De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Suriname Soraya van Lomwel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Suriname Soraya van Lomwel."— Transcript van de presentatie:

1 Suriname Soraya van Lomwel

2 Inhoudsopgave Geschiedenis De Vlag en Paramaribo Tropisch Regenwoud
Dieren Cultuur

3 Inleiding In mijn werkstuk ga ik vertellen over Suriname.
Ik heb voor dit onderwerp gekozen, omdat mijn moeder er vandaan komt. Suriname bereik je na een lange vliegreis van ongeveer 8 tot 9 uur. Het ligt in Zuid-Amerika en heeft veel mooie natuur. Suriname is een tropisch land, dus het is altijd zomer. Ik ben er zelf twee keer op vakantie geweest.

4 Hoofdstuk1: Geschiedenis
Heel lang geleden woonden er in Suriname alleen maar Indianen. De vrouwen zorgden voor het huishouden en de mannen gingen jagen voor het eten. Vijfhonderd jaar geleden kwamen er ook blanken wonen en pikten het land in. De Indianen gingen toen naar het tropisch regenwoud. Suriname is ook een hele tijd Nederland geweest en wij hebben de Surinamers gebruikt om op de plantages te werken. Dat waren dus slaven. Maar in 1975 wilde Suriname zelfstandig worden. Niet iedereen was er blij mee, want veel mensen daar wilden nog niet voor zichzelf zorgen. Suriname is uiteindelijk niet zo’n rijk land als Nederland.

5 Hoofdstuk 2: De vlag en Paramaribo
De vlag van Suriname heeft 3 kleuren, groen, wit, rood en een gele ster in het midden. Groen symboliseert de vruchtbaarheid van het land. Wit staat voor gerechtigheid en vrijheid. Rood vertegenwoordigt de vooruitgang en strijd voor een beter bestaan. De gele ster staat voor hoop op een mooie toekomst. Paramaribo is de hoofdstad van Suriname. Daar wonen de meeste mensen van het land; dat komt doordat veel mensen daar kunnen werken. In het winkelcentrum van Paramaribo is ook de Centrale Markt. Daar wordt van alles verkocht. Van kleding, fruit en groenten tot vis.

6 Hoofdstuk 3: Tropisch regenwoud
In Suriname ligt het tropisch regenwoud in het binnenland. Daar leven mensen in verschillende stammen. Een voorbeeld zijn de Indianen en er leven ook heel veel dieren en planten. Het woud is beschermd, omdat er veel bomen gekapt worden voor het hout. Mensen willen er ook wegen aanleggen. Meer dan 80% van het Surinaamse grondgebied bestaat uit regenwoud. Een van de opvallendste kenmerken is dat er loofbomen staan, die altijd groen zijn.

7 Hoofdstuk 4: Dieren Capucijnaapjes leven hoog in de bomen maar ook op de bodem van het Regenwoud. Het grootste deel van de dag zijn ze druk bezig met het zoeken van voedsel, zoals vruchten en insecten. Ze hebben een lange staart; deze helpt hen hun evenwicht te houden. Kaaimannen komen voor in snel stromende wateren maar ook in “zwampen”. Een kaaiman kan 2,5 tot 2, meter lang worden. Ze eten vooral vissen en amfibieen Ze behoren tot de grootste reptielen van het woud. Blauwgele Ara’s zijn te herkennen aan hun grote kop, de korte hals en gekromde snavel Ze hebben grote voor- en achtertenen, waarmee ze goed kunnen klimmen en voorwerpen vast kunnen houden. Ze kunnen 1 meter groot worden.

8 Hoofdstuk 5: Cultuur In Suriname zijn er verschillende culturen.
Er wonen namelijk Creolen, Javanen, Hindoestanen, Chinezen en Indianen. Ze hebben allemaal een ander geloof, gewoontes en tradities. Daardoor is Suriname een land vol verschillen. Veel mensen vinden dit mooi, omdat het een mix is van mensen met allemaal verschillende afkomsten.

9 Nawoord Ik vond het leuk om dit werkstuk te maken, omdat ik er zelf al twee keer ben geweest en al veel meer weet over het land waar mijn moeder vandaan komt. Ik vond het wel een beetje moeilijk om met eigen woorden te schrijven, maar het is uiteindelijk een mooi werkstuk geworden. Informatiebronnen: Mijn informatie heb ik vanuit een informatieboek van de bibliotheek en van het internet. GRAN TANGI !!!

10 Zijn er nog vragen?


Download ppt "Suriname Soraya van Lomwel."

Verwante presentaties


Ads door Google