De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Semantisatieverhaal: Deze meneer is het brein achter de paperclip

Verwante presentaties


Presentatie over: "Semantisatieverhaal: Deze meneer is het brein achter de paperclip"— Transcript van de presentatie:

1 Semantisatieverhaal: Deze meneer is het brein achter de paperclip
Semantisatieverhaal: Deze meneer is het brein achter de paperclip. Deze meneer is diegene die de paperclip bedacht heeft. Gebruiken jullie wel eens een paperclip? Een paperclip is bestemd voor het bij elkaar houden van papier. Daar is de paperclip voor bedoeld. Ik beschouw de paperclip als een hele belangrijke uitvinding. Beschouwen als betekent vinden dat het zo is. Sommige mensen beschouwen de paperclip als een onbelangrijk voorwerp. Onterecht, vind ik. Onterecht betekent zonder goede reden. Ik realiseer me nu dat ik de paperclip echt vaak nodig heb. Zich realiseren betekent je van iets bewust worden, iets beseffen. Ja, ik realiseer me nu dat ik dikwijls, vaak, een paperclip gebruik. Ik gebruik zelden, bijna nooit, een punaise om papier bij elkaar te houden, maar ik gebruik dikwijls een paperclip. Denken jullie dat de meneer veel tijd gewijd heeft aan het bedenken van de paperclip? Wijden aan betekent veel tijd en aandacht geven. Eigenlijk, als je goed naar een paperclip kijkt, is het maar een simpel ding. Het is één ijzeren draadje die gebogen is als een soort langwerpig rondje. Er zitten geen diagonale lijnen in. Diagonaal betekent schuin. Zo’n simpel ding en nu kan je de paperclip overal kopen. In verschillende maten en zelfs, ook nog, in verschillende kleuren. Ja, ik vind de paperclip een belangrijk voorwerp. Denken jullie dat de meneer die de paperclip bedacht heeft, ook onderscheiden is? Onderscheiden worden betekent beloond worden, een prijs krijgen. De meneer is al heel lang geleden overleden, maar ik vind dat hij wel een onderscheiding, een prijs, verdiend.

2 Week 49 – 4 december 2018 Niveau B
Mariët Koster Gerarda Das Francis Vrielink Week 49 – 4 december 2018 Niveau B

3 het brein achter iets

4 bestemd zijn voor

5 beschouwen als

6

7 zich realiseren

8

9 wijden aan

10

11 zelfs

12 onderscheiden worden

13 Op de woordmuur:

14

15

16

17 bestemd zijn voor = bedoeld zijn voor
De paperclip is bestemd voor het bij elkaar houden van papier. beschouwen als = vinden dat het zo is Ik beschouw de paperclip als een hele belangrijke uitvinding.

18 wijden aan = veel tijd en aandacht geven
Zal die meneer veel tijd hebben gewijd aan het bedenken van de paperclip? zelfs = ook nog De paperclips zijn in allerlei maten te koop en zelfs in allemaal verschillende kleuren.

19 zich realiseren = je van iets bewust worden, iets beseffen
Ik realiseer me nu dat ik de paperclip echt vaak nodig heb.

20 onderscheiden worden = beloond worden, een
prijs krijgen Denken jullie dat de meneer ook onderscheiden is?

21 het brein achter iets = diegene die iets bedacht heeft
Deze meneer is het brein achter de paperclip.


Download ppt "Semantisatieverhaal: Deze meneer is het brein achter de paperclip"

Verwante presentaties


Ads door Google