De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Uit de Franse revolutie Gemaakt door Miranda en Jip

Verwante presentaties


Presentatie over: "Uit de Franse revolutie Gemaakt door Miranda en Jip"— Transcript van de presentatie:

1 Uit de Franse revolutie Gemaakt door Miranda en Jip
Etta Palm Uit de Franse revolutie Gemaakt door Miranda en Jip

2 Etta Palm in de Franse Revolutie
In 1789 brak in Parijs de Franse Revolutie uit. Etta Palm, die daar nog steeds woonde, had veel nieuwe ideeën. De Franse Revolutie streed voor vrijheid, gelijkheid en broederschap. Maar zag daarbij het vrouwelijke deel van de mensheid over het hoofd. Etta ging een stap verder. Zij was de eerste Nederlandse die fanatiek streed voor de gelijkheid van man en vrouw. Als een van de weinige vrouwen tijdens de Revolutie durfde ze toespraken te houden, waarin ze erop wees dat vrouwen niet onderdeden voor mannen.

3 informatie over Etta palm
Etta Palm ( ) 'La baronnesse d'Aelders', werd op 3 mei 1743 gedoopt in de Martinikerk in Groningen . Haar ouders waren Jacobus Aelders Nieuwenhuys en Agatha Petronella de Sitter. Vader Jacobus overleed op jonge leeftijd in 1749, Het gezin woonde in de Poelestraat .

4 nog meer informatie In 1767 vetrok Etta uit Groningen naar Amsterdam waar enkele familieleden woonden. Een volgende verbintenis was de advocaat Jan Munniks, die juist in Messina was benoemd. Op weg naar Messina werd Etta Palm ziek en bleef achter in Parijs. Hier gaf zij zich uit voor baronnese d'Aelders. Etta was een slim meisje, in haar jeugd was zij vaak bij studenten. Tot zij Christiaan Ferdinand Lodewijk Palm ontmoette, een zoon van een generaal uit Arnhem Zij trouwden op 3 september 1762 en woonden aan de Grote Markt. Het karakter van Etta bracht echtgenoot Palm tot wanhoop. Hij wilde scheiden en vertrok al snel naar Batavia als ambtenaar bij de VOC.

5 Franse Revolutie De Franse Revolutie is de naam voor de tijd van grote politieke en sociale veranderingen in Frankrijk tussen 1789 en 1804.

6 Het boek \ Er is ook een boek uit gekomen van de Franse Revolutie dat boek is van P.F. Thomése en het boek Heet het zesde bedrijf

7 Franse revolutie Etta Palm alias barones d'Aelders ( ) is een vergeten vrouw uit onze geschiedenis. Ze groeide op in Groningen, trouwde, scheidde, zocht en vond het avontuur. Ze maakte haar carrière als baas in de hofkringen van Versailles. Haar tijd breekt aan tijdens de Franse Revolutie, een tijd van een ongekende show, waarin al het denkbare plotseling mogelijk wordt. Meegesleept door de nieuwe geest die in Parijs was gekomen  

8 Franse revolutie 2 De Fransen zijn erg trots op 'hun' revolutie. Een spontane volksopstand die het absolute koningshuis ten val bracht en die gelijkheid, vrijheid en broederschap moest brengen. Kijk bijvoorbeeld naar het 14 juli feest.

9 nu Frankrijk

10 Nu Frankrijk 2 Het Louvre is een zeer groot museum in het hart van Frankrijk, Parijs. Het ligt net ten noorden van de Seine en is eenvoudig met de metro te bereiken. Het bestaat uit drie vleugels; de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel. De Mona Lisa van Leonardo da Vinci is waarschijnlijk het beroemdste stuk uit de collectie van het Louvre.

11

12 einde einde

13 conclusie We hebben dit onderwerp gekozen omdat:
Het over de geschiedenis gaat en dat vinden we interessant

14 } } happy end! end! end!


Download ppt "Uit de Franse revolutie Gemaakt door Miranda en Jip"

Verwante presentaties


Ads door Google