De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het oude Egypte Farao’s en piramides.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het oude Egypte Farao’s en piramides."— Transcript van de presentatie:

1 Het oude Egypte Farao’s en piramides

2 In Egypte werd een koning een farao genoemd Baas van: - het land
Koningen van Egypte In Egypte werd een koning een farao genoemd Baas van: - het land - het leger - het geloof (en de priesters) Mensen geloofden dat Farao’s goden waren. Als een farao dood ging werd zijn lievelingszoon of zijn broer de nieuwe koning/ farao.

3 Er zijn circa 300 farao’s geweest
Ze leefden in grote paleizen met veel bedienden Voor elke maaltijd werd een farao gewassen en aangekleed Lieten speciale graven voor zichzelf maken. Farao Cheops bouwde de eerste piramide.

4 Hoe zag een farao eruit?

5 Kenmerken van een farao
Een farao herkende je aan: - Een dubbele kroon - Was de kroon wit? Dan was het een farao van Noord- Egypte - Was de kroon rood? Dan was het een farao uit Zuid- Egypte. Aan zijn kin plakte hij een vals baardje. Op zijn voorhoofd droeg hij een slangenkop

6 De kroon van de farao per gebied
De kronen van de farao’s

7 Een bijzondere farao HATSJEPOET was een bijzondere farao.
Toen hij overleed, werd zijn VROUW (!) farao, zo wilde HATSEPOET dat. Zij werd meer dan 20 jaar farao en deed of ze een man was. Ze droeg mannenkleding en liet zichzelf schilderen met baardje! Belangrijk en goed voor de bevolking: Veel gebouwen en beelden liet zij maken. Zorgde voor veel handel Haar zoon werd daarna farao, hij liet haar naam van veel muren weghalen.

8 Piramides Farao Cheops liet als eerste de grootste piramide ooit bouwen! Dit zou in de toekomst zijn graf worden. Zeer ingewikkeld rekenwerk Neregens ramen of deuren, want na de begrafenis werd alles dichtgemetseld. Van binnen: - Onder de grond was een grafkamer voor de farao - Schatkamers voor alle spullen van de farao Geheime gangen en valkuilen tegen rovers

9 Piramides

10 Het schrift/ Hiërogliefen
Wij weten heel veel over de Egyptenaren omdat zij hielden van schrijven. Schreven alles op: Verhalen, regels, wetten, hoe alles werkte, hoe je dingen maakte. Geen letters, maar Hiërogliefen Schreven als eerste op papier! Papier werd gemaakt van PAPYRUSRIET Egyptenaren schreven op wanden van piramides, paleizen en tempels. Pas sinds 200 jaar kunnen onderzoekers de hiërogliefen lezen.

11 Hiërogliefen


Download ppt "Het oude Egypte Farao’s en piramides."

Verwante presentaties


Ads door Google