De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Anne Frank.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Anne Frank."— Transcript van de presentatie:

1 Anne Frank

2 Wie is Anne Frank? Anne Frank is geboren op 12 juni 1929 in een gezin met 4 mensen 1 zus Margot, een vader Otto, een moeder Edith en een pas geboren Anne Frank.

3 Dit zijn foto’s van het gezin.
Otto Anne Moeder Anne en Margot Edith Margot Otto en Anne

4 Het achterhuis Het achterhuis staat achter het bedrijf van Otto Frank (de vader van Anne Frank). In het groen op deze foto zie je het achterhuis. En in het blauw het bedrijf van Otto Frank.

5 De poort naar het achterhuis.
Dit is de poort naar het achterhuis toe daar moest de familie Frank en de andere onderduikers doorheen gaan om in het achterhuis te komen.

6 Helpers De onderduikers worden geholpen door vier personeelsleden van Otto Frank: Miep Gies, Johannes Kleiman, Victor Kugler en Bep Voskuijl. Miep Gies Miep zorgt voor voedsel en allerlei andere benodigdheden. Ook haar man Jan is betrokken

7 helpers Johannes Kleiman
Johannes Kleiman zorgt dat het bedrijf doorgaat en let. Victor Kugler Victor Kugler is verantwoordelijk voor het bedrijf en zorgt vaak voor kranten en tijdschriften. Bep Voskuijl Bep Voskuijl zorgt voor voedsel. Bovendien vraagt zij in haar eigen naam cursussen aan voor de onderduikers.

8 De dag van arrestatie. 'Over veel dingen kan ik ook nu nog niet praten. Over veel dingen wil ik het ook niet meer. Bijvoorbeeld over mijn gevoelens toen men ons uit onze schuilplaats joeg.‘ Otto Frank, 1979 Het is 4 augustus Het is een warme, zonnige dag. Op het hoofdkwartier van de Sicherheitsdienst (SD) in Amsterdam komt 's morgens een telefonische tip binnen. De SD-er Julius Dettman die het telefoontje krijgt geeft de dienstdoende SS-Oberscharführer Karl Silberbauer opdracht om naar de Prinsengracht te gaan. Hij krijgt vier Nederlandse nazi's mee om hem te helpen. Silberbauer en enkele van zijn helpers gaan het bedrijfsgedeelte binnen op de begane grond en spreken de magazijnbediende Willem van Maaren aan. Die wijst zwijgend naar boven.

9 Adolf Hitler. Dit is Adolf Hitler in 1933 kwam Adolf Hitler aan de macht in Duitsland. Hij wou dat alle joden dood gingen,omdat hij dacht dat de joden de problemen in Duitsland veroorzaakten.

10 De ideeën van Adolf Hitler.
Adolf Hitler had een politieke partij: N.D.S.A.P. daar mee wou hij aan de macht komen in Duitsland. En hij wou joden dood hebben en hij wou van heel Europa Duitsland maken. Hij dacht dat het Duitse volk het beste, het slimste en het sterkste volk was.

11 Deze presentatie is gemaakt door :
ruben gosse


Download ppt "Anne Frank."

Verwante presentaties


Ads door Google