing dit lied als je verdrietig bent of boos. Als je denkt: het komt nooit meer goed…

38 Ergens op de grote aarde
Gedicht Ergens op de grote aarde

39 Afsluiting

40 Eer zij God in onze dagen Eer zij God in onze dagen,
Eer zij God in onze dagen Eer zij God in onze dagen, eer zij God in deze tijd. Mensen van het welbehagen, roept op aarde vrede uit. Gloria in excelsis Deo, gloria in exelsis Deo. We zingen dit lied 3x

41 Eer zij God in onze dagen, eer zij God in deze tijd. Mensen van het welbehagen, roept op aarde vrede uit. Gloria in excelsis Deo, gloria in exelsis Deo.

42 Eer zij God in onze dagen, eer zij God in deze tijd. Mensen van het welbehagen, roept op aarde vrede uit. Gloria in excelsis Deo, gloria in exelsis Deo.


Download ppt "Op zoek naar licht Mensen komen binnen."

Verwante presentaties


Ads door Google