De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Semantisatieverhaal: Bij mij in de buurt wordt een nieuwe voorziening gebouwd. De voorziening is iets nuttigs waarvan je gebruik kunt maken. Er wordt een.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Semantisatieverhaal: Bij mij in de buurt wordt een nieuwe voorziening gebouwd. De voorziening is iets nuttigs waarvan je gebruik kunt maken. Er wordt een."— Transcript van de presentatie:

1 Semantisatieverhaal: Bij mij in de buurt wordt een nieuwe voorziening gebouwd. De voorziening is iets nuttigs waarvan je gebruik kunt maken. Er wordt een heel groot gebouw gecreëerd. Creëren betekent maken. Het gebouw bevat een zwembad en een ijsbaan. Bevatten betekent als inhoud hebben. In het gebouw komen een ijsbaan en een zwembad. Het concept voor het gebouw is al klaar. Het concept is het idee, het ontwerp. Het wordt een heel groot gebouw. En het is een bijzonder concept. Het zwembad en de ijsbaan komen naast elkaar. Dat was economisch handig. Economisch betekent wat te maken heeft met wat iets kost en oplevert. De warmte die uit de ijsbaan komt, kan nu gebruikt worden voor het zwembad. Er wordt dan minder energie verspild. Verspillen betekent heel veel van iets gebruiken, zonder dat dat nodig is. Kijk, hier gaat de warmte zo naar buiten en dan heb je er niks meer aan. Je verspilt alle warmte. Het gebouw ziet er ook heel bijzonder uit. Van elke kant ziet het er anders uit. Dat ligt aan de positie van de kijker. Het idee voor het zwembad en de ijsbaan bracht wel wat teweeg bij de inwoners van mijn woonplaats. Teweegbrengen betekent veroorzaken. Het idee veroorzaakte dat veel mensen er iets over zeiden. Sommige mensen vonden het idee heel slecht en anderen vonden het juist leuk. Het bracht dus wel wat teweeg. Waarschijnlijk is het nieuwe gebouw anno 2024 klaar. In het jaar Dat duurt nog lang hè? Ik ben wel blij als het klaar is. Traditioneel ga ik met mijn familie elk jaar schaatsen. Traditioneel betekent volgens een oude gewoonte. Dat doen we al heel lang. In 2024 kunnen we dat dus gewoon bij mij in de buurt doen! economisch - wat te maken heeft met wat iets kost en oplevert bevatten - als inhoud hebben anno - in het jaar traditioneel - volgens een oude gewoonte creëren - maken teweegbrengen - veroorzaken verspillen - heel veel van iets gebruiken, zonder dat dat nodig is de voorziening - iets nuttigs waarvan je gebruik kunt maken de positie - de plaats waar je bent, vooral ten opzichte van iets anders het concept - het idee, het ontwerp (kast met resultaat)

2 Week 6 – 5 februari 2019 Niveau B
Gerarda Das Mariët Koster Mandy Routledge Francis Vrielink Week 6 – 5 februari 2019 Niveau B

3 de voorziening het zwembad de bioscoop de winkel
= iets nuttigs waarvan je gebruik kunt maken het zwembad de bioscoop de winkel

4 creëren

5 bevatten

6 het concept

7 economisch

8 verspillen

9 de positie

10 teweegbrengen

11 anno

12 traditioneel

13 Op de woordmuur:

14 de voorziening het zwembad de bioscoop de winkel
= iets nuttigs waarvan je gebruik kunt maken het zwembad de bioscoop de winkel

15 verspillen besparen Ze verspillen energie. Ze besparen energie.
= heel veel van iets gebruiken, zonder dat dat nodig is     Ze verspillen energie. = minder van iets gebruiken of verbruiken    Ze besparen energie.

16 Traditioneel gaan we elk jaar met onze familie schaatsen.
vooruitstrevend traditioneel = modern     Je kunt ook doen alsof je schaatst met een 3D bril. Dat is vooruitstrevend. = volgens een oude gewoonte    Traditioneel gaan we elk jaar met onze familie schaatsen.

17 het resultaat creëren het concept = maken = het idee, het ontwerp

18 teweegbrengen = veroorzaken
Het idee bracht wel wat teweeg bij de inwoners van mijn woonplaats. bevatten = als inhoud hebben Het gebouw bevat een zwembad en een ijsbaan.

19 anno = in het jaar Waarschijnlijk is het nieuwe gebouw anno 2024 klaar. de positie = de plaats waar je bent, vooral ten opzichte van iets anders Hoe het gebouw eruit ziet, hangt af van je positie.

20 economisch = wat te maken heeft met wat iets kost en oplevert
Het zwembad en de ijsbaan worden naast elkaar gebouwd. Dat is economisch handig.


Download ppt "Semantisatieverhaal: Bij mij in de buurt wordt een nieuwe voorziening gebouwd. De voorziening is iets nuttigs waarvan je gebruik kunt maken. Er wordt een."

Verwante presentaties


Ads door Google