De Eiffeltoren en de Mona Lisa

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gemaakt door : Randy²¹ en Lorenzo ²¹
Advertisements

De Eiffeltoren.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Ik ga hier in deze publicatie uitleg geven over kunst
Beelden storm.
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Parijs Imane Loihabi 4hnb.
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
DE olympische spelen..
Anne-Frank.
Bezoek een tv studio opname met publiek JENSEN. OPDRACHT Op 17 april 2013 zijn Lisa, Elllen, Kylie, Kimberly, Vanja en ik naar Weesp afgereisd om een.
De eiffeltoren Van Sean W.
Glow Dimphy van Dooren. 4HA. CKV.. Glow 2011 plattegrond.
De Eiffeltoren Roos Kerkhof M1A1.
Door Axelle, Jolien en Michiel
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Leonardo da Vinci Door Sander & Gijs.
De Sagrada Familia Antoni Gaudi.
Gemaakt door: Denise Nicole Max
gemaakt door: Daan, Ebba en Kenneth
gemaakt door: Eshan-joshua & Priya
KUNST Er zijn heel veel soorten kunst,
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
Julie en Ira PowerPoint plannex
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Glow.
Van Abbemuseum.
Glow.
Door: Jessica Bacuna. De titel is Glamping omdat havo 5 een camping outfit moesten maken, maar het moest ook glamorous zijn.
King’s college Anniek Gribnau 4ha.
Glow 2011 Gijs Kahmann. Verwachting Mijn verwachting voor Glow was eigenlijk vrij hoog want ik was de vorige keren ook al geweest en toen vond ik het.
OEFENVRAGEN 2 renaissance Havo4 - Vwo4
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Wolvecamp tentoonstelling
Het verdwenen paard Alisha en Melissa. Ja, hij is super lief. Wat een lief paard.
Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Gemaakt door Gilian Sanders 4hna.
Parijs. Trocadéro Het station werd geopend op 2 oktober 1900 als onderdeel van de toenmalige metrolijn 2 Sud. Vanaf 14 oktober 1907 lag het station langs.
Gemaakt door mandy voorburg.
By Jeffrey & Jeffrey.. Wat hebben we gedaan? Wij hebben gekozen voor een lamp te maken, dit is een oud examen werkstuk van hier naast hebben.
CKV kunstautobiografie
inleiding Thijs Waanders Rens Velthuis Stan de Leeuw Roy broshuis
Harry Potter Studios.
3FM Serious Request.
Mijn museum Gemaakt door Xander.
nou, ik ben dus inderdaad naar la defense geweest.
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
De reis Om 6 uur vertrokken we met de bus naar Parijs. Het was zo’n 6 uur reiden met de bus voordat we in Parijs aankwamen. Toen de bus geparkeerd was.
Stage bij “Het Licht”. Mijn stage bij “Het Licht” begon een beetje rommelig want ik kreeg op het laatste moment te horen dat ik mijn stage bij een ander.
Mona Lisa Code klikken om verder te gaan.
Vincent van Gogh.
Leonardo da Vinci Door Tine.
(Met dank aan Stijn van den Corput voor de foto) Ik dacht: - dat het saai zou worden. - dat de verhouding meisjes/jongens 1:20 zou zijn - dat je alleen.
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
Mijn buurman uit België komt iedere avond rond uur bij mij op de koffie.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
 Bij aankomst  De zaal  Het voorprogramma  Caruso.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
THEATERSHOW VAN VELZEN RUSH OF LIFE. Van Velzen Geboren op 20 maart 1978 in Delft Getrouwd en heeft (bijna) 2 kindjes Singer songwriter van beroep Waarom.
14/09/ Dit is het standbeeld van Dalida...Dalida was een zeer bekende zangeres die zelfmoord heeft gepleegd. Dalida (Caïro,
Renaissance wedergeboorte.
Mona Lisa Code Klikken om verder te gaan.
Tentoonstelling Leonardo da Vinci
Chapitre 1 Voici Paris © Noordhoff Uitgevers 2008.
“IJzeren dame” van kilo
Transcript van de presentatie:

De Eiffeltoren en de Mona Lisa Gemaakt door: Lana Mellema 4hnb Parijs 2011 De Eiffeltoren en de Mona Lisa

De Eiffeltoren De Eifelltoren is een 317 meter hoge toren, die wereldwijd als symbool van Parijs gezien wordt. Hij is bedacht door Gustave Eiffel en ontworpen door twee medewerkers van hem. De toren ziet er nu heel anders uit dan hoe het oorspronkelijk was, dit komt doordat hij in 1956 beschadigd is door een brand. De top werd hierdoor vervangen. De Eiffeltoren is brons-achtig van kleur.

Feiten over de Eiffeltoren Ze zijn begonnen met het bouwen van de Eiffeltoren in 1887 en pas in 1889 waren ze klaar. Sinds 2000 gaan van negen tot twaalf uur ‘s avonds de lampen op de Eiffeltoren elk uur een paar minuten knipperen. Dit was eigenlijk voor oud en nieuw. Maar omdat het zo mooi was, werd het elke avond gedaan. Er plegen gemiddeld 4 mensen per jaar zelfmoord door van de Eiffeltoren af te springen. De toren is gemaakt van ijzer en staal. Er zijn 2 500 000 klinknagels en 18 038 stukken metaal in verwerkt.

De drukte rondom de Eiffeltoren viel erg mee. Eigen mening Ik ben al eens eerder bij de Eiffeltoren geweest. Dus ik wist wat er van kon verwachten. Toen ik hem voor de eerste keer zag viel het heel erg tegen. Ik dacht namelijk dat hij zilver en mooi glanzend zou zijn. Dat bleek niet waar te zijn. Ik vond het wel mooi dat hij zo hoog is. En dat je het van veraf al goed kan zien. De drukte rondom de Eiffeltoren viel erg mee.

De Mona Lisa Het Louvre is een ontzettend groot museum in Parijs. Het is opgericht in 1793. Het populairste schilderij in het Louvre is waarschijnlijk Mona Lisa van Leonardo Da Vinci. Leonardo Da Vinci is in 1503 begonnen met schilderen en was in 1507 klaar. Het schilderij is vooral beroemd geworden door de glimlach van Mona Lisa

Eigen mening Ik had verwacht dat de Mona Lisa best groot zou zijn en spectaculair. Het viel enorm tegen. Ik vond het wel mooi, maar het was totaal niet wat ik verwachtte. Het is eigenlijk meer een soort muur met daarop het schilderij. Er staan heel veel mensen omheen om foto’s te maken. Wat ik vooral heel apart vond, is dat het schilderij er tegenover super groot is en daar bijna geen mensen omheen stonden.