De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vakantiemarkt Zuid-Korea

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vakantiemarkt Zuid-Korea"— Transcript van de presentatie:

1 Vakantiemarkt Zuid-Korea

2 Algemene informatie Zuid-Korea heeft ongeveer 3000 eilanden die vooral in het zuidelijk en westelijk kust. Er wonen ongeveer 50 miljoen mensen in Zuid-Korea. De hoofdstad van Zuid-Korea heet Seoel. Het is meer dan 600 jaar oud tot 1945 was de hoofdstad voor heel Korea maar alleen voor Zuid-Korea Het klimaat van Zuid-Korea heeft een gematigd klimaat. Dat betekent dat het wel duidelijke seizoenen heeft maar temperatuur verschil tussen winter en zomer zijn niet extreem hoog. u nog alleen voor Zuid-Korea.

3 Geschiedenis In 1945 na de oorlog werd Korea door de VN in twee stukken verdeeld namelijk in Noord en Zuid Korea. In werden de landen twee onafhankelijke landen: Noord en Zuid Korea. In December 1945 vond er een samenkomst in Moskou tussen Sovjet-Unie en Verenigde Staten er word een commissie gevormd ( enkele personen die bepaalde taken proberen uit te voeren) Syngman Rhee werd in juli 1948 gekozen als president en hij riep op 15 augustus 1948 de Republiek ( hoogste gezag in handen is van de president) van Zuid-Korea uit.

4 Flora en Fauna In zuid Korea kan je veel verschillende planten vinden. Sommige van de planten zijn echt uniek, en het kan zijn dat je ze alleen in Azië kan vinden. Gebied van Zuid Korea ligt in een koud gedeelte. In de winter kan het zelfs tot -5 graden zijn. Het waait daar best veel, zelfs in de zomer kan het zo zijn dat er een storm komt. In zomer is het warm, maar niet zo warm als in Europa. In de zomer is de temperatuur gemiddeld Celsius graden.

5 Kunst en Cultuur Muziek en dans zijn belangrijke kunst vormen in Zuid-Korea in de muziek in vooral Chinese en Japanse muziek stijl. Bezienswaardigheden die mooi zien om te zijn of interessant zijn zoals: ● Haiensatempel Janggyeong Panjeon ● Jongmyo heiligdom ● Changdeokgung-paleiscomplex ● Hwaseong-vesting

6 Rondje Culinair

7 Sport Een aantal Koreaanse sporten: Taekwondo Taekkyeon Voetbal
Hapkido Honkbal

8 Rondreis Rondreis We beginnen bij Seoul .
U gaat dan naar Suwon daar kunt u Hwaseong-vesting als u daar bent geweest kunt u terug naar Seoul. Daarna gaan we naar Changdeokgung-paleiscomplex dit lig in de zelfde stad. Als u daar klaar bent met kijken kunt u nog naar Gyeonbokgung gaan in het noordelijke deel van Seoul. Dit is allemaal in Seoul als u verder wilt kijken naar 2 andere bezienswaardigheden bent u nog een lange tijd op reis maar beschrijf toch hoe. U gaat dan naar Suwon daar kunt u Hwaseong-vesting als u daar bent geweest kunt u terug naar Seoul.

9 Poster Dit is onze poster over Zuid-Korea

10 Leuke Weetjes Korea ligt in Oost-Azië. Vroeger was het één land. Het land bestaat uit twee delen: het arme communistische noorden en het kapitalistische zuiden. Het getal 4 is een ongeluksgetal in Korea. Zwaaien is heel onbeleefd. Als je iemand tegenkomt, dan buig je netjes. Soju is een populaire alcoholische drank gemaakt van rijst. Koreanen zijn erg beschaafd en hebben keurige tafelmanieren. Je neus snuiten aan tafel kan echt niet!


Download ppt "Vakantiemarkt Zuid-Korea"

Verwante presentaties


Ads door Google