Ons thema voor vanavond is Moslims en Christenen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Welkom op TOV! Bekering.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Bijbelhuis Antwerpen (GZB)
Het dak eraf Marcus21-12.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Gisteren hebben we gezocht naar wat het koninkrijk van God inhoudt.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
De christelijke boodschap
Bestemming God eren ….
Maar wat zeg jij?.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Hij kwam bij ons, heel gewoon opwekking 268
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspr. Titel: Let the peace of God reign © 1996 Darlene Zschech / Hillsongs Australia / ASCAP.
HOEZO BIDDEN?.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Welkom in deze kerkdienst
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Tellen onze goede werken mee?
Welkom in deze kerkdienst
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
WELKOM OP TOV!.
Is het allemaal wel waar?
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Geboorte Gezin Samen dingen doen 2000 jaar geleden.. Jozef en Maria Jezus als broer hebben.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Welkom.
Welkom op TOV!.
Thema voor vanavond is:
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Verlangens van God.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Verlangen naar licht.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
bisschop aartsbisschop Matteüs 16 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘Wie zeggen de mensen dat.
Preek 1 Thema : de koning komt er aan!
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Vader Zoon Heilige Geest
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een voorbeeld dat navolging verdient
Psalm 89:1 Lezen Johannes 3:22-36 LB 456B:1,2,3,4,8 Tekst Johannes 3:27-30 LB 439:1,2,3 LB 342 LB 447:1-3.
Kerkdienst Zondag 17 januari 2016 De Bron - Alphen.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Vertel me eens Heer Jezus Toen u op aarde was
Transcript van de presentatie:

Ons thema voor vanavond is Moslims en Christenen Tov vrijdag 29 april 2011

We zullen eerst samen bidden

Men loov' Hem vroeg en spa; De wereld hoor', en volg' mijn zangen, We zingen samen psalm 72:11 Zijn Naam moet eeuwig eer ontvangen; Men loov' Hem vroeg en spa; De wereld hoor', en volg' mijn zangen, Met amen, amen na.

Fatima Ik heb voor vanavond iemand uitgenodigd die ons het een en ander komt vertellen over de Islam

Het Arabische woord ‘Islam’ betekent? A: Heilige Oorlog B: Onderwerping C: Één godheid

Mohammed was vlgs de Islam? A: Zoon van God B: profeet C: verlosser

De Koran ? A: Is ouder dan de bijbel B: Bevat meer tekst dan de bijbel C: Behoort in het arabisch gelezen te worden

Over Jezus vermeldt de Koran dat Hij? A: Geboren is uit de maagd Maria B: Macht had wonderen te doen, zelfs doden op te wekken C: Gekruisigd is

Islam kent 5 zuilen(plichten) Wat is geen zuil van de Islam A: Bidden B: Geven C: Vasten D: Pelgrimstocht naar Mekka maken E: Sabbatsrust op vrijdag

Moslims bidden? A: In oostelijke richting B: in richting van El Aqsa moskee te Jeruzalem C: In de richting van de Ka’ba te Mekka

De 5 dagelijkse gebeden duren samen? A: 5 minuten B: 10 minuten C: 45 minuten

De moskee is voor Moslims? A: Een plaats om te offeren B: Plaats om naar een preek te luisteren C: Plaats om samen de gebeden te verrichten

De 2 belangrijkste islamitische feesten zijn? A: Offerfeest+Suikerfeest B: Pasen+Hemelvaart van Mohammed C: Geboorte Mohammed en uittocht uit Mekka (naar Medina)

Moslim jongetjes worden besneden? A: Ja B: Nee C: Als de ouders dit willen

Moslims zijn gewend voor de maaltijd? A: Te bidden B: Te zingen C: De bismillah te zeggen in de naam van Allah

Wat is voor moslims ver-boden te eten of te drinken? A: Varkensvlees B: Schapenvlees C: Rundvlees D: Kip E: Paardenvlees F: Wijn G: Bier

GOEDE DADEN KAARTEN

We lezen samen Matheus 16:13-18 De belijdenis van Petrus 13 Als nu Jezus gekomen was in de delen van Cesarea Filippi, vraagde Hij Zijn discipelen, zeggende: Wie zeggen de mensen, dat Ik, de Zoon des mensen, ben? 14 En zij zeiden: Sommigen: Johannes de Doper; en anderen: Elias; en anderen: Jeremía of een van de profeten. 15 Hij zeide tot hen: Maar gij, wie zegt gij, dat Ik ben? 16 En Simon Petrus, antwoordende, zeide: Gij zijt de Christus, de Zoon des levenden Gods. 17 En Jezus, antwoordende, zeide tot hem: Zalig zijt gij, Simon, Bar-Jona! want vlees en bloed heeft u dat niet geopenbaard, maar Mijn Vader, Die in de hemelen is. 18 En Ik zeg u ook, dat gij zijt Petrus, en op deze petra zal Ik Mijn gemeente bouwen, en de poorten der hel zullen dezelve niet overweldigen.

