De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Semantisatieverhaal: Ik sport elke week, want het is aangetoond dat sporten gezond is. Het is bewezen dat sporten gezond is. Ik doe aan fitness, maar eigenlijk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Semantisatieverhaal: Ik sport elke week, want het is aangetoond dat sporten gezond is. Het is bewezen dat sporten gezond is. Ik doe aan fitness, maar eigenlijk."— Transcript van de presentatie:

1 Semantisatieverhaal: Ik sport elke week, want het is aangetoond dat sporten gezond is. Het is bewezen dat sporten gezond is. Ik doe aan fitness, maar eigenlijk vind ik dat niet zo leuk. Dat je dan op zo’n fiets gaat zitten en de wielen aandrijft, in beweging brengt. Dat vind ik saai. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een leuke andere sport. Aanvankelijk, in het begin, dacht ik aan hockey, maar toen zag ik deze sport: ‘Extreem strijken’, op zijn Engels gezegd ‘Extreme Ironing’. Het is een sport waarbij mensen hun strijkplank naar hele gekke plekken meenemen, en daar hun kleding strijken. Het is in Engeland bedacht. Dat leek mij nou leuk! Kijk maar naar dit filmpje (klik op link). Met deze sport kun je het nuttige met het aangename verenigen. Het nuttige met het aangename verenigen betekent dat je iets doet wat moet en ook leuk is. Zo kan ik strijken en sporten tegelijk doen. Zo wordt strijken nog leuk! Ik ben vorige week bij deze sport gaan kijken. Ik zag hoe twee mensen aan het strijken waren tijdens het wielrennen. Dat zal mij altijd bijblijven, dat zal altijd in mijn herinnering blijven. Het leek mij erg gevaarlijk, maar deze mensen vonden dat een cliché. Het cliché is iets dat al zo vaak gezegd is, waardoor het niet veel meer betekent. Deze mensen vinden het niet gevaarlijk. Ik ging eigenlijk meteen overstag. Ik veranderde van mening (door anderen). Ik heb toegezegd dat ik volgende week mee ga doen. Ik heb van mijn vriend al een mooi strijkijzer gekregen. Hij was zo vrijgevig om die van hem aan mij te geven. Ik ben nu zoveel aan het oefenen met strijken dat ik een gebrek aan kleren heb. Het gebrek betekent waar niets (of te weinig) van is, het tekort. Lijkt jullie extreem strijken een leuke sport?

2 Week 15 – 9 april 2019 Niveau B Gerarda Das Mariët Koster
Mandy Routledge Francis Vrielink Week 15 – 9 april 2019 Niveau B

3 aantonen

4 aandrijven

5 aanvankelijk uiteindelijk
= in het begin, eerst     Aanvankelijk dacht ik aan hockey. = op het laatst Uiteindelijk heb ik gekozen voor extreem strijken.

6 het nuttige met het aangename verenigen

7 bijblijven

8 het cliché Dat is gevaarlijk!

9 overstag gaan voor zijn tegen zijn

10 toezeggen Ik ga volgende week meedoen.

11 vrijgevig

12 het gebrek

13 Op de woordmuur:

14 aanvankelijk uiteindelijk
= in het begin, eerst     Aanvankelijk dacht ik aan hockey. = op het laatst Uiteindelijk heb ik gekozen voor extreem strijken.

15 het gebrek de overvloed
= waar niets (of te weinig) van is, het tekort     Ik heb een gebrek aan strijkgoed. = iets wat overblijft Zij heeft een overvloed aan strijkgoed.

16 vrijgevig gierig = gul, als je makkelijk iets weggeeft
       Mijn vriend was zo vrijgevig om mij zijn strijkijzer te geven. = wie nooit iets weggeeft Deze jongen is heel gierig, hij geeft niks weg.

17 Dit beeld zal mij altijd bijblijven.
vergeten = in iemands herinnering blijven, onthouden       Dit beeld zal mij altijd bijblijven. = uit je geheugen verliezen Ik ben het vergeten.

18 het cliché Lekker weertje, hè? Heb je het kunnen vinden?
= iets dat al zo vaak gezegd is, waardoor het niet veel meer betekent Lekker weertje, hè? Heb je het kunnen vinden? Extreem strijken is gevaarlijk!

19 deze stof is schadelijk
sporten is gezond deze stof is schadelijk aantonen = bewijzen, laten zien dat iets zo is dit is de dader

20 overstag gaan tegen zijn voor zijn
= van mening veranderen (door anderen) voor zijn tegen zijn

21 aandrijven = in beweging brengen
Door te trappen kan je de wielen van de fiets aandrijven. toezeggen = beloven Ik heb toegezegd dat ik volgende week mee ga doen.

22 het nuttige met het aangename verenigen =
iets doen dat moet en ook leuk is Door extreem strijken kan je het nuttige met het aangename verenigen.


Download ppt "Semantisatieverhaal: Ik sport elke week, want het is aangetoond dat sporten gezond is. Het is bewezen dat sporten gezond is. Ik doe aan fitness, maar eigenlijk."

Verwante presentaties


Ads door Google