De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Semantisatieverhaal: Mijn buurman is tijdens de carnaval, dat betekent in de tijd van de carnaval, een echte prins. Nee, niet de broer van onze koning.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Semantisatieverhaal: Mijn buurman is tijdens de carnaval, dat betekent in de tijd van de carnaval, een echte prins. Nee, niet de broer van onze koning."— Transcript van de presentatie:

1 Semantisatieverhaal: Mijn buurman is tijdens de carnaval, dat betekent in de tijd van de carnaval, een echte prins. Nee, niet de broer van onze koning natuurlijk! Hij is Prins Carnaval: de baas van alle carnavalsvierders in ons dorp. Hij moet daarom heel vaak voorop lopen in de polonaise. Dat is een vrolijke dans waarbij je achter elkaar in een rij loopt. Ook mag hij meerijden op een mooie, grote wagen in de carnavalsoptocht. Een optocht is een groep mensen die in een rij over straat loopt. Mensen hebben altijd veel plezier met carnaval. Ze verkleden zich, dansen en springen en ze zingen graag mee met de nieuwste carnavalshits. Een hit is een liedje dat veel mensen leuk vinden. Er zijn maar weinig mensen die weten dat carnaval een katholiek feest is. Katholiek betekent van een christelijk geloof, de paus in Rome is de hoogste baas. Als de carnaval is afgelopen begint dan ook eigenlijk, dat betekent in het echt, een periode van 40 dagen vasten. Vasten is een tijd minder eten of drinken. Vroeger gingen heel veel mensen vasten. Kinderen hadden een vastentrommeltje voor alle snoepjes en koekjes die ze kregen tijdens de vasten. Nu is carnaval voor de meeste mensen alleen nog maar een supergezellig feest. Hoe gaan jullie eigenlijk verkleed met carnaval?

2 Week 9 – 26 februari 2019 Niveau AA
Gerarda Das Mariët Koster Mandy Routledge Francis Vrielink Week 9 – 26 februari 2019 Niveau AA

3 tijdens maart 2-3-4

4 de polonaise

5 de optocht

6 de hit Er staan een paard in de gang…. Oho
Een paard in de gang …. Jaja Een paard in de gang…. Bij buurvrouw Jansen!

7 katholiek

8 eigenlijk

9 vasten

10 Op de woordmuur:

11 de hit de flop = het liedje dat veel mensen leuk vinden
    Mensen zingen mee met de nieuwste carnavalshit. = het liedje dat niemand leuk vindt, geen succes    Het nieuwste carnavalsliedje wordt een grote flop.

12 vasten schranzen = een tijdje minder eten of drinken
Als de carnaval is afgelopen begint een periode van vasten. = heel veel eten en drinken    Sommige mensen hebben de gewoonte om heel veel te schranzen.

13 het geloof katholiek boeddhisme joods

14 carnaval prins carnaval de polonaise
prins carnaval = de leider van het carnavalsfeest carnaval = volksfeest, 6 weken voor Pasen de polonaise de optocht = een vrolijke dans waarbij je achter elkaar in een rij loopt = groep mensen die in een rij op straat loopt

15 eigenlijk = in het echt tijdens = in de tijd van Carnaval is eigenlijk
een katholiek feest. tijdens = in de tijd van Mijn neef is tijdens de carnaval een echte prins.


Download ppt "Semantisatieverhaal: Mijn buurman is tijdens de carnaval, dat betekent in de tijd van de carnaval, een echte prins. Nee, niet de broer van onze koning."

Verwante presentaties


Ads door Google