Semantisatieverhaal: Het is nu maart, en na maart komt april hè

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Semantisatieverhaal: Ik wil in de toekomst graag op vakantie naar China. De toekomst dat is de tijd die nog moet komen. Daarom ben ik nu op Chinese les.
Advertisements

Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico nog
Semantisatieverhaal: Deze meneer is het brein achter de paperclip
Semantisatieverhaal: Het is alweer bijna Oud en Nieuw
Semantisatieverhaal: Aanstaande vrijdag, dat is de eerste vrijdag na nu, ga ik met mijn buurvrouw naar de bioscoop. Het valt niet mee voor mijn buurvrouw.
Semantisatieverhaal: Bij mij in de buurt wordt een nieuwe voorziening gebouwd. De voorziening is iets nuttigs waarvan je gebruik kunt maken. Er wordt een.
Semantisatieverhaal: Twee jaar geleden gebeurde er iets wat uitzonderlijk was, iets wat heel bijzonder was. We konden schaatsen op de straat. Heb jij dat.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Hebben jullie ook een huisdier
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Gisteren was het een chaos op de weg
Semantisatieverhaal: Heel lang geleden zag ik iemand parachute springen. Ik vond dat zo gaaf. Ik wilde ook heel graag een keer parachute springen. Begin.
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico al
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Mijn zus is op vakantie geweest naar Mexico en heeft iets heel bijzonders meegemaakt. Mexico is een land met veel bebouwing, dat zijn.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik heb een geweldig plan: Volgende week begin ik met het aanleggen, het maken van een moestuin. Een moestuin is een ander woord voor.
Semantisatieverhaal: Er zijn in Nederland kinderen die niet op een sport kunnen, omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Want sporten kost geld. Ik zie.
Semantisatieverhaal: Weten jullie al of jullie in de zomervakantie op vakantie gaan? Ik sta op het punt om een vakantie te kiezen. Ik ga bijna een vakantie.
Semantisatieverhaal: Ik was dit weekend een beetje op internet aan het kijken en toen stuitte ik op iets. Ik vond iets terwijl ik er niet naar zocht, ik.
Semantisatieverhaal: Jullie weten dat mijn buurvrouw heel veel kikkers heeft. Die wonen in de vijver in haar voortuin. Bij de buurvrouw voor de deur is.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Het is misschien een beetje raar om er nu over te praten. Maar rond Oud en Nieuw willen sommige jongeren illegaal vuurwerk kopen.
Semantisatieverhaal Ken jullie het filmpje van die lachende man in het openbaar vervoer, in de metro? Openbaar vervoer is vervoer dat iedereen mag gebruiken,
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik sport elke week, want het is aangetoond dat sporten gezond is. Het is bewezen dat sporten gezond is. Ik doe aan fitness, maar eigenlijk.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik hou van puzzelen
Semantisatieverhaal: Heb jij wel eens iets gezegd wat iemand anders kwetst? Dat je iets zegt of doet waardoor iemand verdrietig wordt (of zich beledigd.
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik heel graag zou willen
Semantisatieverhaal: Ik had dit weekend een verrassingsfeestje voor een vriendin. Mijn vriendin mocht beslist niet weten dat ze een feestje kreeg. Beslist.
Semantisatieverhaal: Mijn buurman is tijdens de carnaval, dat betekent in de tijd van de carnaval, een echte prins. Nee, niet de broer van onze koning.
Semantisatieverhaal: Afgelopen zaterdag ben ik met mijn kinderen naar Space Expo geweest. Space Expo is een museum in Noordwijk. Het museum is bestaat.
Semantisatieverhaal: Mijn zus is op vakantie geweest naar Mexico en heeft iets heel bijzonders meegemaakt. Mexico is een land met veel bebouwing, dat zijn.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik wil graag even jullie aandacht vragen voor iets belangrijks. Ik wil graag zorgen dat jullie gaan nadenken over iets belangrijks.
Semantisatieverhaal: Ik hoorde op de radio een grappig bericht vanmorgen. Het bericht ging over een vrouw uit de Filipijnen. De vrouw had eieren gekocht.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Jullie hadden het vast al wel gehoord
Semantisatieverhaal: Buurman Bob houdt heel veel van mountainbiken
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Weet je welk spel ik heel leuk vindt. Monopoly
Semantisatieverhaal: Kennen jullie mijn buurvrouw nog
Semantisatieverhaal: Ik zag op Youtube iets bijzonders gisteren
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Mijn buurman heeft een nieuw huisdier
Semantisatieverhaal: Ik zag een heel bijzonder filmpje op Youtube
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Mijn buurman is vaak niet thuis
Semantisatieverhaal: Je leert op school allemaal belangrijke dingen hè
Semantisatieverhaal: Vroeger wilde ik heel graag een huisdier
Semantisatieverhaal: Vandaag ga ik jullie iets vertellen over een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de mensen. De zwarte bladzijde uit de geschiedenis.
Semantisatieverhaal: Vorige week kwam ik ‘s avonds laat met de auto terug van een feestje. Op de autoweg waren 3 rijbanen afgesloten (klik voor eerste.
Semantisatieverhaal: Mijn zoon heeft een hekel aan afwassen
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik heb dit weekend de zolder opgeruimd
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Bij de vijver van mijn buurvrouw woont al jaren een dikke, groene kikker in een klein huisje. Op een dag kwam er een salamander langs.
Semantisatieverhaal: Kennen jullie de legende van ‘de rattenvanger van Hamelen’? De legende is het wonderlijke verhaal dat eeuwenlang doorverteld is. In.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Kennen jullie de legende van ‘de rattenvanger van Hamelen’? De legende is het wonderlijke verhaal dat eeuwenlang doorverteld is. In.
Semantisatieverhaal: Ik was gisteren in Albert Heijn
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Transcript van de presentatie:

