De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Semantisatieverhaal: Heel lang geleden zag ik iemand parachute springen. Ik vond dat zo gaaf. Ik wilde ook heel graag een keer parachute springen. Begin.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Semantisatieverhaal: Heel lang geleden zag ik iemand parachute springen. Ik vond dat zo gaaf. Ik wilde ook heel graag een keer parachute springen. Begin."— Transcript van de presentatie:

1 Semantisatieverhaal: Heel lang geleden zag ik iemand parachute springen. Ik vond dat zo gaaf. Ik wilde ook heel graag een keer parachute springen. Begin januari 2019, in het eerste deel van januari, is dat eindelijk gelukt. Samen met buurman Bob ben ik gaan parachute springen. Hij nam mij mee in een vliegtuig de lucht in en samen sprongen we naar buiten. Ik zat vast aan buurman Bob. We moesten dus tegelijk, op hetzelfde moment, naar buiten springen. Superspannend! Ik had nog nooit zoiets gezien of meegemaakt. Het was heel speciaal. Het was heel bijzonder. Toen we in de lucht zweefden zag ik de aarde beneden. Als ik omhoog keek zag ik het ovaal van de parachute. De parachute had de vorm van een ei. Toen we bijna gingen landen, vanuit de lucht op de grond komen, moest buurman Bob goed sturen. Hij deed dat met een paar touwen aan zijn parachute. Het ging bijna mis. We kwamen precies, niet een beetje, maar helemaal in een tuintje terecht. In dat tuintje stonden allemaal bloemen, die net waren uitgekomen. Uitkomen betekent: beginnen met groeien, opengaan. Ik hoop dat we niet teveel bloemen stuk gemaakt hebben met onze landing.

2 Week 4 – 22 januari 2019 Niveau AA
Gerarda Das Mariët Koster Mandy Routledge Francis Vrielink Week 4 – 22 januari 2019 Niveau AA

3 begin …

4 tegelijk

5 speciaal

6 het ovaal

7 landen

8 precies

9 uitkomen

10 Op de woordmuur:

11 Begin januari heb ik parachute gesprongen.
midden… eind… begin… = in het eerste deel van    Begin januari heb ik parachute gesprongen. = in het middelste deel van = in het laatste deel van

12 bloeien uitkomen zaaien De bloemen waren net uitgekomen.

13 precies ongeveer = niet een beetje maar helemaal
  We kwamen precies op de goede plek terecht. = niet precies     We kwamen zo ongeveer op de plek terecht. 

14 landen opstijgen = vanuit de lucht op de grond komen = omhoog gaan
    Buurman Bob moest goed sturen toen we gingen landen.  = omhoog gaan     Buurman Bob stijgt op in het vliegtuigje. 

15 speciaal gewoon = bijzonder = niet bijzonder
De parachutesprong was heel speciaal. = niet bijzonder    De fietstocht was heel gewoon. Net als anders.  

16 tegelijk achter elkaar
= op hetzelfde moment    We moeten tegelijk uit het vliegtuig springen.  = om de beurt    We moeten achter elkaar uit het vliegtuig springen.

17 de vorm = de manier waarop iets eruit ziet het ovaal de cirkel de ruit


Download ppt "Semantisatieverhaal: Heel lang geleden zag ik iemand parachute springen. Ik vond dat zo gaaf. Ik wilde ook heel graag een keer parachute springen. Begin."

Verwante presentaties


Ads door Google