De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Christophel Columbus.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Christophel Columbus."— Transcript van de presentatie:

1 Christophel Columbus

2 Inhoudsopgave 1 Jeugd 2 Varen 3 Aarden is niet plat 4 De reis
5 Op het land 6 7 8 quizzzzzzzzzzzzzz

3 Jeugd Columbus groeide op in Genua een stad in Italië.
Hij woonde samen met zijn ouders, zijn vier broertjes en zusjes. Hij was de oudste van zijn broertjes en zijn zusjes. Zijn vader was een wolwever. Columbus hielp zijn vader vaak met zijn werk. Toen hij nog maar klein was, wilde hij net als zijn vader een wolwever worden. Columbus ging vaak naar de havens en wist veel af van de zee en van schepen. Hij wilde later gaan varen.

4 Varen Na zijn opleiding studeerde hij aardrijkskunde. Hij ging meestal mee met de zeemensen op reis naar de Middellandse Zee. Hij vond het heel interessant en hij leerde zeekaarten tekenen en navigeren, hij zag vreemde landen en hij wilde toch wel weten welke landen het waren. In deze tijd woonde hij in Italië maar hij ging verhuizen naar Portugal waar zijn broertje ook woonde dat was in 1474. In Portugal kwam hij steeds meer in contact met de scheepvaart en de zee en met de mensen die daar werkten want toen had Portugal de beste schepen en Portugal had als nummer een land veel van Afrika ontdekt.

5 Hij ging in 1484 naar de koning van Portugal (Johan de 2de).
De aarde is niet plat In die tijd dachten de mensen dat de aarde plat was en niet een bol zoals we nu weten. Columbus wilde bewijzen dat de aarde niet plat was en hij wilde via het westen naar China in het oosten varen. Hij ging in 1484 naar de koning van Portugal (Johan de 2de). De koning van Portugal wilde er niks weten, want hij wilde ook een reis maken maar dan via het oosten. Toen Columbus dit hoorde vond hij het niet zo leuk en hij wilde niks meer met Portugal te maken hebben. Dus ging hij toen verhuizen naar Spanje. Daar legde hij zijn plan uit aan de koning en de koningin (Isabelle, Ferdinand). Zij waren het met hem eens en gaven hem alles wat hij nodig had.

6 De reis Op 3 augustus was het zover. Columbus dacht naar het westen te varen en Japan te bereiken. Men wist niet dat er nog een werelddeel tussen ligt (Amerika). De schepen voeren eerst naar de Canarische Eilanden. Het schip de Pinta moest voor de reis eerst gemaakt worden omdat er problemen met het roer waren. Op de Canarische Eilanden vulden ze hun voorraden aan. Op 6 september 1492 begon de grote oversteek naar het westen. De bemanning was toch wel erg bang dat het schip van de aarde af zou vallen.

7 Op het land Op de avond van 12 oktober 1492 was er land in zicht. Het bleek een eiland te zijn. Columbus liet zich er de volgende ochtend naar toe roeien. Hij had zijn mooiste uniform aan en was volledig bewapend. Op land zette hij een groot kruis neer. De mensen die er woonden keken van een grote afstand toe. Columbus nam het eiland in de naam van Spanje in en noemde het San Salvador (Heilige verlosser). Nu is het een eiland van de Bahama’s en heet het Watlingeiland. Columbus dacht dat hij in Indië was, maar in het echt had hij een nieuw werelddeel ontdekt.

8 quizzzzzzzzzz 1 wat heeft Columbus gestudeerd
2 hoeveel reizen heeft hij gemaakt 3 waar is hij opgegroeid 4 wie gaf Columbus geld 5 wanneer begon de grote oversteek 6 Is hij rijk gestorven ja of nee 7 Waar is hij beroemd om geworden 8 hoe veel broertjes en zusjes had hij

9 Zijn er nog vragen

10 Antwoorden quizzzzzz Aardrijkskunde 4 Genua Spaanse koning en koningin
6 september 1492 Hij is arm gestorven hij heeft Amerika ontdekt


Download ppt "Christophel Columbus."

Verwante presentaties


Ads door Google