De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Eiffeltoren en de Mona Lisa

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Eiffeltoren en de Mona Lisa"— Transcript van de presentatie:

1 De Eiffeltoren en de Mona Lisa
Gemaakt door: Lana Mellema 4hnb Parijs 2011 De Eiffeltoren en de Mona Lisa

2 De Eiffeltoren De Eifelltoren is een 317 meter hoge toren, die wereldwijd als symbool van Parijs gezien wordt. Hij is bedacht door Gustave Eiffel en ontworpen door twee medewerkers van hem. De toren ziet er nu heel anders uit dan hoe het oorspronkelijk was, dit komt doordat hij in 1956 beschadigd is door een brand. De top werd hierdoor vervangen. De Eiffeltoren is brons-achtig van kleur.

3 Feiten over de Eiffeltoren
Ze zijn begonnen met het bouwen van de Eiffeltoren in 1887 en pas in 1889 waren ze klaar. Sinds 2000 gaan van negen tot twaalf uur ‘s avonds de lampen op de Eiffeltoren elk uur een paar minuten knipperen. Dit was eigenlijk voor oud en nieuw. Maar omdat het zo mooi was, werd het elke avond gedaan. Er plegen gemiddeld 4 mensen per jaar zelfmoord door van de Eiffeltoren af te springen. De toren is gemaakt van ijzer en staal. Er zijn klinknagels en stukken metaal in verwerkt.

4 De drukte rondom de Eiffeltoren viel erg mee.
Eigen mening Ik ben al eens eerder bij de Eiffeltoren geweest. Dus ik wist wat er van kon verwachten. Toen ik hem voor de eerste keer zag viel het heel erg tegen. Ik dacht namelijk dat hij zilver en mooi glanzend zou zijn. Dat bleek niet waar te zijn. Ik vond het wel mooi dat hij zo hoog is. En dat je het van veraf al goed kan zien. De drukte rondom de Eiffeltoren viel erg mee.

5 De Mona Lisa Het Louvre is een ontzettend groot museum in Parijs. Het is opgericht in Het populairste schilderij in het Louvre is waarschijnlijk Mona Lisa van Leonardo Da Vinci. Leonardo Da Vinci is in 1503 begonnen met schilderen en was in 1507 klaar. Het schilderij is vooral beroemd geworden door de glimlach van Mona Lisa

6 Eigen mening Ik had verwacht dat de Mona Lisa best groot zou zijn en spectaculair. Het viel enorm tegen. Ik vond het wel mooi, maar het was totaal niet wat ik verwachtte. Het is eigenlijk meer een soort muur met daarop het schilderij. Er staan heel veel mensen omheen om foto’s te maken. Wat ik vooral heel apart vond, is dat het schilderij er tegenover super groot is en daar bijna geen mensen omheen stonden.


Download ppt "De Eiffeltoren en de Mona Lisa"

Verwante presentaties


Ads door Google