De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Semantisatieverhaal: Twee jaar geleden gebeurde er iets wat uitzonderlijk was, iets wat heel bijzonder was. We konden schaatsen op de straat. Heb jij dat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Semantisatieverhaal: Twee jaar geleden gebeurde er iets wat uitzonderlijk was, iets wat heel bijzonder was. We konden schaatsen op de straat. Heb jij dat."— Transcript van de presentatie:

1 Semantisatieverhaal: Twee jaar geleden gebeurde er iets wat uitzonderlijk was, iets wat heel bijzonder was. We konden schaatsen op de straat. Heb jij dat toen ook gedaan? Schaatsen op de straat is iets wat zich niet vaak voordoet, het gebeurt niet vaak. Het oppervlak van de straat was helemaal bevroren. Het oppervlak is de bovenste laag van iets. De dag dat we konden schaatsen op straat, kon ik niet naar mijn werk. Er was sprake van een gevaarlijke situatie, het ging om een gevaarlijke situatie. Ik moest natuurlijk wel even melden bij de directeur dat ik niet kon komen. Ik moest dat laten weten aan de directeur. Toen ik de directeur belde, hoorde ik dat vrijwel iedereen, bijna iedereen, thuis bleef die dag. Alleen de directeur was op school. De directeur woont betrekkelijk dichtbij de school. Betrekkelijk betekent in vergelijking met iets anders, relatief. Vergeleken met de andere mensen, woont de directeur heel dichtbij. Hij kon dus makkelijker naar school. Op termijn, in de toekomst, zou ik ook wel dichter bij school willen wonen. Misschien als ik ooit nog een keer zelf directeur van een school wordt? Dat zou wel een mijlpaal zijn. De mijlpaal is de belangrijke gebeurtenis (die een bepaalde periode afsluit). Maar door de gladheid kon ik deze uitzonderlijke dag dus niet naar school. Bij ons in de buurt was al een gezelschap aan het schaatsen. Het gezelschap is een groep mensen die samen iets doen. Het werd een hele gezellige dag, met veel schaatsplezier! vrijwel bijna zich voordoen gebeuren uitzonderlijk heel bijzonder er is sprake van het gaat om betrekkelijk in vergelijking met iets anders, relatief het oppervlak de bovenste laag van iets melden laten weten, bekendmaken de mijlpaal de belangrijke gebeurtenis (die een bepaalde periode afsluit) op termijn in de toekomst het gezelschap een groep mensen die samen iets doen

2 Week 4 – 22 januari 2019 Niveau B Gerarda Das Mariët Koster
Mandy Routledge Francis Vrielink Week 4 – 22 januari 2019 Niveau B

3 gangbaar uitzonderlijk = normaal = heel bijzonder
   Dit is een gangbare straat in Nederland. = heel bijzonder    Als je kan schaatsen op straat is dat heel uitzonderlijk.

4 zich voordoen

5 het oppervlak

6 er is sprake van

7 melden

8 vrijwel

9 betrekkelijk

10 op termijn toekomst

11 de mijlpaal directeur worden eerste stapjes 100e verjaardag
= de belangrijke gebeurtenis (die een bepaalde periode afsluit) directeur worden 100e verjaardag eerste stapjes

12 het gezelschap

13 Op de woordmuur:

14 gangbaar uitzonderlijk = normaal = heel bijzonder
   Dit is een gangbare straat in Nederland. = heel bijzonder    Als je kan schaatsen op straat is dat heel uitzonderlijk.

15 de mijlpaal directeur worden eerste stapjes 100e verjaardag
= de belangrijke gebeurtenis (die een bepaalde periode afsluit) directeur worden 100e verjaardag eerste stapjes

16 zich voordoen = gebeuren
Schaatsen op straat is iets wat zich niet vaak voordoet. het oppervlak = de bovenste laag van iets Het oppervlak van de straat was helemaal bevroren.

17 melden = laten vrijwel = bijna weten, bekendmaken
Ik kon niet naar school, dus dat moest ik melden bij de directeur. vrijwel = bijna Vrijwel iedereen moest die dag thuis blijven.

18 betrekkelijk = in vergelijking met iets anders, relatief
De directeur woont betrekkelijk dichtbij de school.

19 op termijn = in de toekomst
Op termijn zou ik wel dichterbij school willen wonen. er is sprake van = het gaat om Er was sprake van een gevaarlijke situatie.

20 het gezelschap = een groep mensen die samen iets doen
Er is een gezelschap aan het schaatsen.


Download ppt "Semantisatieverhaal: Twee jaar geleden gebeurde er iets wat uitzonderlijk was, iets wat heel bijzonder was. We konden schaatsen op de straat. Heb jij dat."

Verwante presentaties


Ads door Google