De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Quiz Anne Frank.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Quiz Anne Frank."— Transcript van de presentatie:

1 Quiz Anne Frank

2 In welk land is Anne Frank geboren?
A. Duitsland B. Nederland

3 Welk antwoord is goed? De mensen in Duitsland hebben het moeilijk, omdat Hitler de nieuwe leider is. De Joden in Duitsland hebben het moeilijk, omdat Hitler de nieuwe leider is.

4 Om met elkaar over te praten:
Waarom emigreerde de familie Frank naar Nederland? Was het verstandig van hen om naar Nederland te komen? Waarom wel/niet?

5 Om over te praten: Noem een paar dingen die Anne niet meer kan doen vanwege de Jodenwetten. Wat zou jij erg vinden om niet meer te kunnen doen? Hoe denk je dat het voelt als je niet kunt doen wat je wilt?

6 Wat is goed? Kitty is de naam die Anne geeft aan haar dagboek. Kitty is Annes beste schoolvriendin.

7 Wat is goed? De familie Frank gaat onderduiken, omdat Margot anders naar Duitsland moet. De familie Frank gaat onderduiken vanwege al de Jodenwetten.

8 Om over te praten: Waarom kan de familie Frank niet zelf met koffers over straat? Wat doet Anne om haar kamertje in het achterhuis gezellig te maken? Waarom denk je dat Anne haar kamertje gezellig wil maken?

9 Wat is goed? De familie Frank gaat onderduiken in hun eigen huis. De familie Frank gaat onderduiken in het huis achter het bedrijf van meneer Frank.

10 Wat is goed? Het eerst wat ze doen in het Achterhuis is: gordijnen ophangen. Het eerste wat ze doen in het Achterhuis is: samen eten.

11 Wat is goed? Anne vindt het leuk dat de familie Van Pels bij hen komt onderduiken. Anne vindt het helemaal niet leuk dat er andere onderduikers bij komen.

12 Om over te praten: Wat doen de onderduikers de hele dag in het Achterhuis? Wat wil Anne doen als de oorlog voorbij is? Anne is somber omdat ze veel dingen niet meer kan. Wat zou jij het meest missen als je moest onderduiken?

13 Wat is goed? Anne neemt haar dagboek mee, als de onderduikers opgehaald worden. Annes dagboek blijft achter in het Achterhuis, als de onderduikers opgehaald worden.

14 Wat is goed? Anne ontmoet een oude vriendin in het concentratiekamp. Anne ontmoet Peter in het concentratiekamp.

15 Annes vader overleeft de oorlog. Wat is goed?
Annes vader hoort dat de helpers van het Achterhuis gestorven zijn. Annes vader hoort dat alle andere onderduikers gestorven zijn.

16 Dit was de laatste vraag! Hoeveel punten heb jij?


Download ppt "Quiz Anne Frank."

Verwante presentaties


Ads door Google