De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in onze groep! We hebben er zin in!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in onze groep! We hebben er zin in!"— Transcript van de presentatie:

1 2018-2019 Welkom in onze groep! We hebben er zin in!
Informatie groep 7 Welkom in onze groep! We hebben er zin in!

2 Huiswerk Iedere week krijgen de kinderen op
dinsdag werk mee om thuis te maken. Dit moet  uiterlijk dinsdagochtend weer ingeleverd zijn. Regelmatig komt hier een toets bij om thuis te  leren. Dit betreft Engels of wereldoriëntatie. Dit is op wisselende dagen. Ook voor de DOE-opdrachten krijgen de kinderen meer tijd. Van elk nieuw blok spelling en rekenen ontvangt u via de mail de uitleg van de lesstof.  OPP via huiswerkmapje. 

3 Sociaal-emotionele vorming
Kanjertraining is en blijft de basis voor de sociaal emotionele ontwikkeling.

4 LUNCH uur uur

5 Continuous Improvement
Ook dit jaar bent u welkom om na schooltijd en/of geplande momenten in het jaar de portfoliomap van uw kind te bekijken.

6 Taal We hebben een nieuwe taal- en spellingmethode.
Wilt u boeken inzien? Komt u gerust langs

7 Lezen Lezen is en blijft belangrijk.
We willen vragen om ook buiten school het lezen te blijven stimuleren bij uw kind. Met de groep brengen we iedere maand op  een donderdag een bezoek aan de biebbus. De boekentas moet dan wel op school zijn. De data worden bijtijds aangekondigd. Tijdens ons bezoek aan de biebbus  kunnen we  hulp(groot)ouders  gebruiken! Kent u iemand? –11.15 uur

8 Engels Voor veel kinderen is dit jaar de eerste
kennismaking met Engelse les. En wees gerust: ook voor de kinderen die  vanaf groep 4 al Engelse les hebben gehad, is er genoeg te leren van nieuwe onderwerpen. Online: Birds&Words

9 Wereldorientatie  Aardrijkskunde Natuur & techniek Geschiedenis

10 Verkeersexamen Vanaf dit schooljaar zal het verkeersexamen
voortaan in groep 7 gaan plaatsvinden. In april 2019 is het theoretisch examen. In juni 2019 is het praktisch examen. Oefening baart kunst!

11 Muziek .Op dinsdag : schoolkoor Van 14.00 tot 15.00 uur
We starten dit schooljaar met een nieuwe muziekmethode in alle groepen: 123Zing. Thuis kun je ook de liedjes zingen die je op school hebt  geleerd met deze methode.  inloggen kind Loginnaam : Wachtwoord :

12 Toetsen In januari en juni is er altijd een Cito-toetsronde.
Aan het eind van elke blok volgt een methodetoets. De cijfers van deze toetsen vindt u terug op het rapport van uw kind. U kunt de resultaten altijd in het portfolio terugzien.  In januari en juni is er altijd een  Cito-toetsronde. Nieuw in groep 7 is de toets Cito werkwoorden.

13 Pré-adviesgesprekken
Tijdens het ouder-kind gesprek na het eerste rapport krijgen de kinderen hun tweede préadvies. Dit advies wordt bepaald in samenspraak met de groepsleerkracht(en), intern begeleider en directie. Er wordt gekeken naar leerlingkenmerken; toetsgegevens. In september geeft juf Noor uitleg voor de ouders van groep 7 en 8 over allerlei zaken omtrent advies en uiteindelijke inschrijving in groep 8. Datum volgt nog.

14 Levensbeschouwing Dit jaar krijgen de kinderen van groep 7 en 8, naast het schoolprogramma Credo enkele lessen over het Christendom, Islam en Hindoeïsme Hiervoor komen gastdocenten langs. Het thema ‘Vieren’ staat steeds centraal.

15 Gymnastiek We gymmen op maandag en vrijdag.
Maandag en vrijdag is er gymles van meester Joost.  In de bovenbouw wordt regelmatig deodorant gebruikt. Alleen rollers zijn toegestaan. Douchen is verplicht!

16 Praktische punten In Digiduif onder het kopje ‘formulieren’ staat een lijst waarin u kunt aangeven op welk vlak u eventueel bereid bent ons dit schooljaar te helpen. Deze wordt regelmatig ververst.

17 Praktische punten Heeft u zich al ingeschreven voor de startgesprekken? Tijdens dit gesprek kunnen u en uw kind allerlei belangrijke zaken kwijt die we moeten weten.

18 Schrijfonderwijs In groep 7 maken de kinderen kennis met het blokschrift Twee helft van het schooljaar krijgen de kinderen een typecursus via Typetuin. Ze sluiten de cursus af met een examen. Naast de lessen op school is het belangrijk dat de kinderen ook thuis veel oefenen.

19 Zijn er nog vragen? Stel ze gerust!
Dank voor uw komst!! We gaan er een heel mooi, leerzaam en gezellig jaar van maken. Juf Erica en juf Marion.


Download ppt "Welkom in onze groep! We hebben er zin in!"

Verwante presentaties


Ads door Google