De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het is vandaag Girlsday!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het is vandaag Girlsday!"— Transcript van de presentatie:

1 Het is vandaag Girlsday!
Speciale dag voor meisjes over techniek! <Naam bedrijf> <Naam basisschool> <Datum>

2 Wat is Girlsday eigenlijk?
Speciale dag voor meisjes om kennis te maken met techniek Meisjes gaan op bezoek bij technische bedrijven Niet alleen hier, maar door heel Nederland gaan er wel meisjes op excursie bij honderden bedrijven!

3 Waarom Girlsday? In Nederland zijn te weinig mensen die werken in de techniek, en die mensen zijn wel nodig! Meisjes denken vaak dat techniek saai, vies en alleen voor jongens is. Niks is minder waar! Tijdens Girlsday willen we laten zien dat er heel veel leuke beroepen zijn in de techniek en dat er ook vrouwen werken!

4 Voorbeeld stellingen/vragen (1)
Noem drie dingen die je voordat je naar school gaat tegenkomt die met techniek te maken hebben Denk aan: Douche (waterleidingen en CV), shampoo (chemische processen en gemaakt en getest in een laboratorium), broodbeleg (voedingsmiddelen technologie), kledign en make-up, vervoer.

5 Voorbeeld stellingen/vragen (2)
Ken je mensen uit je omgeving met een technisch beroep? Zo ja, wie dan? Kinderen kiezen vaker voor techniek als ze iemand uit de omgeving kennen, bij voorkeur een vrouw. Rolmodellen zijn heel erg belangrijk!

6 Voorbeeld stellingen/vragen (3)
Techniek heb je niet nodig in de zorg Denk aan: technische dienst, elektronisch patientendossier, laboratorium, rontgen, medisch instrumentenmakers etc etc. Juist in de zorg is heel veel techniek, maar dat beseffen jonge kinderen vaak niet.

7 Voorbeeld stellingen/vragen (4)
Hoe zou jij techniek gebruiken om de wereld beter te maken? Bijvoorbeeld milieu, gezondheid, veiligheid, verkeer, energie

8 Over <naam bedrijf>
<wat doen jullie?> <is het een groot/klein bedrijf?> <wat maken jullie, geef een voorbeeld van iets wat de meisjes kennen> <een voorbeeld van hoe techniek gebruikt wordt?> <welke talenten heb je nodig binnen het bedrijf?> <waarom zoeken jullie juist technische vrouwen?>

9 Wat gaan we vandaag doen?
<omschrijving programma>

10 Veel plezier! Als je nog meer beroepen wilt bekijken, ga dan naar


Download ppt "Het is vandaag Girlsday!"

Verwante presentaties


Ads door Google