Semantisatieverhaal: Het is nu maart, en na maart komt april hè Semantisatieverhaal: Het is nu maart, en na maart komt april hè. Ik vind 1 april altijd zo’n leuke dag! Je mag op 1 april grappen uithalen. Volgens mij vinden veel jongeren 1 april ook een leuke dag. De jongere is iemand van ongeveer 12 tot 20 jaar. Ik heb al een grap bedacht voor 1 april. Ik zeg zogenaamd, net alsof er een nieuwe regel op school is. Ik zeg dan zogenaamd dat iedereen aan het begin van de dag zijn rekenmachine bij mij in moet leveren. Ik ga mijn leerlingen dan deze boodschap, dit bericht geven: Iedereen moet zijn rekenmachine inleveren. En dan doe ik in alle rekenmachines lege batterijen. De rekenmachines zijn dan onbruikbaar geworden, je kunt ze niet meer gebruiken. De volle batterijen leg ik in een doos en de doos plaats ik dan in de kast. Plaatsen betekent iets een plek geven, neerzetten. Ik denk dat iedereen heel erg zal balen tijdens de rekentoets als hun rekenmachine het niet doet. Ik zal goed op mijn gedrag letten, op de manier waarop ik doe. Ik moet natuurlijk niet zenuwachtig gaan doen of gaan lachen. Want dan weet iedereen dat het een grap is en dan loop ik in de val, dan laat ik me vangen. Dan weet iedereen dat het een grap was. Als ze het niet grappig vinden, geven de leerlingen dat misschien aan bij de directeur. Dat de leerlingen het zeggen tegen de directeur. Ik hoop dat de directeur mijn grap ook leuk vindt en dat hij de grap niet strafbaar vindt. Misschien zet het ook wel iemand aan het denken. Misschien denken de leerlingen wel: ‘eigenlijk heb ik helemaal geen rekenmachine nodig’. Wat denken jullie? Lukt een rekentoets zonder rekenmachine?

Week 8 – 19 februari 2019 Niveau A Gerarda Das Mariët Koster Mandy Routledge Francis Vrielink Week 8 – 19 februari 2019 Niveau A

de jongere

zogenaamd Nieuwe regel:

de boodschap Nieuwe regel: Iedereen moet zijn rekenmachine inleveren!

onbruikbaar

plaatsen

het gedrag

in de val lopen Oh, het is nep!

Juf heeft een grap uitgehaald aangeven Juf heeft een grap uitgehaald

strafbaar

iemand aan het denken zetten

Op de woordmuur:

het kind de jongere de volwassene = iemand van ongeveer 12 tot 20 jaar   de jongere   het kind     = iemand van ongeveer 12 tot 20 jaar Jongeren vinden 1 april vaak leuk.

het gedrag agressief zenuwachtig vrolijk     = de manier waarop iemand doet agressief zenuwachtig vrolijk      

bruikbaar onbruikbaar = wat je kunt gebruiken       Dit is een bruikbare rekenmachine. = wat je niet meer kunt gebruiken       De batterij is leeg, de rekenmachine is onbruikbaar.

strafbaar toegestaan = verboden (waar je straf voor kunt krijgen)   Ik hoop dat de directeur mijn grap niet strafbaar vindt. = als iets mag      Het is toegestaan om aan tafel te eten.

zogenaamd = als iemand doet alsof Ik zeg zogenaamd dat er een nieuwe regel op school is. de boodschap = het bericht, de mededeling Ik geef de leerlingen deze boodschap.

in de val lopen = zich laten vangen Als ik ga lachen, loop ik in de val. aangeven = laten weten, zeggen Misschien gaan de leerlingen het wel aangeven bij de directeur.

plaatsen = iets een plek geven, neerzetten Ik plaats de doos met batterijen in de kast.

iemand aan het denken zetten = iemand laten nadenken Misschien zet het ook wel iemand aan het denken.