Wie zeggen de mensen dat IK, Jezus, ben? 1: Allerlei suggesties lezen we hier Wat zeggen de moslims dat Jezus is? 1: Een profeet van de Islam. 2: Hij is niet de Zoon van God. 3: Een profeet die met dezelfde boodschap kwam als Mohammed

De Grote Vraag: Wat is het grootste ver-schil tussen de Islam en het Christendom? Een christen gelooft dat God zich heeft geopenbaard. Dus niet alleen een boek heeft gegeven met regels om daarnaar te leven maar dat Hij mens is geworden en de weg van het kruis is gegaan, de dood in, om ons leven te geven. Een moslim gelooft dat God (Allah) profeten heeft gestuurd en boeken heeft gegeven zodat de mensen ‘rechtgeleid’ worden en weten wat ze moeten doen. Een kernwoord van de islam is ‘leiding’; in het Christelijk geloof is het kernwoord ‘VERLOSSING’

We zingen hij kwam bij ons heel gewoon Hij kwam bij ons, heel gewoon, de Zoon van God als mensenzoon. Hij diende ons als een knecht en heeft zijn leven afgelegd. Refrein: Zie onze God, de Koning-knecht, Hij heeft zijn leven afgelegd. Zijn voorbeeld roept om te dienen iedere dag, gedragen door zijn liefd' en kracht.

We zingen hij kwam bij ons heel gewoon En in de tuin van de pijn verkoos Hij als een lam te zijn. verscheurd door angst en verdriet maar toch zei Hij: 'Uw wil geschied'. Refrein: Zie onze God, de Koning-knecht, Hij heeft zijn leven afgelegd. Zijn voorbeeld roept om te dienen iedere dag, gedragen door zijn liefd' en kracht.

We zingen hij kwam bij ons heel gewoon Zie je de wonden zo diep. De hand die aard' en hemel schiep, vergaf de hand die Hem sloeg. De Man, die onze zonden droeg. Refrein: Zie onze God, de Koning-knecht, Hij heeft zijn leven afgelegd. Zijn voorbeeld roept om te dienen iedere dag, gedragen door zijn liefd' en kracht.

We zingen hij kwam bij ons heel gewoon Wij willen worden als Hij. Elkanders lasten dragen wij. Wie is er need'rig en klein? Die zal bij ons de grootste zijn. Refrein: Zie onze God, de Koning-knecht, Hij heeft zijn leven afgelegd. Zijn voorbeeld roept om te dienen iedere dag, gedragen door zijn liefd' en kracht.

We zingen het kamplied voor deze zomer Vader mijn God ik aanbid U! Heel mijn hart is op U gericht neem mijn leven in Uw hand hoed mijn ziel en mijn verstand en laat Uw vrede heersen in mijn hart! Heilige Geest U mijn Trooster maak mij sterk hef mijn hoofd omhoog! Heer Uw waarheid maakt mij vrij en Uw leven groeit in mij oh,laat Uw vrede heersen in mijn hart! Heer ik verlang zo naar meer van U! vul mijn gedachten tot eer van U! Jezus mijn Redder reinigt U mijn ziel en stort nieuw leven uit door Uw geest leg Uw kracht op mij Uw liefde die geneest en laat Uw vrede heersen in mijn hart!

We zingen het kamplied voor deze zomer Heilige geest U mijn Trooster maak mij sterk hef mijn hoofd omhoog Heer Uw waarheid maakt mij vrij en Uw leven groeit in mij oh laat Uw vrede heersen in mijn hart! Heer ik verlang zo naar meer van U! vul mijn gedachten tot eer van U! Jezus mijn Redder reinigt u mijn ziel en stort nieuw leven uit door Uw geest leg Uw kracht op mij Uw liefde die geneest en laat Uw vrede heersen in mijn hart!

We zingen het kamplied voor deze zomer Jezus mijn redder reinigt U mijn ziel en stort nieuw leven uit! Door Uw Geest leg uw kracht op mij. Uw liefde die geneest en laat Uw vrede heersen in mijn hart! en stort nieuw leven uit door Uw Geest leg uw kracht op mij. Uw liefde die geneest en laat Uw vrede heersen in mijn hart!(2x)

Een fijne avond