De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Parijs Imane Loihabi 4hnb.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Parijs Imane Loihabi 4hnb."— Transcript van de presentatie:

1 Parijs Imane Loihabi 4hnb

2 Trocadero Dit plein heeft zijn naam verkregen van een Spaanse vesting, die in 1823 werd veroverd. Dit plein werd gemaakt ter ere van de Wereldtentoonstelling in Het plein is gemaakt in de vorm van een halve maan. In het midden staat het ruiterstandbeeld van Marshal Foch. Het plein biedt een uniek uitzicht op de Eiffeltoren.

3 Eiffeltoren De Eiffeltoren is de beroemdste toren ter wereld. Hij werd ooit gebouwd als trekpleister voor de wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs en staat sindsdien symbool voor deze stad. Op de eerste verdieping is een tentoonstelling over de bouw van de Eiffeltoren en de architect Gustave Eiffel. Verder kan je hier korte filmpjes over de geschiedenis van de Eiffeltoren zien. De glazen vloer van de tweede verdieping is spectaculair maar voor iedereen met een beetje hoogtevrees ook wel erg eng! Door het dikke glas in de vloer kan je tot op de begane grond kijken. Op de derde verdieping tref je het kantoor van Gustave Eiffel die jaren in de Eiffeltoren woonde.

4 Metro De kaartjes voor het openbaar vervoer in Parijs zijn geldig in de metro, bus en RER-treinen. Tickets zijn te koop op metrostations en treinstations bij een groene ticketautomaat 'Vente' of een loket. Bij beide kun je betalen met munten, Nederlandse betaalpas of creditcard met chip, bij sommige automaten ook met bankbiljetten. Als je meerdere kaartjes wil kopen neem dan een 'carnet'. Dat is goedkoper dan losse kaartjes  en gaan per 10 stuks. 1 kaartje: € 1,75 1 kaartje aan boord van bus: € 1,80 Carnet (boekje met 10 kaartjes): € 12,-

5 Notre Dame De Cathédrale Notre-Dame is een in vroeggotische stijl opgetrokken kathedraal op het eiland in de Seine, Île de la Cité, in het centrum van Parijs. In de kathedraal worden drie relikwieën van Christus bewaard: de doornenkroon, een stuk uit het kruis en één van de nagels waarmee Christus gekruisigd werd. Het boek De Klokkenluider van de Notre Dame, dat Victor Hugo in 1831 schreef, gaf de Notre-Dame wereldbekendheid. Het Île de la Cité is een van de eilanden in de Seine (een ander eiland is Île Saint-Louis), in het centrum van Parijs. Op dit eiland werd het Middeleeuwse Parijs gesticht. Het eiland is centraal gelegen binnen de arrondissementen van Parijs en het Place du Parvis de Notre-Dame functioneert van oudsher als nulpunt bij het berekenen van afstanden binnen Frankrijk.

6 Louvre De collectie van het Louvre is in 8 afdelingen onderverdeeld en loopt van werken van de grote beschavingen uit de oudheid tot aan de eerste helft van de 19e eeuw. Werken uit latere perioden zijn ondergebracht in andere musea in Parijs, waaronder het Musée d'Orsay. De collecties zijn als volgt onderverdeeld: Oosterse oudheden Kunst van de Islam Egyptische oudheden Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden Beeldhouwkunst Kunstvoorwerpen Westerse Schilderkunst Grafische kunst Het is een zeer groot museum in het centrum van de Franse hoofdstad Parijs. Het ligt net ten noorden van de Seine. Het bestaat uit drie vleugels: de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel. De Mona Lisa van Leonardo da Vinci is waarschijnlijk het beroemdste stuk uit de collectie van het Louvre.

7 Mona Lisa Het schilderij van Mona Lisa is gemaakt door Leonardo da Vinci. Het is een erg bekend schilderij. Leonardo da Vinci heeft het erg gedetailleerd geschilderd. De crowns of louis XV is gemaakt door Augustin Duflos. Ik vind het een mooie kroon door de gekleurde diamantjes. Het is een waardevolle kroon.

8 Centre Pompidou Het Centre Pompidou is een centrum voor moderne kunst in Parijs dat toonaangevend is in de wereld. Het Centre Pompidou is een opvallend gebouw. Het is ontworpen door de architecten Richard Rogers uit het Verenigd Koninkrijk en Renzo Piano uit Italië. De gevel van het gebouw is een wirwar van pijpen en buizen in verschillende kleuren. De kleuren geven de functie van de buizen aan. De bedoeling van de architecten was dan ook om het gebouw als het ware binnenstebuiten te keren. De activiteiten van het Centre Pompidou zijn onder andere: presentatie van de permanente collectie van het Musée national d'art moderne - Centre de création industrielle tentoonstellingen Bibliothèque Kandinsky, plek voor het gewone publiek om te lezen, mogelijk gemaakt door de Bibliothèque publique d'information optredens onder andere theater, dans en muziek bioscoop, symposia en debatten en publicaties

9 Vrije tijd In de vrije tijd gaan we wat eten en even relaxen.

10 Musee d’Orsay Aan het begin van de 20e eeuw werden er in Parijs twee grote spoorwegstations gebouwd: het Gare de Lyon en de Gare d’Orsay. Het treinstation werd omgevormd tot een museum, musee d’Orsay. Musée d'Orsay is een van de populairste musea in Parijs en staat bekend om de beroemde collectie uit de tijd van Franse (post)impressionisten, zoals Monet, Renoir, Degas, Manet, Rodin en Cézanne. Het museum heeft een grote collectie kunstwerken uit deze periode. Je kunt in dit museum onder andere zien: de grote werken van Courbet de eerste werken van Manet, Monet en Cézanne een beeldencollectie schilderijen van van onder andere Ingres, Delacroix en Degas impressionistische en post-impressionistische werken Franse en Belgische Art Nouveau meesterwerken werken van buitenlandse schildersscholen werken uit de stromingen symbolisme en naturalisme

11 Einde Het was een geslaagde reis!!


Download ppt "Parijs Imane Loihabi 4hnb."

Verwante presentaties


Ads door Google