De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door Mike van Doorn

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door Mike van Doorn"— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door Mike van Doorn
macbeth Gemaakt door Mike van Doorn

2 inhoud Personen Verhaal Wat verwachte ik ervan?
Wie maakte de voorstelling? Wat heeft de maken nog meer gemaakt? Welke functie heeft het werk nu? Zitten er dingen in die iets zeggen over de tijd? Vind je de voorstelling geslaagd? Welke betekenis kun je er aan hechten?

3 personen Het verhaal werd gespeeld door 3 jongens en 3 meisjes en die speelden weer meerde rollen. Het was opzich wel redelijk goed de begrijpen want het was duidelijk als ze een andere rol speelden met de kleding. De verzorging van de mensen zag er goed uit.

4 verhaal Het verhaald speelt in de 17e eeuw. Macbeth komt 3 heksen tegen en die voorspellen dat hij koning zal worden. Dan vermoord hij de koning om zelf koning te worden en geeft iemand anders de schuld om aan zijn daad te ontkomen. Hij merkt dan Macduff vlucht en laat zijn vrouw en kinderen ook vermoorden. Uiteindelijk word Macbeth weer vermoord door Macduff en Malcolm word de koning.

5 Wat verwachte ik ervan? Ik verwachte dat het niet echt super leuk zou worden omdat ik niet zo van theaters hou maar uiteindelijk heb ik mijn mening bij moeten bijstellen want het was wel een leuke voorstelling.

6 Wie maakte de voorstelling?
Macbeth werd gemaakt door William Shakespeare. Het is gemaakt tussen 1603 en het is gebaseerd op een waargebeurt verhaal van de Schotse koning Macbeth.

7 Wat heeft de maken nog meer gemaakt?
King Lear A Midsummer Night’s Dream The taming of the Shrew

8 Welke functie heeft het werk nu?
Ik denk persoonlijk dat de voorstelling nu gewoon als voorstelling word gebruikt voor de liefhebbers. Wel denk ik dat het een reëel beeld geeft van wat er heeft afgespeeld in die tijd.

9 Zitten er dingen in die iets zeggen over de tijd?
Ja zoals de kleding en dat het geloof in heksen er echt was en dat is nu vele malen minder.

10 Vind je de voorstelling geslaagd?
Ja ik vond het wel een leuke voorstelling dus die was zeker geslaagd. Hij duurde wel redelijk lang dus mijn aandacht werd na een tijdje wel minder.

11 Welke betekenis kun je er aan hechten?
Ik zou eigenlijk niet weten welke betekenis je er aan zou kunnen hechten. Alleen dat het een waargebeurd verhaal was en dat je kon zien hoe het in die tijd was.


Download ppt "Gemaakt door Mike van Doorn"

Verwante presentaties


Ads door Google