De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Planet Internet Kidsweek De kennis van jongeren over de Tweede wereldoorlog januari 2005 Suzan Polet - Hester van den Akker.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Planet Internet Kidsweek De kennis van jongeren over de Tweede wereldoorlog januari 2005 Suzan Polet - Hester van den Akker."— Transcript van de presentatie:

1 Planet Internet Kidsweek De kennis van jongeren over de Tweede wereldoorlog januari 2005 Suzan Polet - Hester van den Akker

2 Onderzoeksopzet

3 Onderzoeksopzet Kwantitatief onderzoek:
Doel: “hoe groot is de kennis van Nederlandse jongeren over de Twee Wereldoorlog?” Wie: 430 jongeren Hoe: online Lengte: 10 vragen Wanneer: 25 januari 2005

4 Resultaten

5 Resultaten Wie was Hitler?
Maar liefst 100% van de jongeren beantwoordt deze vraag met het juiste antwoord, namelijk “De leider van de Duitsers die de Tweede Wereldoorlog is begonnen”

6 Resultaten Wat was Auschwitz?
Het juiste antwoord wordt gegeven door 97% van de jongeren, namelijk “Een kamp van de Duitsers waar mensen door gemaakt werden”

7 Resultaten Wat waren gaskamers in de tweede Wereldoorlog?
99% van de jongeren beantwoordt deze vraag met het juiste antwoord, namelijk “Waar ze mensen doodmaakten”

8 Resultaten Hoelang geleden was de Tweede Wereldoorlog?
Het juiste antwoord wordt door 94% van de jongeren gegeven, namelijk “zestig jaar”

9 Resultaten Hoeveel joden zijn er in de Tweede Wereldoorlog doodgemaakt? Deze vraag blijkt iets lastiger te beantwoorden. Toch beantwoorden 68% van de jongeren deze vraag juist, namelijk met “zes miljoen” Daarnaast denkt 19% van de jongeren dat er 100 miljoen joden zijn gedood, en 10% dat er 1 miljoen joden zijn gedood.

10 Resultaten Deed Nederland mee aan de Tweede Wereldoorlog?
90% van de jongeren beantwoordt deze vraag met het juiste antwoord, namelijk “Ja, Duitsland speelde de baas over Nederland” Van de jongeren die deze vraag niet juist benantwoorden denken de meeste dat Nederland zich er niet bemoeide (6% van alle jongeren).

11 Resultaten Wie was Anne Frank?
Maar liefst 100% van de jongeren beantwoordt deze vraag met het juiste antwoord, namelijk “Een joods meisjes dat zich moest verbergen voor de Duitsers”

12 Resultaten Heeft Anne Frank de oorlog overleefd?
Van de jongeren beantwoordt 84% deze vraag met het juiste antwoord, namelijk “Ze is in de oorlog doodgegaan” 15% denkt dat ze na de oorlog is overleden.

13 Resultaten Hoe noemen ze het huis waar Anne Frank woonde?
98% van de jongeren geeft het juiste antwoord op deze vraag, namelijk “Het Achterhuis”

14 Conclusie (1) De kennis van jongeren over de Tweede Wereldoorlog blijkt zeer goed te zijn. De jongeren scoren hoog op de afzonderlijke vragen. De vragen waar iets minder goed op gescoord wordt, wat nog een hoge score is, zijn de twee vragen waarin specifieke getallen genoemd moeten worden, en wanneer Anne Frank is overleden.

15 Conclusies (2) Dit geeft een positief beeld van de kennis van jongeren over de Tweede Wereldoorlog. De essentie van de ernst van de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog blijft goed in het geheugen van de jongeren hangen. Een voorbeeld hiervan is dat 100% weet dat Anne Frank een joods meisje was die zich moest verbergen voor de Duitsers.


Download ppt "Planet Internet Kidsweek De kennis van jongeren over de Tweede wereldoorlog januari 2005 Suzan Polet - Hester van den Akker."

Verwante presentaties


Ads door Google