De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De verzet groep gemaakt door isabella amine.a demi thijmen

Verwante presentaties


Presentatie over: "De verzet groep gemaakt door isabella amine.a demi thijmen"— Transcript van de presentatie:

1 De verzet groep gemaakt door isabella amine.a demi thijmen

2 De aanval deel 1 De aanval word gepleegd in veel landen.
thijmen De aanval deel 1 De aanval word gepleegd in veel landen. Ze bombarderen een stad om te zorgen dat het land zich opgeeft. Als ze dat niet doen dan gaan ze nog meer steden opblazen totdat ze zich overgeven. Als ze het opgeven is het land van hun.

3 De aanval deel 2 De Duitsers wouden Nederland inpikken.
thijmen De aanval deel 2 De Duitsers wouden Nederland inpikken. Ze wouden de grens verdringen maar dat is niet gelukt. Ze waren boos dat het niet is gelukt en dus gingen ze Rotterdam bombarderen. Toen gaf Nederland zich op.

4 De verzets krant zoals:
Isabella De verzets krant De verzetskrant is een krant waar ze over praten over de laatste berichten uit de oorlog. Maar de Duitsers hebben de Nederlandsen kranten verboden gemaakt .maar mensen uit het verzet maken daarom stiekem een krant. zoals: -het parool -vay nederland -de geus -de waarheid

5 Amine.a soldaten Er zijn ongeveer doden gegaan. Adolf Hitler wou met zijn Duitse leger heel Europa veroveren, en dat heel Europa Duitsland word.

6 demi Tekens Ozo: oranje zal overwinnen V: victorie W: wilhelmina

7 demi Hannie schaft Hannie schaft zat ook in de verzet groep. Zij zag hoe haar vrienden gevangen werden want zij waren Joden. Joden, of mensen die geen blonden haren met blouwen ogen hadden werden ook gevangen. dat was vaak niet eerlijk!!! adof Hitler heeft de verzet groep bedacht

8 quiz (1) waar werd het bombardement gepleegd ?
(2) wie heeft de verzet groep bedacht ? (3) wat wou hitler veroveren ? (4) wat was niet gelukt bij de aanval ? (5) waar praten ze over in de verzets krant ?

9 Opdracht Teken een verzet krant teken een vezets krant

10 ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ZIJN ER NOG VRAGEN ?????????????????????????????????????????????????

11 Het einde Het einde


Download ppt "De verzet groep gemaakt door isabella amine.a demi thijmen"

Verwante presentaties


Ads door Google