De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Maya’s 1In houd . 2.de Maya`s. 3.wat voor steden hadden ze?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Maya’s 1In houd . 2.de Maya`s. 3.wat voor steden hadden ze?"— Transcript van de presentatie:

1 Maya’s 1In houd . 2.de Maya`s. 3.wat voor steden hadden ze?
4.wat voor sieraden hadden ze? 5.hadden hun legers? 6.wat eten ze? 7. Hun volk. 8.wapens 9land

2 Maya`s Eén van de meest ontwikkelde volken in het oude Amerika was ongetwijfeld de Maya. Dit volk kende een hoogstaande cultuur en kwam vrij plotseling in het midden van Amerika opzetten. De Maya’s, die vaak ook onder de categorie Indianen worden gerekend, kenden als eerste van de volken het schrift en hadden een zeer precieze kalender. Dit volk leefde in Honduras, Guatemala en Zuid-Mexico. Zelfs nu leven er nog tal van stammen die soms zelfs rechtstreeks van dit eeuwenoude volk afstammen.

3 Wat voor steden hadden de maya’s
Tegenwoordig wonen de afstammelingen (de echte Maya's bestaan niet meer) nog steeds in Midden-Amerika en dan vooral in de Mexicaanse staat Chiapas, dat midden in de oerwouden ligt. Hier wonen nog steeds mensen die rechtstreeks afstammen van de Maya's. Ze worden tegenwoordig ook geen Maya's meer genoemd maar hebben een eigen naam gekregen, namelijk de Lacondonen. Het zijn ongeveer 200 mensen, maar die 200 mensen leven nog wel op bijna dezelfde wijze als de oude Maya's. Maar tegenwoordig maken ze ook gebruik van modernere dingen om bijvoorbeeld hun land te bewerken. Ze voeren nog veel dezelfde godsdienstige rituelen uit als de oude Maya's. En ze geloven ook nog veel dezelfde dingen. Maar er kan niet worden gezegd dat de Mayacultuur nog steeds echt bestaat want de Lacondonen hebben niet echt door wie hun voorvaders waren.

4 Wat voor sieraden hadden de maya`s?
De sieraden werden gemaakt van goud en brons, botten, schelpen en koper. Dat vonden hun het mooist

5 Hadden hun legers? Dit is een boog van de maya’s het was een mooie boog en goed hij was camouflage kleur om te jagen

6 Wat eten ze? Vis aardappelen vlees en ze ruilden ook met eten en met drinken en met bonen voor kleding stuken.

7 Volk van de maya’s De Maya kunnen bogen op een geschiedenis van zeker 3000 jaar en er zijn vandaag nog een aantal miljoen Maya die een van de Mayatalen spreken. De archeologie heeft laten zien dat de Maya al vanaf die tijd begonnen zijn voor ceremoniële doeleinden bouwwerken neer te zetten. Van deze vroege tijd is het echter niet erg duidelijk waar de grenzen liggen tussen de eigenlijke Maya en hun buren, de Olmeken. De twee culturen schijnen elkaar beïnvloed te hebben. Uiteindelijk verdween de Olmeekse cultuur na zijn invloed over het schiereiland

8 wapens Maya’s hadden maya’s om te vechten en voor de koning en mooi zwaard misschien deze wel

9 land De maya’s hadden en heel groot land en veel tempels ieder voor en god en er waren ook veel mensen.

10 Wat is er gebeurt met de maya’s?
Er was eerst en rijk en nu niet meer er kan en vulkaanuitbarsting zijn geweest en of door en overstroming of door de Spanjaarden wat er is gebeurt weten we niet maar in het maya rijk zijn nu archeologen om alles te doorzoeken.


Download ppt "Maya’s 1In houd . 2.de Maya`s. 3.wat voor steden hadden ze?"

Verwante presentaties


Ads door Google