De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tentoonstelling Leonardo da Vinci

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tentoonstelling Leonardo da Vinci"— Transcript van de presentatie:

1 Tentoonstelling Leonardo da Vinci

2 Leonardo da Vinci past goed bij de renaissance
(foto: (foto:

3 Leonardo maakte veel kunst, en dat werd veel gedaan in de renaissance
Leonardo maakte veel kunst, en dat werd veel gedaan in de renaissance. Hier naast zie je een plaatje van de Mona Lisa, die nu erg bekend is. De kunst in de renaissance werd preciezer en verfijnder en daar is de Mona Lisa een goed voorbeeld van. Hierdoor hoorde Leonardo da Vinci goed bij de renaissance

4 Dit is een plaatje van botten in de arm die Leonardo da Vinci heeft gemaakt. In de renaissance waren er veel wetenschappers en Leonardo da Vinci behoorde hier ook bij. In de renaissance werden er veel nieuwe dingen ontdekt en Leonardo da Vinci deed dat ook. Omdat hij veel onderzocht hoort hij bij de renaissance.

5 Leonardo da Vinci hield van de natuur
( foto: ( foto:

6 Leonardo da Vinci schilderde meestal mensen
Leonardo da Vinci schilderde meestal mensen. Maar dan wel vaak met natuur als achtergrond. Hiernaast zie je een plaatje van een schilderij van Leonardo da Vinci. Het heet: Anna te Drieën. Als hij niet van de natuur zou houden zou hij ook een kamer in de achtergrond kunnen schilderen.

7 Leonardo da vinci schilderde niet alleen maar
Leonardo da vinci schilderde niet alleen maar. Hij bestudeerde ook de natuur. Hiernaast zie je een plaatje die Leonardo da Vinci heeft getekend. Dit was één van zijn tekeningen die hij maakte toen hij bloemen aan het bestuderen was. Maar we weten niet zeker of hij van de natuur hield want dat kunnen we hem niet vragen.

8 Leonardo da Vinci was een homo universalis
( foto:

9 Leonardo da Vinci is een homo universalis omdat hij veel dingen deed en dat ook goed kon. Dit plaatje heeft hij ook getekend. Dit was het voorbeeld van de perfecte mens. Maar naast tekenen deed hij ook andere dingen zoals schilderen. En daarom was hij een homo universalis.

10 Dit is een plaatje van een schedel die Leonardo da Vinci heeft getekend Hij was een homo universalis omdat hij veel ontdekte en maakte. Hij was een echte alleskunner. Hij maakte lichamen open om te kijken hoe het menselijk lichaam eruit zag. Hij was dus erg goed in bestuderen en ontdekken

11 (foto: http://www.isgeschiedenis.nl/)
Leonardo da Vinci past in onze eeuw (foto: (Foto:

12 Leonardo da Vinci sneed lijken open om dingen over het lichaam van de mens te weten te komen. Hiernaast zie je een plaatje van de tekening van handen die Leonardo da Vinci heeft bestudeerd. En vandaag de dag snijden wij nog steeds lijken open. Om bijvoorbeeld ziektes van mensen te onderzoeken.

13 Leonardo da VInci past goed bij onze eeuw omdat hij dingen heeft uitgevonden die wij nu nog gebruiken. Je ziet hiernaast bijvoorbeeld zijn tekening van een helikopter. En de mensen in onze eeuw zijn ook steeds bezig om dingen te verbeteren en vernieuwen. Onze eeuw wil steeds betere dingen hebben. Net zoals Leonardo da Vinci steeds nieuwere dingen wilde maken.


Download ppt "Tentoonstelling Leonardo da Vinci"

Verwante presentaties


Ads door Google