De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verovering Zuid-Amerika

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verovering Zuid-Amerika"— Transcript van de presentatie:

1 Verovering Zuid-Amerika
Pizarro/Atahualpa

2 Azteken Meer naar het zuiden in het tegenwoordige Mexico ontdekten de Spanjaarden in het jaar 1519 het machtige rijk van de Azteken. Hun hoofdstad ,Tenotchtitlan, was in die tijd misschien wel de grootste en mooiste stad van de wereld. De stad was gebouwd in het midden van een groot meer en was verfraaid met prachtige gebouwen.

3 Tenotchtitlan

4 verwoesting Door list en bedrog werd de stad door de Spaanse soldaten ingenomen en in korte tijd geheel verwoest. Duizenden inwoners werden hierbij vermoord. Zo kwam er een plotseling einde aan de Azteekse beschaving. Film

5 Tenotchtitlan Film

6 Pizarro Francisco Pizarro, op ontdekkingstocht aan de oost kust van Zuid-Amerika op de hoogte van het huidige Peru kwam in aanraking met een geheimzinnig volk: de Inca's. Deze Inca's' hadden, net als de Azteken in het noorden, een geweldig machtig koninkrijk opgebouwd, met steden en verbindingswegen. Hun hoofdstad was Cuzco.

7 Pizarro

8 Ziekten Jaren eerder was er al een verkenning geweest, waarbij Inca’s gevangen werden en weer vrij gelaten. Helaas waren die besmet met pokken!!! Hierdoor vielen honderdduizenden doden bij de Inca’s.

9 Burgeroorlog Bij de Inca’s was een burgeroorlog uitgebroken tussen twee broers, die allebei de baas wilden zijn, nadat hun vader door de pokken was gestorven. Ook hierdoor vielen duizenden doden.

10 Atahualpa Op weg naar de hoofdstad Cuzco met duizenden van zijn soldaten ontmoette de nieuwe Inca koning Atahualpa de Spanjaard Francisco Pizarro, die met slechts honderdtachtig van zijn mannen toevallig in de buurt was. De Spaanse soldaten verzonnen een list en namen de Inca koning gevangen.

11 Atahualpa

12 Losprijs Nu had Pizarro aan Atahualpa beloofd hem vrij te laten als hij een grote kamer vol met goud kon laten vullen als losprijs. Vanuit alle delen van het land kwamen de Inca dragers met de meest prachtige gouden voorwerpen uit paleizen en zonnetempels om hun koning vrij te kopen.

13 Voorwerpen van goud en zilver

14 Moord Maar toen tenslotte de kamer vol met goud was en de losprijs dus betaald, liet Pizarro de koning vermoorden.

15 Vesting Bij een grote vesting is de beslissende slag uitgevochten:

16 Guerrilla-oorlog Vanuit het oerwoud vielen de Inca’s nog 30 jaar steeds aan:

17 Bevolking uitgemoord Op hun jacht naar goud werden veel mensen vermoord: van de Inca’s bleven er maar een over!

18 Opgravingen

19 Afstammelingen In Peru vind je nog steeds afstammelingen van de Inca’s.

20 Maya’s Film film2


Download ppt "Verovering Zuid-Amerika"

Verwante presentaties


Ads door Google