De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Semantisatieverhaal: Ik wil in de toekomst graag op vakantie naar China. De toekomst dat is de tijd die nog moet komen. Daarom ben ik nu op Chinese les.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Semantisatieverhaal: Ik wil in de toekomst graag op vakantie naar China. De toekomst dat is de tijd die nog moet komen. Daarom ben ik nu op Chinese les."— Transcript van de presentatie:

1 Semantisatieverhaal: Ik wil in de toekomst graag op vakantie naar China. De toekomst dat is de tijd die nog moet komen. Daarom ben ik nu op Chinese les. Ik leer Chinees lezen en schrijven. Ik ben pas begonnen. Dus het duurt nog heel lang voordat ik het goed kan. Duren betekent een bepaalde tijd nodig hebben. Ik leer schrijven met inkt op een groot vel papier. Inkt is hele dunne verf om mee te schrijven. Dit schrijven moet je heel voorzichtig doen met een speciaal kwastje. Inkt is vloeibaar en dan krijg je snel vlekken op het papier. Vloeibaar betekent: het is nat en het heeft geen vaste vorm, je kunt het schenken. Als de letters, opgedroogd zijn rol ik het vel papier op. Dan doe ik de rol in de koker. Dat is een ronde buis waar je iets in kan doen. Op deze manier kan ik het papier gemakkelijk meenemen op de fiets. Zo’n koker is een voorwerp dat je niet vaak ziet. Het voorwerp is een ander woord voor het ding, je kunt het zien en pakken. Ik ben al heel trots op de letters die ik al kan schrijven. Trots zijn is hetzelfde als: je wilt graag laten zien dat je iets goeds hebt gedaan of iets moois hebt. Waar ben jij eigenlijk heel erg trots op? de toekomst: de tijd die nog moet komen duren: een bepaalde tijd nodig hebben de inkt: hele dunne verf om mee te schrijven vloeibaar: het is nat en het heeft geen vast vorm, je kunt het schenken de koker: de ronde buis waar je iets in kunt doen het voorwerp: het ding, je kunt het zien en pakken trots zijn: je wilt graag laten zien dat je iets goed hebt gedaan of iets moois hebt

2 Week 6 – 5 februari 2019 Niveau AA
Gerarda Das Mariët Koster Mandy Routledge Francis Vrielink Week 6 – 5 februari 2019 Niveau AA

3 de toekomst 2019

4 duren

5 de inkt

6 vloeibaar

7 de koker

8 het voorwerp

9 trots zijn

10 Op de woordmuur:

11 trots zijn op zich schamen voor
= je wilt graag laten zien dat je iets goed hebt gedaan        Ik ben trots op de woorden die ik al ken. = schaamte voelen     Ik schaam me voor mijn slechte cijfer.

12 vast vloeibaar gas = het is nat en het heeft geen vaste vorm, je kunt het schenken

13 de toekomst het verleden
= de tijd die nog moet komen 2019    Ik wil in de toekomst op vakantie naar China. = de tijd die geweest is     Ik ben in het verleden op vakantie geweest naar Parijs. 2019

14 de inkt = hele dunne verf om mee te schrijven
Ik schrijf met inkt. het voorwerp = het ding, je kunt het zien en pakken Zo’n koker is een voorwerp dat je niet vaak ziet.

15 duren = een bepaalde tijd nodig hebben
Het duurt nog lang voordat ik het goed kan.

16 de koker = de ronde buis waar je iets in kunt doen
Dan doe ik de rol in de koker.


Download ppt "Semantisatieverhaal: Ik wil in de toekomst graag op vakantie naar China. De toekomst dat is de tijd die nog moet komen. Daarom ben ik nu op Chinese les."

Verwante presentaties


Ads door Google