De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Anne-Frank.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Anne-Frank."— Transcript van de presentatie:

1 Anne-Frank

2 Hoe oud werd Anne-Frank? Hoe heette haar beste vriendin?
Anne-Frank werd 15 jaar. De beste vriendin van Anne-Frank heet Hannelie zij leefd nu nog steeds

3 Hoe werkte de kast? Eerst zag je gewoon alleen een grijze deur met een slot erop maar een van de helpers vond dat dat te opvallend dus hij besloot dat er iets voor moest en dat werd de kast. In die kast stonden mappen zodat je de deur ook echt niet meer kon zien. Die kast kon je draaien en dan kon je naar binnen lopen bij de onderduikers.

4 Hoe wisten de veraders van het achterhuis
Willem van Maaren was een man die in hetzelfde bedrijf werkte als het bedrijf waar het achterhuis zat. Maar hij wist niks van de onderduikers. Dat kwam doordat Anne Frank en haar familie en het andere gezin heel stil waren ze mochten ook pas in de avond doortrekken dus soms ovestroomde de w.c.pot bijna. Toch kreeg Willem van Maaren een vermoeden. Dus hij wilde erachter komen of zijn vermoeden klopte nu was het zo dat de onderduikers elke woensdag avond naar het bedrijf gingen om daar naar de radio te luisteren. Willem van Maaren had voor de boekenkast poeder gestrooit en een boek neergelegd. Hij deed dit allemaal voor de boekenkast omdat hij, aan sommige mensen merkte dat er daar iets was en mischien zat achter de kast wat hij zocht en dat klopte dus. Toen de onderduikers die avond naar de radio gingen luisteren zetten een van hen een voetstap op het poeder waardoor er een voetspoor achter bleef en het boek verschoof. Toen Willem van Maaren de volgende dag keek zag hij dat er mensen waren geweest zo kwam hij erachter dat er onderduikers zaten.

5 Wie hielpen er en hoe deden ze dat?
De helpers waren: -victor kugler -johannes kleiman -miep gies Ze hielpen door de onderduikers kleren en eten te geven. En ze zorde ervoor dat Anne- Frank en de andere onderduikers veilig waren

6 Waarom moesten joden dood?
Hitler wilde eerst naar de kunstacedemie maar hij werd niet toegelaten. Hij dacht dat dat kwam omdat joden mee mochten beslissen wie wel en wie niet werd toegelaten. En joden waren in hitlers beleving ontzettend rare mensen die raar waren omdat ze joods waren. Dus toen haatte hij joden.

7 Waarom werd het dagboek zo belangrijk na de oorlog?
omdat er in het dagboek allemaal dingen stonden over de tijd van de 2e wereldoorlog. zo konden mensen dingen leren en te weten komen over die tijd. En Anne Frank stond symbool voor alle joden die in de in de tijd van de 2e wereldoorlog dood waren gegaan.

8 Quiz!!!

9 Hoe heette de verrader van Anne-Frank?
A Victor Kugler B Willem van Maaren C Johannes Kleiman

10 Wie hielpen anne frank A Miep Gies C Victor Kugler Victor Kugler Johannes Kleiman Johannes Kleiman Willem van Maaren B Victor Kugler Willem van Maaren Miep Gies

11 Hoe heette haar beste vriendin?
A Miep B Hannelie C Hammelie

12 EIND Zijn er nog vragen?


Download ppt "Anne-Frank."

Verwante presentaties


Ads door Google