De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Semantisatieverhaal: Ik wil graag even jullie aandacht vragen voor iets belangrijks. Ik wil graag zorgen dat jullie gaan nadenken over iets belangrijks.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Semantisatieverhaal: Ik wil graag even jullie aandacht vragen voor iets belangrijks. Ik wil graag zorgen dat jullie gaan nadenken over iets belangrijks."— Transcript van de presentatie:

1 Semantisatieverhaal: Ik wil graag even jullie aandacht vragen voor iets belangrijks. Ik wil graag zorgen dat jullie gaan nadenken over iets belangrijks. Ik heb op het plein gezien dat we geen vogelhuisjes hebben. Ik zie wel geregeld vogels op ons plein. Geregeld betekent vaak of regelmatig. Ik vind dat we goed voor de vogels moeten zorgen. Ik wil graag de vogels een vogelhuisje aanbieden. Aanbieden betekent het laten weten dat iemand iets kan krijgen of mag gaan gebruiken. Dan kunnen ze bij ons op het plein overnachten. Overnachten is ergens blijven slapen. Ik dacht aan deze vogelhuisjes. Ze kunnen via het gat naar binnen. Via betekent door, langs. In totaal hebben we 10 vogelhuisjes nodig. In totaal is alles bij elkaar. Tien vogelhuisjes kosten zo’n 50 euro. Zo’n betekent ongeveer. Wat vinden jullie van dit plan? Als jullie het een goed idee vinden, wil ik jullie wel begeleiden met het kopen van de vogelhuisjes, en begeleiden met het ophangen van de vogelhuisjes. Begeleiden betekent meegaan met iemand. Misschien moet ik ook even de directeur vragen wat hij van dit plan vindt, want hij is de eigenaar van het schoolplein. De eigenaar is de persoon van wie iets is. Ik hoop dat hij ons plan kan goedkeuren. Goedkeuren betekent zeggen dat je iets goed vindt. Zo’n = ongeveer Geregeld = vaak, regelmatig Via = door, langs In totaal = alles bij elkaar Aandacht vragen voor… = zorgen dat mensen nadenken over… Goedkeuren = zeggen dat je iets goed vindt Overnachten = ergens blijven slapen Aanbieden = laten weten dat iemand iets kan krijgen of mag gebruiken Begeleiden= meegaan met iemand De eigenaar = de persoon van wie iets is

2 Week 15 – 9 april 2019 Niveau A Gerarda Das Mariët Koster
Mandy Routledge Francis Vrielink Week 15 – 9 april 2019 Niveau A

3 aandacht vragen voor… !!

4 geregeld

5 aanbieden

6 overnachten Zzzz

7 via

8 in totaal

9 zo’n € 50 ?

10 begeleiden

11 de eigenaar

12 goedkeuren

13 Op de woordmuur:

14 goedkeuren afkeuren = zeggen dat je iets goed vindt
    Ik hoop dat mijn plan wordt goedgekeurd. = zeggen dat je het verkeerd vindt    Als ze mijn plan afkeuren hebben de vogels pech.

15 zo’n exact €.. ? € 5,95 = ongeveer = precies
       Tien vogelhuisjes kosten zo’n 50 euro. = precies    Het vogelhuisje kost exact €5,95. €.. ? € 5,95

16 aanbieden aannemen = laten weten dat iemand iets kan krijgen of mag gebruiken Hij biedt mij geld aan.    = aanpakken    Ik neem het geld aan.

17 altijd geregeld nooit = vaak, regelmatig
geregeld nooit = vaak, regelmatig Ik zie geregeld vogels op ons plein.

18 de eigenaar = de persoon van wie iets is
via = door, langs De vogels kunnen via het gat naar binnen. de eigenaar = de persoon van wie iets is We moeten het de directeur ook even vragen, want hij is de eigenaar van het schoolplein.

19 aandacht vragen voor… = zorgen dat
mensen nadenken over… Ik wil graag jullie aandacht vragen voor iets belangrijks.

20 begeleiden = meegaan met iemand
Ik wil jullie wel begeleiden met het kopen en ophangen van de vogelhuisjes.

21 overnachten = ergens blijven slapen
Als er vogelhuisjes hangen, kunnen de vogels bij ons op het plein overnachten.

22 in totaal = alles bij elkaar
In totaal hebben we 10 vogelhuisjes nodig.


Download ppt "Semantisatieverhaal: Ik wil graag even jullie aandacht vragen voor iets belangrijks. Ik wil graag zorgen dat jullie gaan nadenken over iets belangrijks."

Verwante presentaties


Ads door Google