De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Semantisatieverhaal: Vorige week kwam ik ‘s avonds laat met de auto terug van een feestje. Op de autoweg waren 3 rijbanen afgesloten (klik voor eerste.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Semantisatieverhaal: Vorige week kwam ik ‘s avonds laat met de auto terug van een feestje. Op de autoweg waren 3 rijbanen afgesloten (klik voor eerste."— Transcript van de presentatie:

1 Semantisatieverhaal: Vorige week kwam ik ‘s avonds laat met de auto terug van een feestje. Op de autoweg waren 3 rijbanen afgesloten (klik voor eerste dia). Er was een ongeluk gebeurd! Boven de rijbanen zag ik een bord met een rood kruis. Je mag daar dan niet rijden. Dit is voor de veiligheid van de politie en de ambulance. Toch reden er die avond auto’s over deze afgesloten rijbanen. In de wet, de regels in een land, staat dat dit verboden is. Toch is de verleiding om daar te rijden voor sommige automobilisten heel groot. De verleiding is iets wat je bijna niet kunt laten. Je kunt dan lekker hard doorrijden en hebt geen last van andere auto’s. Het komt soms ook voor dat mensen daar per ongeluk rijden omdat ze even afgeleid zijn, even met de gedachten bij iets anders zijn. Ze hebben het kruis dan even niet gezien. Het is dus verstandig om altijd goed op te letten. Verstandig betekent slim om dat te doen. Je loopt namelijk een groot risico, je hebt een kans dat er iets vervelends gebeurt. Je kunt ergens tegen aanrijden of je krijgt misschien een bekeuring. De bekeuring is het geld dat je moet betalen als je iets fout doet. Ik hoorde dat dit 240 euro is. Kortom, om het kort te zeggen, rijden op een afgesloten rijbaan is wel heel erg dom! Hebben jullie deze borden ook wel eens gezien?

2 Week 26 – 25 juni 2019 Niveau AA Gerarda Das Mariët Koster
Mandy Routledge Francis Vrielink Week 26 – 25 juni 2019 Niveau AA

3

4 de wet Waar je je aan moet houden in het verkeer. DE WET

5 de verleiding

6 afgeleid zijn

7 verstandig

8 een risico lopen

9 de bekeuring

10 kortom Als je op een afgekruiste rijbaan rijdt is dat heel gevaarlijk. Ook kan je een bekeuring krijgen en loop je een groot risico. Je kan een ambulance of een politieauto tegenkomen. Kortom: Rijden bij een kruis is erg dom!

11 Op de woordmuur:

12 geconcentreerd zijn afgeleid zijn
= met je gedachten bij iets anders zijn     Mensen kunnen afgeleid zijn tijdens het rijden. = met je aandacht gericht zijn op wat je moet doen    Je moet geconcentreerd zijn tijdens het rijden.

13 verstandig dom = slim om te doen = niet slim om te doen, onverstandig
    Het is verstandig om bij de witte pijl te rijden. = niet slim om te doen, onverstandig    Het is dom als je bij de rode kruisen rijdt.

14 een risico lopen veilig zijn
= een kans hebben dat er iets vervelends gebeurt     Als je hier rijdt loop je een groot risico. = zonder gevaar zijn    Bij de witte pijl zal je altijd veilig zijn.

15 de bekeuring de beloning
= het geld dat je moet betalen als je iets fout doet Als je een fout maakt, krijg je een bekeuring. = iets dat je krijgt als je iets goed gedaan hebt    Als je iets goed doet, krijg je een beloning.

16 de wet de regel de afspraak = de regels in een land
REGELS OP SCHOOL de wet de regel = de regels in een land de afspraak In de wet staat dat dit verboden is.

17 kortom = om het kort te zeggen
Kortom, rijden op een afgekruiste rijbaan is heel dom.

18 de verleiding = iets wat je bijna niet kunt laten
De verleiding is groot om op de afgekruiste baan te rijden.


Download ppt "Semantisatieverhaal: Vorige week kwam ik ‘s avonds laat met de auto terug van een feestje. Op de autoweg waren 3 rijbanen afgesloten (klik voor eerste."

Verwante presentaties


Ads door Google