De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Dag 7

4 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad hebt, kom je zeker snel aan de beurt hoor!! Hebben jullie ook zin in volgende week? Als wij bij jullie in Schin op Geul op bezoek komen? Nou wij hebben er in ieder geval wel heel veel zin in.

5 Hoofdpiet heeft een heel leuk idee voor het Sinterklaasfeest in Schin op Geul. Kunnen jullie een geheimpje bewaren? Niet verder vertellen hoor!! Toen wij op wereldreis waren hebben wij in ieder land een leuk feest gevierd met de kinderen. We hebben ook gemerkt dat ieder land op een andere manier feest viert. En dat vond Sinterklaas geweldig!! Nu heeft Hoofdpiet bedacht om dit jaar in Schin op Geul een typisch Nederlands verjaardagsfeest te organiseren voor Sinterklaas. Daarom heeft hij de hulp ingeroepen van Flip. En nu hopen we maar dat hij onze post heeft ontvangen.

6 Hebben jullie een idee wat er hoort bij een typisch Nederlands feest? Wat doen jullie allemaal voor leuke dingen tijdens een kinderfeestje? Wij doen altijd spelletjes. Doen jullie dat ook? Oh… en wij doen dan ook lekker eten en drinken. En heel veel zingen en dansen. Onze lievelingsdans is nog altijd de Pietenmacarena. Kennen jullie die nog? Klik maar weer op het toetertje… dan kunnen jullie nog eens oefenen.

7 Zijn jullie al benieuwd hoe onze reis verder verlopen is? Dan lees maar snel verder. Nou toen ik mijn zakdoekje vol gesnotterd had van het huilen…ben ik eens richting de stuurhut gegaan. Daar was Stuurpiet hard aan het werk. “Hallo Stuurpiet, hoe gaat ie?”, vroeg ik aan hem. “ Goed hoor Dagboekpietje, maar ik moet even goed opletten. Ik moet de juiste koers ingeven anders varen we strakjes nog verkeerd”. “ Waar gaan we dan naar toe, Stuurpiet?”, vroeg ik. “Nou Dagboekpiet… we varen nu helemaal naar Afrika”. “ Afrika? Waar ligt dat? Is dat lang varen?”, vroeg ik.

8 “ Kijk zelf maar Dagboekpietje… ik heb het aangegeven op de kaart”. Na een lange tijd op zee kwamen we aan in Afrika. Daar hebben we ook een heleboel landen bezocht. We zijn daar onder andere in Kenia, Tunesië, Oeganda en Egypte geweest.

9 In Kenia was het heel erg warm. We werden daar heel hartelijk ontvangen door de mensen die daar wonen. We hebben daar samen met de kinderen gespeeld. We hebben zelfs een heuse voetbalwedstrijd gehouden. Helaas hadden we verloren met… ik durf het bijna niet te zeggen… 9-0 !

10 Daarna zijn we in Oeganda geweest. We zijn hier aangekomen met een klein bootje. De kinderen stonden ons op te wachten en keken in het begin wel een beetje raar naar ons. Zij vroegen waar wij vandaan kwamen en hoe wij heten. Toen hebben wij een echt Sinterklaasfeest voor hen georganiseerd. Jullie hadden hun snoetjes moeten zien toen ze allemaal cadeautjes kregen. De meeste kinderen krijgen daar niet zo vaak cadeautjes want eigenlijk zijn de mensen daar heel arm.

11 Toen we in Tunesië aankwamen keken wij toch ineens wel heel erg raar. Ballonnenpiet rende op Sinterklaas af en riep: “Sinterklaas, kom eens gauw kijken. Hier hebben ze paarden met bulten op hun rug.” Daarna begon Sinterklaas heel hard te lachen. “ Ach Piet, dat is geen paard. Hier rijden de mensen op kamelen!” Nou jongens en meisjes ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook wel rare dieren vind. Maar Sinterklaas kroop meteen bovenop zijn rug en reed een rondje door de stad.

12 Maar later tijdens onze reis door Afrika, moesten we er toch allemaal aan geloven. We zijn namelijk op kamelen door de woestijn getrokken. Tjonge, jonge…wat is het daar overdag bloed heet!! En ‘s nachts ijskoud!! Gelukkig waren er hele lieve mensen die met ons meegingen. Zij hebben ons heel veel mooie dingen laten zien zoals deze piramides. Maar hierover vertel ik jullie de volgende keer meer. En denk eraan… allemaal lief zijn en vergeet vooral niet om je schoen te zetten. Tot maandag, Dagboekpietje


Download ppt "Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad."

Verwante presentaties


Ads door Google